Nedostavenie sa na súdne pojednávanie

majkapytlova
7. okt 2013

babky chcem sa opytat s manzelom nie sme rozvedeny ale poziadala som o vyzivne na nase deti,sud ma byt 7.11.2013 ako ma vypadat list v ktorom sa manzel ospravedlnuje ze sa nemzoe zucastnit ale suhlasi s rozsudkom?a staci ho napisat rukou a odoslat bez overenia notara?dakujem

seemani
7. okt 2013

ak manžel súhlasí s výškou výživného tak načo súd?

tin007
7. okt 2013

@majkapytlova staci aj rukou, ale overit notarsky

majkapytlova
autor
7. okt 2013

@seemani to je nadlho vysvetlovat

majkapytlova
autor
7. okt 2013

@tin007 to fakt aj notarom overit?lebo raz som sa uz na to pytala a vtedy mi baby pisali ze netreba tak teraz neviem....

tin007
7. okt 2013

@majkapytlova kedze nebude pritomny, tak sud nebude akceptovat nejaky list, niekym napisany a niekym podpisany, tam to musi byt bezpochyb jasne, ze je to jeho vola, konkretne sa dohodnut a preto to musi byt overene. byt na mieste sudkyne, tak bez overenia ziaden list ci iny typ zmluvy v tomto pripade neakceptujem

klincek
7. okt 2013

@majkapytlova ja by som to overenie neriesila..ale ak chcete, staci zajst na obecny urad v mieste bydliska, aj tam overuju podpisy. vypovednu hodnotu to ma rovnaku, a malo by to byt aj lacnejsie.
inak si nie som ista, ci sudca v tomto pripade pojednavanie skor neodroci. a ak manzel uz dopredu vie, ze nepride na 7.11., poziadajte uz teraz o iny termin, budete ho mat skor.

majkapytlova
autor
7. okt 2013

@klincek hmmm, myslim ze to tam len posleme a hotovo,kedze tam napise ze suhlasi s rozsudkom tak myslim ze sa to uskutocni aj bez neho nemyslite babky?ja si myslim ze sud by odrocil pojednavanie v pripade ze by mal manzel vyhrady k vyzivnemu alebo tak....

slavka034
7. okt 2013

a s akým rozsudkom má akože súhlasiť keď žiaden ešte vynesený nie je? 😨 😨 Na súde ho ospravedlnia jedine vtedy ,ak sa ho zúčastniť nemôže..Dostaviť sa musí tot Vám akceptované nebude..

klincek
7. okt 2013

@slavka034 suhlasit moze s tym, co je uvedene v navrhu. navrh sa protistrane dorucuje na vyjadrenie este pred prvym pojednavanim.

@majkapytlova aj tak si nemyslim, ze vam to prejde, pri inej povahe veci mozno, ale vyzivne sa takto neriesi. no ale ved skuste..

majkapytlova
autor
8. okt 2013

@klincek a mozte mi este poradit ci sa da navrh stiahnut ked je uz vytycebne pojednavanie a ako sa to robi? lebo rok a pol ubehlo od podania a vela veci sa medzitym zmenilo...dakujem za odpoved

klincek
8. okt 2013

@majkapytlova jasne, navrh sa da vziat spat kedykolvek. staci jednoduche podanie, kde navrhovatel uvedie, ze navrh na zacatie konanie zo dna ... berie spat, nakolko sa zmenili okolnosti, za ktorych bol podany. v tom pripade sud zastavi konanie uznesenim "od stola", nebude na to nariadovat pojednavanie.

klincek
8. okt 2013

este som zabudla-pojednavanie, ktore je uz nariadene, sa zrusi.

majkapytlova
autor
8. okt 2013

@klincek a to mam navrh napisat rukou a poslat na sud?to staci?dakujem za odpoved

klincek
8. okt 2013

@majkapytlova ano, staci aj rukou. len to treba na zaver aj podpisat, na to urcite nezabudnite.

majkapytlova
autor
8. okt 2013

@klincek dakujem a mam to aj dat overit notarom?

