Ahojte,viete mi poradit ci ma moze pri neodkladnom opatreni zastupovat advokat,s tym,ze ak bude predvolanie pred sud,co isto bude,pojde tam za mna on? Nemam kde deti nechat a vobec nemam chut tam ist. Co k tomu bude potrebovat? Dakujem pekne
@malinoismum dakujem to bude mat,a nieco viac k tomu vies mi prosim poradit? Sobasny list,rodne listy?
pri neodkladnom predvolanie na sud nebuva radsej si zaplat advokata na spisanir navrhu lebo neodkladne sa nedava len tak lahko a musi byt velmi dobre zdovodnene
@loginexistuje byva aj predvolanie na sud,bola u mna soc.kurat.a hned mi to povedala.... ano zaplatim si advokata. Len potrebujem k tomu nieco blizsie,nejake paky,co mi pomoze nech mam viac ako 150e na dve deti.
@hejyou vsak na to si platis advokata, ktory toto vsetko vie co treba k tomu... nemusis si to zistovat po forach
@zuzanka.zuzu to mas pravdu,ale advokat je odomna 50km vzdialeny,a nechcem tam chodit na dva razy.vsetko potrbne mu chcem zobrat a nech sa to uz riesi. ;)
@hejyou robím na súde a nie, pri neodkladnom opatrení nikoho na sud nevoláme. Proste napiseme rozhodnutie a to doručíme obom stranám, hotovo. Sú napríklad aj 24-hodinové neodkladne opatrenia, vtedy by sme len ťažko niekoho dostali na sud.. Ale ani pri 30-dňových nikoho nevolame.. To sa nepojednava
@hejyou riesila som viacero neodkladnych a nikdy nebolo predvolanie .... ak mas advokata tak mu napis zavolaj nemusis to riesit len osobne najmä v tejto dobe
@hejyou aky ma manzel prijem ? od toho sa to bude odvijat ....
@loginexistuje dakujem pojdem za nim osobne,mam v tom meste aj dr na ten termin. Len neviem co mu mam vsetko priniest,aby som nemusela na 2 razy chodit
@loginexistuje 1300 v hrubom
@hejyou no na take veci že zverenie deti a výživné a tak ďalej samozjreme treba podat normalny návrh, kde sa bude pojednávať a bude sa tam riesit všetko a bude to aj trvat nejaký čas…. Nie neodkladne opatrenie..Ja nejsom sudca ale teda neviem že či neodkladným opatrením sa môže nejak dlhodobo priznať výživné a podobne. Take veci sa už vždy pojednávajú. Väčšinou neodkladne opatrenie sme mali take, že zákaz priblíženia, zákaz kontaktovania a podobne
@hejyou 100 ku na kazde dieta by si mojla dostat pri mozno na starsie 100 a mladsie 75 ale ziadaj viac 150 na kazde a to ti ponizia
@loginexistuje ziadat pri com? Pri neodkladnom opatreni mi tolko nedaju...davaju 30% z minim.mzdy. ze vraj
@hejyou Neodkladné opatrenie sa nedáva pokiaľ chceš riešiť zverenie dieťaťa a výživné. To si podaj riadny návrh na súd. Síce to potrvá chvíľku, ale takto si zbytočne budeš platiť právnika na tento úkon, lebo ti neodkladné zamietnu.
@a_adamcova presne to urobim dakujem.len blbe,ze pravnik mi povedal,ze pokial ja mam opatrovat.plus rodine prid.co je 900e spolu a muz zarobi 1300 tak viac mi mozno ani nedaju ako tych 150 na obe co mam
@hejyou Všetko záleží od sudcu a nie od právnika. Právnik tú sumu môže obhájiť, ale rozhoduje stále sudca.
@hejyou sak jasne ale prinriadnom pojednavani za mna absolutne nechapem preco vobec davas neodkladko na vyzivne a zbytocne sa tym natahuje riadne konanie
@loginexistuje prosím radu.. ak bdueme podávať neodkladne opatrenie na rozhodnutie o škôlke je možné že rozhodnú aj skôr ako 30 dni? Otec škôlku podpísal prihlasovali sme do 7 škôlok. Vzali ho do jednej a to do tej čo je bližšie mne čiže logicky bližšie aj malému keďže je viac u mna ako u otca. No zrazu otec zavolal do škôlky že pn nesúhlasí lebo to nepodpísal, potom povedal že podpísal ale ja som tam niečo dopisala no len zle chce robiť. No osobne bol v škôlke a povedal že si rozhodnutie nepreberie nech mu ho riaditeľka pošle. Obe vieme že preto aby si ho prebral až na 18 deň odvtedy mu začne plynúť 15 dni na odvolanie a vlastne až vtedy ak sa odvolá čo vieme že urcote sa keďže toto robí čo robí tak au vtedy môžeme dať na neodkladne opatrenie. Lenže to už bude pól augusta a ak súd nerozhodne ja neviem asi aj hneď tak školka neviem asi nebdue čakať a maly nebdue môcť nastúpiť neskôr alebo neviem som zufala
@hejyou Splnomocnenie