Neodkladné opatrenie, marenie súdneho rozhodnutia, styk dieťaťa s otcom

keira5
2. aug 2018

Ahojte od 1,5roka som s malym sama. S otcom dietata mame velmi zle vztahy a nestotoznujem sa s jeho zivotnym stylom, pristupom, nicim....Dal ma na sud a mame zo sudu papier ze sa ma stykat pondelky a stvrtky na tri hodiny. Chcem sa len informovat ze ak mu dieta nedavam, cim marim sudne rozhodnutie, co z toho mozem mat. Nechcem pocut hypotezy ale realne fakty a skusenosti. Ci uz realne niekto dostal pokutu a podobne. Dakujem

extempore
2. aug 2018

Udáva ťa na sociálke a tá musí konať.. a podá na súde výkon rozhodnutia. V tom prípade ti hrozí zakaždým pokuta, resp. až trestné stíhanie...

extempore
2. aug 2018

@keira5 a áno, viem reálne o min. dvoch matkách, čo dostali aj pokuty... Na jednu je už podané aj trestné oznámenie. Raz je to otec tvojho decká, chceš od neho alimenty, tak mu ho aj musíš dávať.

susu29
2. aug 2018

Segra exšvagrovi malu tiez nedavala, parkrat mu ju dala a mala prisla "poucena" aka je mama p*** a vselico ine.. tak mu ju viac nedala.
Bola s nou na psychlogickom vysetreni, ktore preukazalo, ze styk s otcom je pre nu stresujuci a skodlivy. Tym sa vlastne branila, ked sa styku dozadoval.
Teraz ma slecna 17 a okrem 30€ vyzivovacej povinnosti si na nu ani nespomenie a ju by uz nikto nedonutil ist k nemu.

elaela23
2. aug 2018

Je to jej otec,nebran im v stretavani.poznam vela deti ktore trpua rozvodom.a ked som videla co to s nimi robi,tak som zvolila inu taktiku a s mojim ex si uz10rokov rozumieme lepsie,ako ked sme boli spolu.jasne mala som na neho nervy zo zaciatku,ale potom som to prehodnotila.vieme sa dohodnut aj na zakazoch.pri ziadosti o rozvod som dala navrh,ze žiadam neobmezdeny styk dietata s otcom.a je to aj pre nu super.

keira5
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
2. aug 2018

@keira5 ja len ťa trošku usmerním, že výživného sa oficiálne vzdať nemôžeš - tie peniaze patria dieťaťu a nie tebe, takže týmto spôsobom o nich rozhodovať nemôžeš. Jedine, že by si si našla nového partnera, ktorý si dieťa osvojí a tým preberie na seba výživovaciu povinnosť (potrebný súhlas biologického otca alebo súdne rozhodnutie). A holt, deti majú len takých otcov, akých sme im, matky, vybrali. Tiež som sa sekla, a poriadne. Ak máš seriózne dôvody, rieš to cez psychológa, posudky, súd. Zdĺhavá a nepríjemná cesta, ale aspoň nemusíš žiť najbližších x rokov v strese, či si otecko neprišiel pre dieťa aj s policajným doprovodom alebo z čoho zaplatíš pokuty.

maciatkolulu
2. aug 2018

@keira5 nuž tak reálne budeš mať problémy a minimálne to vrhá na teba zlé svetlo,pretože pokiaľ sa otec chce stretávať a má zaujem,tak pokiaľ to nie je ťažký delikventov,alkoholik atď,tak nevidím dôvod,súd prebehol....mala si sa odvolať a naťahovať sa a robiť prieky,to je top.... Už je neskoro sa vzdávať alimentov atď,keď si sa raz rozhodla pre otca svojho dieťaťa.
@susu29 ono je to akurát tak smutné.... A niektorým otcom sa nedivím,že skončia pri platbe výživného a koniec,keď matky robia prieky a kompenzujú si zlosť cez dieťa. Aj chlap má jednu nervy a niekedy je žiaľ na mieste sa stiahnuť a začať život odznova.

susu29
2. aug 2018

@maciatkolulu Nehovorim, ze je bola vyhra, reagovala som na otazku.. cele je to smutne, v ich konani bolo vela urazenej cti, zraneneho ega.. ono je to cele na dlhsie, co vsetko k tomu viedlo. On to dieta vobec nechcel, pocas tehotenstva si nasiel inu, ked bolo konanie o vyzivnom, dal vypoved, auto prepisal a bol vtedy bez prijmu a majetku, ale najal si pravnika a preto mu stanovili smiesne 30€ vyzivne a okolo tohoto stretavania s dcerou robil len zbytocny cirkus, sud prebehol az ked mala neter 6 rokov, dovtedy ju vidavat nechcel. Tiez rada vidim, ked sa ludia rozidu a vedia sa dohodnut, hlavne, co sa deti tyka, ale v praxi je to bohuzial zriedkave.

keira5
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elaela23
2. aug 2018

vieš aby sa ti nestalo,že tým marením nakoniec pride otec z navrhom do svojej starostlivosti alebo striedavú. nech si viac neuškodíš ako pomôžeš.možno to jeho časom prejde a prestane sa stretávať sám.

maciatkolulu
2. aug 2018

@keira5 a kto podal neodkladne?

keira5
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bosorkabb
2. aug 2018

@keira5 suseda dostala pokutu (neviem koľko ale vraj dosť) a je stíhaná za marenie súdneho rozhodnutia (či také niečo) plus jej to uskodilo pri pojednávaní o zverený dieťaťa do starostlivosti. Vraj keby vedela tak koná inak. Nahnevaná je veľmi, otec dostal viac hodín na stretávanie, sudca sa priklonil na jeho stranu,a vyčistil jej žalúdok v súdnej sieni.

