Ahojte od 1,5roka som s malym sama. S otcom dietata mame velmi zle vztahy a nestotoznujem sa s jeho zivotnym stylom, pristupom, nicim....Dal ma na sud a mame zo sudu papier ze sa ma stykat pondelky a stvrtky na tri hodiny. Chcem sa len informovat ze ak mu dieta nedavam, cim marim sudne rozhodnutie, co z toho mozem mat. Nechcem pocut hypotezy ale realne fakty a skusenosti. Ci uz realne niekto dostal pokutu a podobne. Dakujem
Segra exšvagrovi malu tiez nedavala, parkrat mu ju dala a mala prisla "poucena" aka je mama p*** a vselico ine.. tak mu ju viac nedala.
Bola s nou na psychlogickom vysetreni, ktore preukazalo, ze styk s otcom je pre nu stresujuci a skodlivy. Tym sa vlastne branila, ked sa styku dozadoval.
Teraz ma slecna 17 a okrem 30€ vyzivovacej povinnosti si na nu ani nespomenie a ju by uz nikto nedonutil ist k nemu.
Je to jej otec,nebran im v stretavani.poznam vela deti ktore trpua rozvodom.a ked som videla co to s nimi robi,tak som zvolila inu taktiku a s mojim ex si uz10rokov rozumieme lepsie,ako ked sme boli spolu.jasne mala som na neho nervy zo zaciatku,ale potom som to prehodnotila.vieme sa dohodnut aj na zakazoch.pri ziadosti o rozvod som dala navrh,ze žiadam neobmezdeny styk dietata s otcom.a je to aj pre nu super.
@keira5 ja len ťa trošku usmerním, že výživného sa oficiálne vzdať nemôžeš - tie peniaze patria dieťaťu a nie tebe, takže týmto spôsobom o nich rozhodovať nemôžeš. Jedine, že by si si našla nového partnera, ktorý si dieťa osvojí a tým preberie na seba výživovaciu povinnosť (potrebný súhlas biologického otca alebo súdne rozhodnutie). A holt, deti majú len takých otcov, akých sme im, matky, vybrali. Tiež som sa sekla, a poriadne. Ak máš seriózne dôvody, rieš to cez psychológa, posudky, súd. Zdĺhavá a nepríjemná cesta, ale aspoň nemusíš žiť najbližších x rokov v strese, či si otecko neprišiel pre dieťa aj s policajným doprovodom alebo z čoho zaplatíš pokuty.
@keira5 nuž tak reálne budeš mať problémy a minimálne to vrhá na teba zlé svetlo,pretože pokiaľ sa otec chce stretávať a má zaujem,tak pokiaľ to nie je ťažký delikventov,alkoholik atď,tak nevidím dôvod,súd prebehol....mala si sa odvolať a naťahovať sa a robiť prieky,to je top.... Už je neskoro sa vzdávať alimentov atď,keď si sa raz rozhodla pre otca svojho dieťaťa.
@susu29 ono je to akurát tak smutné.... A niektorým otcom sa nedivím,že skončia pri platbe výživného a koniec,keď matky robia prieky a kompenzujú si zlosť cez dieťa. Aj chlap má jednu nervy a niekedy je žiaľ na mieste sa stiahnuť a začať život odznova.
@maciatkolulu Nehovorim, ze je bola vyhra, reagovala som na otazku.. cele je to smutne, v ich konani bolo vela urazenej cti, zraneneho ega.. ono je to cele na dlhsie, co vsetko k tomu viedlo. On to dieta vobec nechcel, pocas tehotenstva si nasiel inu, ked bolo konanie o vyzivnom, dal vypoved, auto prepisal a bol vtedy bez prijmu a majetku, ale najal si pravnika a preto mu stanovili smiesne 30€ vyzivne a okolo tohoto stretavania s dcerou robil len zbytocny cirkus, sud prebehol az ked mala neter 6 rokov, dovtedy ju vidavat nechcel. Tiez rada vidim, ked sa ludia rozidu a vedia sa dohodnut, hlavne, co sa deti tyka, ale v praxi je to bohuzial zriedkave.
vieš aby sa ti nestalo,že tým marením nakoniec pride otec z navrhom do svojej starostlivosti alebo striedavú. nech si viac neuškodíš ako pomôžeš.možno to jeho časom prejde a prestane sa stretávať sám.
@keira5 a kto podal neodkladne?