klincek
8. okt 2013

@majkapytlova nieee🙂

majkapytlova
autor
8. okt 2013

@klincek dakujem velmi si mi pomohla:-}

kaktusik007
8. okt 2013

@majkapytlova ak ti mozem poradit, neunahli sa!!!

vyzivne je mozne priznat od datumu podania na sude... to, ze ste to dali dokopy a vyzera to ze to funguje, je pekne, avsak ked ty stiahnes ten navrh, mozes seba samu a svoje deti ukratit.... . co ked mas rovnakeho manipulatora ako ja a je to iba jeho hra ako ta donutit ten navrh stiahnut??? co spravis potom???

ja osobne - aj ked by nam to klapalo, by som to uz dotiahla do konca... ked si podavala navrh na vyzivne na manzelku, resp. na vase deti, isto si mala na to dost vazne dovody, kedze si to riesila pocas manzelstva....

neunahli sa - niekedy naozaj spavas vedla svojho najuhlavnejsieho nepriatela, ale to zial castokrat zistime az s krizikom po funuse....

ved ak budete mat rozsudok --- kto tvrdi, ze sa nim musite riadit??? ved kde nie je zalobca, nie je sudca... a ty tym iba ziskas, budes mat istotu a poistku do buducna, ak by sa opat vyskytli nejake taketo vazne problemy vo vztahu (pretoze tie problemy boli isto vazne, ked si to riesila podanim na sude...)

majkapytlova
autor
9. okt 2013

@kaktusik007 ahojky dakujem za radu.... 🙂

silvia254
10. okt 2013

@klincek baby, prosim vas,to musi byt pri tom overovani podpisu aj "manzel"?!? dakujeeem moocza odpoved

klincek
10. okt 2013

@silvia254 podla toho, ci podpis sa overuje. ak podavate spolocny navrh, resp. jeden podava navrh a druhy pripaja svoj pisomny suhlas, a chcete overit podpisy, tak obaja.

silvia254
11. okt 2013

@klincek ja podavam navrh a on pripaja posomny suhlas....tak obaja?!no pekne...a ked nemoze prist?len to chcel postou poslat?! inak dakujem za odpoved 🙂

klincek
11. okt 2013

@silvia254 v tom pripade podpisat musite obaja.
ale ak mas na mysli bezny navrh na sud, tak podpisy vobec NEMUSIA byt overene!!
(ja som sa pri mojej predchadzajucej odpovedi nechala zmagorit debatou o overovani, a "vysvetlila" som ti len to, ze pri overovani podpisu musi byt pritomny ten clovek, ktoreho podpis sa overuje-ako keby si to nevedela, ze? 😝 prepac. a tebe islo o suvis s pojednavanim, ved o tom je cela tema..)
takze este raz -ak ide o podanie zaloby, resp. navrhu na sud-rozvod, vyzivne a pod., tak tam overeny podpis urcite netreba, a je jedno, ci to podavas len ty sama, alebo pripaja suhlas aj manzel. ak podavas navrh len ty, podpisujes len ty, ak pripaja suhlas, podpisuje aj on, ale nic overovat nemusite, ani jeden z vas. a to som si na 200% ista🙂)
a opakujem-pokial ide o rozvod, vyzivne a pod., tak sudca nerozhodne bez vypocutia oboch stran, pokial nie su ozaj vazne dovody (ale to musia bzy fakt mimoriadne, napr. ze druhy manzel je nezvestny a pod.). takze suhlas sice manzel pripojit moze, no sudcovi to zrejme stacit nebude.

silvia254
12. okt 2013

@klincek jeeeej tak teraz to je super vysvetlene 🙂 dakujem pekne 🙂 ano ide o rozvod,o ktory som podala ja....malo to ist hladko,bez problemov ale asi si to "manzel" premyslel a nieco vymysla ☹ no uvididme co z toho bude a ako to dopadne 🙂 DAKUJEM este raz 🙂))))

klincek
13. okt 2013

@silvia254 nemas za co, sorry este raz 🙂