peter2404
2. aug 2018

ooooo, to je prekrasny pripad primitivizmu..
ty sa nestotoznujes s jeho pristupom k zivotu a preto mu nedas dieta ?
a takymto individuam ako ty nas stat zabezpecuje luske prava ? pardon.. hnus

sampo
2. aug 2018

@keira5 ak mas pocit, ze by sa dieta s otcom stykat nemalo, mozes si dat vypracovat znalecky posudok, ale z vlastnej skusenosti (neslo o styk, ale celkovo o rozvod) ti mozem povedat, ze to trva nenormalne dlho a je to drahe. No pokial ma zaujem s dietatom byt, mali by ste sa normalne dohodnut ako dvaja dospeli ludia.

draik
2. aug 2018

Reálne sa od nových kódexov uplatňuje (pomaly), pokuta do 1000 eur, a to aj opakovane, zastavenie prípadného RP a prídavkov. Okrem toho už dlhšie platí (aj keď matky majú stále "navrch"), že je možné nerešpektovanie styku pretaviť do zmeny o starostlivosti o dieťa.
@keira5

maciatkolulu
2. aug 2018

@keira5 takže má záujem byť s dieťaťom.... Úprimne by som ti poradila,aby si mu dieťa v čase keď ma na to právo dávala,či ti hrozia pokuty,či nie. Je to otec.... A má záujem. Ako je fakt,že nevieme podrobnosti,ale týmto si ppskodis,rovnako ako on by si poškodil keby ti neplatil.... Pije,droguje,ohrozuje dieťa? Máš zavazny dôvod brániť mu? Si si vedomá,že porušuje s súdne rozhodnutie? Platí ti on ako má,či nie. Sama sebe hadzes polená pod nohy....

natalienka12
2. aug 2018

@keira5 pokial opatrenia smerujuce k vykonu neodkladneho opatrenia budu bezvysledne, tak zacnu ta aj trestne stihat, takze opatrne.

fkata
2. aug 2018

@keira5 Výživného sa vzdať nemôžeš, nato má dieťa nárok.
Okrem toho, môžeš dopadnúť veľmi zle.
Netuším, čo je a aký je, jeho životný štýl, ale styk mu obmedzí súdy, iba ak by bol nesvojprávny, príp. na základe psycholog. výsledkov.

keira5
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peter2404
2. aug 2018

@keira5
pokial je pre tvoje dieta nebezpecny kludne to chod riesit na policiu, socialku, sud..
ty nie si ta osoba, ktora by si mu mala dovolovat a zakazovat byt s jeho dietatom, chapes ?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalienka12
2. aug 2018

@keira5 Tak v tom prípade okamžite podaj návrh na vydanie neodkladného opatrenia na zákaz styku s dieťaťom, ak sa ti vyhráža pod vplyvom alkoholu alebo ubližuje súčasne aj trestné oznámenie (právnik)

ukulela
3. aug 2018

@keira5 ries to s pravnikom, cey psychologa atd. ak mu dieta nedas, kym ma na to pravo, obrati sa to proti tebe. ak mas dokazy o nasili a vyhrazani, je to kratkz proces.

elaela23
3. aug 2018

@keira5 vies moj tiez pil ptreto som odišla a myslim,ze nic lepsie sa mu stat nemohlo.pozberal sa a urcil si priority.nebranila som sa v stretavani,ani so starými rodicmi. Mozno mu to tiez pomoze a dôjde mu o do prisiel. Netvrdim,ze to bude lahke, ale aj otec pokial ma zaujem tak mu nebran. Aj ked ty sa snim neztotoznujes. Nieco na nom muselo byt,ked ste boli spolu,keby bol ulne blbec tak asi s nim nechodis predtym.jedine kumu uskodite je dieta,hlavne sa nehadajte pred nim.

keira5
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elaela23
3. aug 2018

do navrhu to mozes zahrnut ak uz mal podmienku a ak ta uz napadol ak soravu z policie alebo z nemocnice.ak nemas taketo tak potom je to slovo proti slovu.socialka pojde aj k nemu pizerat ako zije a nemusi len raz.vedia prist aj viac krat a neohlasene.tak pridu aj k tebe.a budu sa rozpravat aj s malim. Mozrs ho nato pripravit ale nehovor mu ze ma psov dat,ze sa s nim nechce stretavat. Ver ze to dieta im povie ž maminka chcela aby som pivedal toto.vedia urcit co je z jeho uvazenia a co ma vstepene.to by ti moo uskodit.

maciatkolulu
3. aug 2018

@keira5 takže platiť ti platí,hrávať si ho chce,aha.... Nuž,ok,takže ublížil niekedy malému? Chcel ho zobrať opitý,nadrogovaný? Či má štetky a či nie,či teba podvádzal atď nikoho nebude zaujímať. Ide o to,či niečo hrozí dieťaťu. Ak hej,tak to tiež a rozhodne nie marenim súdneho rozhodnutia,ale riešiť veci s právnikom a súdnou cestou. Takto si ppskodis ty.

keira5
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkolulu
4. aug 2018

@keira5 ono,len ty vieš kde a aká je pravda... Ak si myslíš,že je to vážne a hlavne potrebuješ dôkazy,tak tiež. Určite cez dobrého advokáta a hneď. Ale pokiaľ to nie je také vážne a najmä nedokazatelne,tak smola a navyše,každý sa môže zmeniť....a dieťa by malo mať ajnotca. Fakt neviem čo a ako u vás. To len taká rada. Ty sama vieš a držím palce