Ahojte,
Ake mam moznosti v tomto pripade? Dnes je posledny den kedy malo byt zaplatene vyzivne,platbu neevidujem. Zajtra je novy mesiac. Ak, by platba prisla s omeskanim 1-2 dni, moze sa to bez nasledkov? Mam pocit, ze toto bude cesta pomsty, xe my takto bude posielane vyzivne.
Dakujem za kazde rady v tejto situacii.
1-2 dni je ešte Ok... mne ex posielal aj 2-3 týždne pozadu...
Ach. Ved to je nonsens toto, aby takto si clovek mohol robit co chce a toto roky este tolerovat? Vypisovat emaily kazdy mesiac,ze neevidujem platbu a sa bude bavit natom,ze ma moju pozornost?
Dokonca ti môže poslať výživné bez akýchkoľvek následkov až o mesiac🙂
Hohooo brzdite
Máš rozhodnutie súdu, kde je uvedený termín splatnosti ? Určite áno, tak ak chces byť na vyššej úrovni ako henten geroj, ktorý kašle na slušnosť a riadne platenie príspevku na dieťa/ deti, tak mu daj 2-3 mesiace šancu a deň po splatnosti mu napíš výzvu aby uhradil. Inak môžeš aj pri 1 dni omeškania zobrať rozsudok a ísť za hociktorym exekútorom, zaplatíš cca 20€, a podať návrh na exekúciu. On to posle na exekučný súd do BB, ktorý pridelí spis niektorému exekútorovi v tvojom okolí. Ten bude vymáhať výživné od exa, aj tych 20€ ti vymoze, a ešte si priráta svoje náklady , čo exovi riadne zdvihne povinné platby
@cacianka teraz je to prvy mesiac co meska. Doteraz bolo v rozsudku ze do 15 teho dna ale po zvyseni vyzivneho sa tato lehota zmenila a uz je to formulovanr tak,ze do konca mesiaca jun ma zaplatit za Jul. Cize po novom sa plati dopredu,akoby predplacas. Cize lehota bude posledny den v mesiaci. Cize ozaj ma toto nebude bavit, ze moze si on zaplatit vyzivne kedy on chce a bez nasledkov len aby ma vytrestal. Potrebujem to stopnut a neviem ako mu email formulovat ake moze mat nasledky ak toto bude praktizovat.
Neviem kolko dni cakat, aby som oslovila exekutora, ak on dovtedy zaplati vyzivne,co robim? Oznamim to exekutorovi ktoreho som oslovila,ze vyzivne je zaplatene a on si bude vymahat len tie naklady?
Mozem uz takto konat ak to urobil prvy krat alebo az ked to bude opakovat 2-4 mesiace?
Po prvom,aspoň rak sestre povedali na UPSVAR
Vždy sa platí/ platilo mesiac vopred .
Keďže teraz má ex termín do 30./31., tak počkaj 2-3 dni. Nemusíš, ale môžeš postupovať ako som ti napísala.
Ani ty ani ja netušíme, ako bude platiť naďalej. Či je teraz omeškanie jeho neskorsim zadaním platby, alebo ti robí naschvál, neviem ako si nastavená že dokedy mu budeš tolerovať pár dní omeškania.
A ako formulovať výzvu ? Obyčajne. Výzva na dodržanie súdneho rozhodnutia, aby si zariadil napr trvalý príkaz v banke, alebo poslal šek v takom predstihu, aby € prišli včas. Inak sa vystavuje opatreniam, ktoré hodlas urobiť, aby deti dostali včas výživné, a ktoré ho budú stáť ďalšie vydavky za prácu exekútora.
Kedy to môžeš ? Veď ti píšem že aj hneď, ale pozor cez víkend ti platba nemusela nabehnúť na účet, tak počkaj napr do stredy, napíš mu mail v stredu večer, alebo hoci piatok, to je na tebe. Alebo ani nepíš, vo štvrtok ber rozhodnutie súdu a chod rovno k exekútorovi. On ti vysvetli, a keď ex zaplatí, napíšeš exekútorovi kedy a koľko poslal.
Dokonca môžeš podať aj trestné oznámenie, ale to až keď povinný nezaplatí 2 mesiace počas 2 rokov( tzn.ze tie 2 mesiace nemusia ísť po sebe)
@cacianka dakujem velmi pekne za taketo vysvetlenie ♥️
Odporúčam ti veľa čítať, roluj v tejto skupine, ale oveľa lepšia je Právne poradenstvo,( pozor nie poradňa). Je verejná, bezplatná, vedú ju odborníci, tam si v úvode nájdeš základ na tvoj problém a potom čítaj . Je tam mrte rád a príspevkov
Žiaľ bez následkov