Neodkladné opatrenie - výživné na deti

yasminka3333
3. júl 2017

Ahoj maminky.... Už neviem kam sa mam obrátiť o pomoc, tak skúsim tu. Začnem asi tým.... Som v rozvodovom konani, nerozviedli nás na prvom pojednávaní lebo nevieme komunikovať ohľadom deti, boli sme odporúčeny do psychologickej poradne, ja som tam začala chodiť.Dalsie pojednávanie mame až 4.10, ďaleko. Ešte pred rozvodom som podala na súd výživné ktoré som mala teraz 29.6 len ze môj muž sa dal naschvál na PN tak ze sa nedostavil, súd nám bol preložený na 4.12.... Platil mi len tak 100e na 2 deti ktoré už prestal platiť.... Ja sama zarobím skromných 390 e z čoho zaplatím všetko, jeho to vôbec nezaujíma. Preto by som chcela podať na súd Neodkladne opatrenie na výživné..... Len neviem ako to mam napísať, prosím vedel by mi niekto pomôcť... Nestíham platiť všetky šeky... Už neviem čo mám robiť ako to všetko riešiť... Kým budeme mat ďalšie pojednávanie je to dosť ďaleko a žiť s niečoho musia moje deti.... Vedel by mi niekto pomôcť prosím....... Dakujem

daniela_m
3. júl 2017

Choďte na úrad práce na sociálnu kuratelu, tam vám spíšu návrh

cacianka
4. júl 2017

@daniela_m oni nie sú povinní to spisovať, ale hájiť záujmy detí, tak poradia ako na to , dajú nejaký vzor a ak je teta príjemná , tak to možno aj napíše.
@yasminka3333 na nete je veľa vzorov, vytlač si nejaké a podľa nich si napíš svoj podľa tvojich rodinných a finančných okolností. súdu nemusíš predkladať elaborát ako z pera svetoznámych spisovateľov, sú zvyknutý že píšu ľudia obyčajní, nie je celý národ právnici

krisabs
6. júl 2017

@yasminka3333
Zdravím, Vašu situáciu je potrebné riešiť podaním neodkladného opatrenia na súd v zmysle ust. § 360 a nasl. Civilného mimosporového poriadku, nakoľko bolo Vaše pojednávanie odročené až na október/ december rovnako ako aj z dôvodu, že sa ako rodičia súčasne neviete dohodnúť na výchove detí, je daný predpoklad pre nariadenie neodkladného opatrenia, ktorým Vám súd upraví práva a povinnosti k maloletým deťom na čas do rozvodu manželstva.

yasminka3333
autor
6. júl 2017

@krisabs dakujem pekne....dnes som to podala tak uvidime čo bude dalej

cacianka
7. júl 2017

@yasminka3333 držím palce

yasminka3333
autor
7. júl 2017

@cacianka ďakujem pekne..... Dnes som mala vypočutetie deti kolíznou.... Dosť rýchlo sa to pohlo.... Tak uvidime

daniela_m
9. júl 2017

@cacianka u nás to kurátorky bežne píšu a keď sa jedná o NO určite by pomohli. Asi záleží od upsvar. Ale vsak pani to už má poriesene

cacianka
10. júl 2017

@daniela_m ja som zažila také tetušky, že by mali kravy pásť a nie sa starať o deti. ale našťastie sú už vymenené. keby si čítala záznam od jednej odborníčky okamžite by som ju poslala na ZŠ čítať a písať s porozumením nevedela ani náhodou. ja mám (bohužiaľ) trochu dar slova, mne sa bičak vo vačku otváral. takáto keby mala písať návrh na súd, tak by sa mohol sudca obesiť na kravate... pokus o mierne ironický a tvrdý humor

suzanah181
31. júl 2017

@yasminka3333 ahoj nemohla by si mi ten vzor toho opatrenia poslat na mail prosim ta? nieco take aj ja potrebujem.. ja este len zajtra idem dat ziadost o rozvod, mam 2 deti a som na materskej. mm povedal ze mi neda ani cent. na upsvar mi pani povedala ze to opatrenie sa mi neoplati ze aj tak na cas do rozvodu mi schvalia len minimalne vyzivne.. je to tak? tebe daval 100e lebo ste sa tak dohodli alebo to tak urcil sud?ako mam ziadat aj o vyzivne hned este pred rozvodom? tiez je na to nejaka ziadost osobitna? dakujem