Ahojte zienky, mam taku otazku. je mozne, ze otec dietata si poda navrh na zverenie dietata do jeho starostlivosti (bez vedomia matky, s ktorou ziju v problemovom manzelstve) a ze mu to dieta aj zveria a teda odoberu ho matke? Ked je matka uplne normalna starostliva mama. Lebo citam len, ako si mamy podavaju navrhy na zverenie, a co ked to spravi otec?
@morgane1975 cize by zobrali dieta matke len preto ze otec si podal navrh skor?
Tak sud sa zaobera navrhom, ktory dostane... ak to bude dobre odovodnene, tak zveria dieta otcovi, preco nie.
@mamadievcatiek ale hnusne je to ak to urobí aj žena - matka otcovi
@hanaxxx nie. Otec moze podat navrh skor ako matka. Sud sa bude zaoberat tym ci odoberu alebo nie. Ak sa matka dobre stara ja nevidim dovod na odobratie ale nie som sudca.
@mamadievcatiek a ked otec pride o deti, to uz je OK?
poda sa navrh a sud to presetri a rozhodne v zaujme dietata.. nieje tam dane kto prv poda ten ma dieta .. ak otec nema vazne dokazy proti matke tak mu dieta nezveria ...
@mamadievcatiek bola🙂 islo o synovca sudcu🤐🤐🤐
@pribinak no niekomu to dieta bude musiet byt zverene, ked sa rozidu a kedze otec pracuje od rana do vecera a matka je na materskej dovolenke s dietatom, tak ja nevidim dovod, aby mal otec dostat dieta do starostlivosti, aj ak by si podal navrh ako prvy (len aby urobil napriek matke, lebo dieta by aj tak bolo cele dni s opatrovatelkou,kedze on sa nema cas kedy on postarat).ale ja neviem ako to chodi na sudoch v tejto oblasti
@mamadievcatiek co koment, to perla...
@jabadabadu ano to je pravda, niekto tam pracovat musi. Ale otec, by tak ci tak volil radsej pracu, ako dennodennu starostlivost o dieta (v pripade, ze by manzelka zahlasila,ze ide ona naspat do prace a on nech zostane doma s dietatom, odmietne to)
@mamadievcatiek pausalizujes na zaklade svojej skusenosti. Nie u kazdeho je to rovnake.
To je jedno, ze otec da dieta opatrovatelke alebo do jasli, zabezpeci mu v dobe, kedy bude pracovat starostlivost. Toto nie je dovod mu dieta nezverit. Matka - ak nedolozi prijem, ak nedolozi byvanie, takpovediac idem s dietatom pod most, neni zrovna vhodny kandidat, kde dieta zostane... A ked matka zacne pracovat, to dieta bude v jasliach tak ako tak, nebude to ani biele ani ruzove, bude to pre to dieta rovnake...takze zvaz dobre svoje odpovede pred sudcu - kam a s coho idete zit, co mas vsetko premyslene, lebo on to mat premyslene bude.
@anjelicek26 pekne napísané ...ale tu na SVK je veľmi veľa matiek ,žien ,ktorým pomáhajú financbe príbuzní ,napríklad rodičia alebo starí rodičia a tak príjem nevedia doložiť ale ak sa matka príkladne stará a má kde bývať súd zveri matke alebo určí striedavku. výlučne otcovi nevidím dôvod .to by matka musela týrať dieťa ,byť alkoholicka alebo drogovat . Nebala by som sa toho že otec požiada o vylucnu starostlivosť .to ešte nič neznamená aj keď otec môže byť perfektný ale rodičia si dvaja a na Slovensku je to tajto. A funguje to .nevidím dôvod davat matke dieťa napríklad na pár hodín týždenne .doteraz sa starala.. tak prečo to meniť
@hanaxxx moze. Sud sa tym bude zaoberat.