Neschválenie zvýšenia výživného a sporiaci účet

fantagiro31
16. apr 2012

Sudkyňa mi neschválila zvýšenie výživného, ale sporiací účet. Ako to prebieha a v ktorej banke ho máte?

sisaha
16. apr 2012

@fantagiro31 akoze usudila, ze dieta nepotrebuje mesacne peniaze na vyzivu, ale na vytvaranie rezervy do buducnosti??

xenicka13
17. apr 2012

to neni zly napad podla mna je to jedno ved vyzivne zostalo plus bude otec cvakat na ucet

tin007
17. apr 2012

@sisaha nie, myslim, ze je to tak, ze v podstate schvalila zvysenie vyzivneho, avsak ta cast, ktora ide k rukam matky na "spotrebu" ostala rovnaka a ten zvysok ma ist na sporiaci ucet dietata. takze @fantagiro31 pozri si rozsudok, ci je tam treba, aby to bol nejaky uplne konkretny ucet, alebo je tam len uvedene, ze matka zalozi sporiaci ucet a zasle otcovi cislo uctu, kam bude zasielat sporiacu cast.

sisaha
17. apr 2012

@xenicka13 vyzivne sice ostalo, ale ak matka ziadala zvysenie z dôvodu potreby napr. financovania zvysenych potrieb dietata, tak sporiaci ucet jej je na dve veci, ked peniaze zostavaju kumulovane.

zabka88
17. apr 2012

to je pravda, matke to moc nepomôže ale dieťatku áno 🙂 raz keď bude mať 18 bude mať peknú sumičku na začiatok 😉

eaka
17. apr 2012

@zabka88 ak dožije a neumre dovtedy od hladu.. 😖

fantagiro31
autor
18. apr 2012

možno keby sa šetrilo od narodenia, tak by bola pekná suma, dieťa je už veľké. Taka som nahnevaná, lebo hneď že potrebuje prezuvky a nove botasky a to viete, že pre dieťa v puberte už čiňakom neoklamete . Účet mám vytvoriť ja, ešte rosudok neprišiel, mňa len zaráža, keď som dávno pred x rokmi vravela, že treba šetriť dieťaťu, bolo mi povedané, že to nikoho nezaujma, že že vyživné je na teraz. Zrazu sa ide šetriť 🙂
@sisaha ano tak to usudila, že sa má šetriť ( to bol návrh ex, že chce radčšej šetriť )
V podstate lepšie ako nič, ale prekvapuje ma a zvýšovať si mám dávať len keď sa prechádza dieťa na vyšší stupeň 😖

sisaha
18. apr 2012

@fantagiro31 poziadat o zvysenie mozes aj ked sa v rodine v zavaznej miere zmeni financna, alebo zdravotna situacia., nie?

fantagiro31
autor
23. apr 2012

nemáte teda ani jedna takýto účet?