Neodkladné opatrenie

maria123a
19. jan 2022

Ahojte, mám 4 ročného syna a otec na mna v minulosti už 2 krat podal žiadosť o neodkladne opatrenie aby mi malého vzali a dali do otcovej starostlivosti, bol aj klasicky súd o zmenu starostlivosti, dieťa nechali mne matke .. otec dá zasa vyhráža že mi zajtra pride pošta že mi dieťa vezmú že podal neodkladne opatrenie že mu to poradila pani z kurately.. už som v koncoch.. aké sú podmienky neodkldneho opatrenia kedy by mi mallinkeho vzali? Veľmi sa bojím

dzulli1980
19. jan 2022

Pokiaľ nechľastáš, nedroguješ, o dieťa je postarané, má čo jesť, kde bývať, nie je dôvod, aby Ti ho vzali.

monkasponka
19. jan 2022

@maria123a nestresuj, fakt nie... na neodkladne opatrenie musi byt brutal dovod. Takze taketo bu_bu nech si skuša kolko chce. A tebe prajem pevne nervy, budes ich potrebovat 💗

maria123a
autor
20. jan 2022

Áno.. len viete aké je to na Slovensku človek nevie čo má čakať už

modry1985
21. jan 2022

@maria123a Návrh na neodkladné opatrenie môže podať otec , ale aj matka. Súd ho však zvačša schváli len v extrémnych situáciách. Aj moja ex to pár krát skúšala a súd to zmietol zo stola. Ak však bráni jeden rodič v styku s dieťaťom druhému rodičovi , súd môže určiť zmenu. A pri klasickom súdnom pojednávaní o starostlivosť o dieťa to bude rodičovi , ktorý bránil v styku , priťažujúca okolnosť.
Je rok 2022 , psychológovia už nekonajú ako v 1986. Je bežná prax , že na ženy tlačia na striedavú starostlivosť , ( aj sociálne pracovníčky ) pretože súd potom trvá roky , rokúce a to pre dieťa je extrémne stresujúce. Totižto každé jedno súdnoznalecké sa dá preskúmať , napadnúť , to trvá nejaký ten čas , je možnosť si dať vypracovať vlastný posudok a takto sa to naťahuje roky . Ja osobne som dostal XXX správ od psychológov , s návrhom aby dieťa ostalo v starostlivosti otca na základe nemožnosti spolupráce s matkou a xxx ďalších problémov. Na modrom koníkovi sa síce od žien podozvedáš rôzne životné pravdy o tom ako je matka nedotknuteľná , ale prax je často krát v dnešnej dobe už iná.