Ahojte.Ex mi platí na chorú dcéru ako sa mu chce.Dlhé roky ju nevidel a ani sa o dcéru nezaujíma.Súdom má určené platiť 150 eur.Už zas neplatí cca 8 mesiacov.Pred nedávnom mi písal,že mu zistili rakovinu.Neviem,či ozaj.Nemám si to ako zistiť.Tak,že platiť mi najbližšie mesiace nemôže kvôli chorobe a ani nemá z čoho.Ale to ho predsa neospravedlňuje.Neviem ako postupovať.Či mu veriť alebo podať trestné oznámenie.
Nemusíš podať trestné oznámenie, daj na neho exekúciu a požiadaj o vyplácanie náhradného výživného na Úrade práce.
Pozri, ja neviem aky bol a preco ste sa rozisli, ale keby bol chory, logicky postup by z jeh strany bol informovat Ta a poziadat o sudne znizenie vyzivneho z dovodu dlhodobej choroby.... vsetko ostatne by som brala ako citove vydieranie, najma pokial neplatil celkovo. Keby este zvycajne platil a az teraz;.. takze 100% suhlas s @lucia245
@ivanabat ja som musela najprv podať TO a potom som mohla žiadať náhradné ( samozrejme aj exekútora som riešila)
@petronelka47 teraz to už nie je treba, stačí exekúcia
@ivanabat mne tak pani povedala pred 4 m
@petronelka47 to Vám povedala zle. Tu je link priami na Úrad práce.
@ivanabat už je to pre mňa bezpredmetné, ale vďaka
Pozor na to nahradené výživné. Akonáhle dáš exekúciu, budú peniaze vymáhane od neho. Takže,ak ti doplatí to zameškané, to náhradné budes musieť vrátiť. Podaj si exekúciu na zameškané aj bežné výživné
@ivkka88 treba ísť za exekútorom. S výsledkom exekúcie na úrad práce - štát ti bude dávať náhradné výživné . V tvojom prípade tých 150e mesacne