Neochota odovzdať majetok z BSM

18. dec 2021

Ahojte, mali ste niekto reálne problém s expartnerom, že vám nechcel dať majetok po vysporiadaní BSM podľa dohody? Dokonca podla všetkého vám tieto veci predal? Ako ste postupovali? 3roky od rozvodu čoskoro prejdú a stále sa snažím dobojovať k majetku a sú to len samé výhovorky, ignorácia. Už som poslala predžalobnú výzvu, ale fakt nemám navyše na právnika a súdne poplatky.

stefi_k
19. dec 2021

A ta dohoda je jak uzavreta ?

mogaa
19. dec 2021

no ak veci predal, jedine súdnou cestou...

autor
19. dec 2021

riadna BSM dohoda, overene podpisy, neni to len ustna dohoda. Len mam zmenene bydlisko, byvam teraz o dost KM dalej, takze chodit stale na blink ci je doma ci nie sa tiez neda, komunikacia nulova. Uz to aj ja vidim jedine na ten sud, ale keby sa este predtym nasiel nejaky iny sposob, bola by som stastna.

mogaa
19. dec 2021

doporučene do vlastných rúk mu poslať list že si prídeš vtedy a vtedy po majetok, prípadne nech ti oznámi do 10dí kesy si preń môžeš prísť - s dodatkom že ak ti nevráti veci podľa dohody prípadne nepošle do 10dní peniaze v ich hodnote, dávaš to právnikovi a budeš to riešiť súdnou cestou.....

desore
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
desore
19. dec 2021

@mogaa Doporucenu postu nepreberie, sice plati fikcia dorucenia, ale sud ju neminie.

autor
19. dec 2021

@mogaa @desore minuly tyzden sme poslali 1.triedou a teda musim zaklopat na 2.den prebrate. Na odpoved som tam dala 10dni. No dufam, ze sa ku tomu konecne dostanem, tiez mi neprsia peniaze z neba a neni to hodne par €.

autor
3. jan 2022

@desore boli sme sa minuly tyzden informovat aj na policii. Ale co je zmatocne netusim.

desore
3. jan 2022

Podla toho, co citam, povazuje vase BSM rozdelene. Neviem, co ste mali oficialne napisane, nedokazem sa k tomu vyjadrit

autor
3. jan 2022

@desore si prosim ta pravnicka?

desore
3. jan 2022

Nie, ale nemusi byt clovek pravnik, aby ovladal urcite veci.
Popripade skus skupinu pravnikov.