Pekný deň prosím o radu priateľ chce dcéru do striedavej starostlivosti dcera bude mat 3 roky vo februári ja s tým nesúhlasím!! Viete mi poradiť ?
@rira a prečo s tým nesúhlasíte? Máte nejaké opodstatnené dôvody? Viete on je rodič rovnako ako ste vy a ma právo rovnako na všetky krásne ale aj náročné chvíle ktoré pri dieťati sú...
Pokiaľ s tým nesúhlasíte len preto lebo ste sa nepreniesla cez rozchod alebo novú partnerku určite s tým viac neurobíte... Ak má otec dobré zázemie a podmienky na výchovu
Hm, pokial priateľ nepije negembli, nefetuje či nie je agresívny, tak možno tá striedavka nie je až taký zlý nápad
Pôjdeš do prace, dieťa do skolky, budete sa striedať v starostlivosti
Poradiť sa správnikom. Všetko si zapisovať. Pýtať sa dieťaťa, ako sa cíti pri otcovi, ak on má priatelku inú, ako sa ona správa ku nej... Ale... treba mať oči aj na chrbte.. Do tváre môžu byť láskavý, a za chrbtom poznámky nemiestne. Buď silná. Komunikuj s ním v pohode, aby niič nepoužil proti tebe, ako tu písali. Mlžno on urobí chybu a súd neschváli sriedavú starostlivosť. Niektorí to žiadajú preto, aby nemuseli platiť celú sumu na dieťa
@isis234 píše o 3 r dieťati🙂
@rira chápem, že nesúhlasis, ale nič nespravis, ak to chlap myslí vážne.Mala som veľa detí v škôlke, ktoré boli v striedavke v 3,4 r.Dokonca chodili do rôznych škôlok otec platil súkromnú kvôli veku nikde ju nechceli zobrať plus ešte platil výživné pri striedavke.Ak nie sú vážne dôvody prečo nie, môžu mu ju odklepnúť.
@isis234 rozidení rodičia sú zaujatí.Mojej kamarátke vadilo všetko a ku všetkému mala poznámky pred deťmi aj to, prečo dieťa jedlo pizzu či vyprážané pritom ona to deťom tiež dávala.Je to ťažké dať emócie, ego, nevraživosť bokom.Uz, keď deti majú trpieť rozvodom bolo by fajn, keby aspoň rodičia im to ešte nesťažovali.Pre 3 r dieťa je dobre všade kde má rodičov.Chlap môže byť na h....o partner, ale dobrý otec
@rira no ale to je presne to isté - akurát nebude s dieťaťom len cez víkend ale bude ju mať obtýždeň....tam záleží vyslovene od sudcu a akú budeš mať možnosti ty a aké otec....predpokladám že ty pôjdeš do práce a dieťa do škôlky....otec dieťaťa býva v jednom meste? prac.dobu má takú aby vedel dieťa zaniesť a vyzdvihnúť? vieš to isté zabezpečiť aj ty? má mu kto pomôcť v prípade potreby? má kto pomôcť tebe? ono ide to jedno s druhým, ak býva dieťa choré čo po nástupe do škôlky bude choré obtýždeň, budú ti v práci tolerovať časté OČR? práve na toto je dobrá striedavka že proste o dieťa sa bude starať rodič čo ho vtedy má mať....ak bude dieťa zverené tebe, ty budeš musieť riešiť všetky OČR-ky, ty budeš stáe tá čo musí byť s dieťaťom....
@rira ci je alebo nie je dobrý otec to je úplne jedno. Nikdy by som toto nedovolila, aj keby sme sa rozišli v neviem akom dobrom ...
Žiadne dieta si nezaslúži takýto dvojitý život. Súdila by som sa a bila ako levica o svoje mláďatá. Navrhla by som mu, že jediné s čím súhlasíš je to, aby dieťa ostalo bývať tam kde býva a že vy dvaja sa budete pri ňom po týždni striedať.
Veľmi by ma zaujímala jeho reakcia a reakcia všetkých ktorý sú za striedavku.
Véd nech si ex s tebou bali každý týždeň kufre...
Toto je veľa aj na psa...nie to na deti!!!!
@elizabet173 snáď by ten víkend si to vedel zariadiť, aby nepiskal zápasy.
@simona20201309 to si môže zariadiť aj keď ju bude mať týždeň bude pískať tie víkendy keď bude dieťa u matky...
@elizabet173 bude trápiť jasne,ale keď ju bude mat tak na zápas nepojde
Súd bude prihliadať na to, čo budeš komunikovať ty ako ja na to, čo bude komunikovať chlap. Čiže priprav si argumenty, prečo z tvojho pohľadu nesúhlasíš, aké riziká pre dcérku vidíš a prečo. Ak ide o týranie, alkohol, nepríjemnú komunikáciu a pod. ukladaj si dôkazy (správy, fotky). Zároveň bude pre súd podstatný názor kolíznej, ktorá vyjadrí objektívny názor, či striedavka je pre konkrétne dieťa vhodná alebo nie. Ďalšia vec je tá, že mnoho mužov sa na začiatku vyhráža striedavkou, aby v žene vytvorili strach. Ale mnoho mužov reálne o ňu záujem nakoniec nemá, pretože bude jeho život viazaný na starostlivosť o dieťa. Predovšetkým mysli pozitívne, s ex komunikuj tak, aby nič nemohol použiť proti tebe. Držím palčeky.