@keira5 suseda dostala pokutu (neviem koľko ale vraj dosť) a je stíhaná za marenie súdneho rozhodnutia (či také niečo) plus jej to uskodilo pri pojednávaní o zverený dieťaťa do starostlivosti. Vraj keby vedela tak koná inak. Nahnevaná je veľmi, otec dostal viac hodín na stretávanie, sudca sa priklonil na jeho stranu,a vyčistil jej žalúdok v súdnej sieni.
ooooo, to je prekrasny pripad primitivizmu..
ty sa nestotoznujes s jeho pristupom k zivotu a preto mu nedas dieta ?
a takymto individuam ako ty nas stat zabezpecuje luske prava ? pardon.. hnus
@keira5 ak mas pocit, ze by sa dieta s otcom stykat nemalo, mozes si dat vypracovat znalecky posudok, ale z vlastnej skusenosti (neslo o styk, ale celkovo o rozvod) ti mozem povedat, ze to trva nenormalne dlho a je to drahe. No pokial ma zaujem s dietatom byt, mali by ste sa normalne dohodnut ako dvaja dospeli ludia.
@keira5 takže má záujem byť s dieťaťom.... Úprimne by som ti poradila,aby si mu dieťa v čase keď ma na to právo dávala,či ti hrozia pokuty,či nie. Je to otec.... A má záujem. Ako je fakt,že nevieme podrobnosti,ale týmto si ppskodis,rovnako ako on by si poškodil keby ti neplatil.... Pije,droguje,ohrozuje dieťa? Máš zavazny dôvod brániť mu? Si si vedomá,že porušuje s súdne rozhodnutie? Platí ti on ako má,či nie. Sama sebe hadzes polená pod nohy....
@keira5 pokial opatrenia smerujuce k vykonu neodkladneho opatrenia budu bezvysledne, tak zacnu ta aj trestne stihat, takze opatrne.
@keira5 Tak v tom prípade okamžite podaj návrh na vydanie neodkladného opatrenia na zákaz styku s dieťaťom, ak sa ti vyhráža pod vplyvom alkoholu alebo ubližuje súčasne aj trestné oznámenie (právnik)
@keira5 vies moj tiez pil ptreto som odišla a myslim,ze nic lepsie sa mu stat nemohlo.pozberal sa a urcil si priority.nebranila som sa v stretavani,ani so starými rodicmi. Mozno mu to tiez pomoze a dôjde mu o do prisiel. Netvrdim,ze to bude lahke, ale aj otec pokial ma zaujem tak mu nebran. Aj ked ty sa snim neztotoznujes. Nieco na nom muselo byt,ked ste boli spolu,keby bol ulne blbec tak asi s nim nechodis predtym.jedine kumu uskodite je dieta,hlavne sa nehadajte pred nim.
do navrhu to mozes zahrnut ak uz mal podmienku a ak ta uz napadol ak soravu z policie alebo z nemocnice.ak nemas taketo tak potom je to slovo proti slovu.socialka pojde aj k nemu pizerat ako zije a nemusi len raz.vedia prist aj viac krat a neohlasene.tak pridu aj k tebe.a budu sa rozpravat aj s malim. Mozrs ho nato pripravit ale nehovor mu ze ma psov dat,ze sa s nim nechce stretavat. Ver ze to dieta im povie ž maminka chcela aby som pivedal toto.vedia urcit co je z jeho uvazenia a co ma vstepene.to by ti moo uskodit.
@keira5 takže platiť ti platí,hrávať si ho chce,aha.... Nuž,ok,takže ublížil niekedy malému? Chcel ho zobrať opitý,nadrogovaný? Či má štetky a či nie,či teba podvádzal atď nikoho nebude zaujímať. Ide o to,či niečo hrozí dieťaťu. Ak hej,tak to tiež a rozhodne nie marenim súdneho rozhodnutia,ale riešiť veci s právnikom a súdnou cestou. Takto si ppskodis ty.
@keira5 ono,len ty vieš kde a aká je pravda... Ak si myslíš,že je to vážne a hlavne potrebuješ dôkazy,tak tiež. Určite cez dobrého advokáta a hneď. Ale pokiaľ to nie je také vážne a najmä nedokazatelne,tak smola a navyše,každý sa môže zmeniť....a dieťa by malo mať ajnotca. Fakt neviem čo a ako u vás. To len taká rada. Ty sama vieš a držím palce
Udáva ťa na sociálke a tá musí konať.. a podá na súde výkon rozhodnutia. V tom prípade ti hrozí zakaždým pokuta, resp. až trestné stíhanie...