Nedodržiavanie súdneho rozhodnutia

21. feb 2023

Ahojte. Dobre rano. Potrebujem poradiť, tie maminy, ktore ste rozvedene mate deti mate nariadene vyzivne a stretavanie medzi detmi a otcom, no otec toto stretavanie ale ze absolutne nedodrzuje... som uz na dne ..
Ex ma stanovene každý párny víkend s detmi , doteraz si ich brával iba jeden víkend, druhý pracuje. Nikdy nežiadal o nahradu, jednoducho nema o deti zaujem. No uz teraz aj druhy párny vikend je pre neho problem lebo ze zacina sa pracovat od nedelí , vravim mu to jeden poondiaty deň, si nevies zariadit ? Nie nie a nie...
No na vianoce som mu uz ustupila, na silvestra si ich ani nevzal, a sstala sa uz taka situacia ze mi oznamil aj mimo sudneho stanovenia pridem si pre deti ... to mam ako kazdy den cakat a trpnut kedy sa panko uraci si prist pre deti a to sa ani nepýtal to mi rovno oznamil a ked som povedala ze uz nieco mame na pláne lebo ich mat teraz nema bol oheň na streche .. neviem na koho sa s tymto obratit, nemienim sa mu prisposobovat a je mi z toho zle uz aj z neho ... ako ste to zariadili alebo by ste to zariadili keby ste v mojej situacii ? Dakujem za odpoved.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poly1
21. feb 2023

A termin vyzivneho dodrziava?

pribinak
21. feb 2023

Že keby volal že chce deti mimo jeho súdom stanovený termin, tak by som mu ich dala
Nie kvôli nemu, ten by mi bol ukradnutý, ale kvôli deťom

anjelicek26
21. feb 2023

Predpokladam, ze si tu pracu nevymysla, ale mu to blbo vychadza. Neviete si sadnut a na ten vikend dohodnut, ze by sli k dedkovi/babke z jeho strany ten den, kedy on nemoze? Teda napriklad nedelu?

Nezaujem bohuzial neprekonas, prinutit ho nemozes, pokial su deti v tvojej starostlivosti - ak neprijde, ostavaju u teba... ja by som nahradne terminy nedavala (len ak by boli deti chore a nemohli ten vikend oni) a ani nejako neriesila, ono mu to deti raz "zrataju" svojou laskou, ked uvidia, ze su mu suma fuk...

tosomja
21. feb 2023

Môj priateľ je rozvedený. Majú určené parný víkend, nepárnu stredu. Tiež pracuje na turnusy, nemôže si len tak zamyslieť, že nepôjde do roboty, lebo má mať syna.
Ex mu náhradný termín nedá ani náhodou, lebo je poučená od právnika, že to nie je jej vinou. Ale zase keby ona išla niekde s deťmi a má mať syna otec, tak mu musí dopredu oznámiť a dohodnúť náhradný termín.
Syn chce chodiť k otcovi aj mimo súdneho nariadenia, ale ona netrestá otca, ale syna. Zákazy, príkazy, vyhrážky aj 6 rokov od rozchodu.
Otec nemá povinnosť si brať dieťa, má len povinnosť platiť. Ty máš povinnosť mu umožniť styk v súdom určenom čase, ty nie si povinná mu dať náhradný termín len preto, že on nemá čas byť s dieťaťom vtedy, keď to má umožnené.
Čiže ...
Ak v rozhodnutí máte že otec si ma dieťa vyzdvihnúť o 15tej v piatok a vrátiť o 18tej v nedeľu v nepárnu týždeň, tak keď nepríde do 16tej hodiny, ty si s ním môžeš urobiť program aký chces a jemu len napísať, že keďže sa nedostavil, ani nedal vedieť či príde či nie, alebo si nedohodol náhradný termín, tak už máte svoj program.
Keď si zmyslí, že príde v pondelok po škole, že ho berie, tak mu môžeš ukázať tak prostredník a poslať ho do ....lebo nie si povinná ani to nemáš v rozhodnutí.
Keď ti napíše, že teraz nemôže prísť, lebo je chorý, alebo mu niečo do toho prišlo, ale prosí ťa o náhradnú termín, tak je to na tvojej dobrej vôli, či mu umožniš náhradný termín, či nie.
Je to hnusné, lebo sa bavíme o dieťati ako o nejakej veci. Ale tak to chodí.
Nikto, ani súd, ani kolizna, ani policajti s tým nič nespravia, lebo platí to, čo máš čierne na bielom. Nech si dá na zmenu úpravy styku s maloletým, keď sa mu nepáči.

danielahamar
21. feb 2023

Z jednej strany je zle, že ich nechce a keď vola mimo súdneho, je tiež zle. Takže nechápem, čo vlastne chceš, teda chápem, ale nechapem 😬 a ak sa dohodnete na určitý čas a on nepríde, predsa nebudem sedieť doma cely deň na zadku a ak niečo mam a on zavolá nečakane, tak proste poviem, že už máme program

autor
21. feb 2023

Keby chcel tak si to zariadi len on nechce.. on ma za celý mesiac 8 dni voľna, co do prace nechodi, a deti si vezme len 1x za mesiac ? Ja neviem detom vysvetlit prečo, oni uz tiez zacinaju chápať ze ich nechce.. je xy zien ktore ex robia problemy a neviem co, no by som praveze bola aj rada keby si ich vzal uz teraz ani 1x za mesiac to nepojde lebo je v robote, stale iba výhovorky má.. a potom si len tak zmysli ze si ich vezme no ked ich sudne nemá mat a mi uz máme nieco na pláne a ked nu ich nedam uz som chudera uz sa vyhráža... a toto ma nebavi lebo len tŕpnem kedy si panko zmyslí že si vezme deti.. rada s nimi cestujem chodíme kade tade na víkendy preč aby mali nejaké zážitky...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
21. feb 2023

Ale ja nechápem, čo chceš? Chces aby ich bral aj mimo súdu? Tak mu ich potom daj keď chce 🤔 keď raz nemôže presne vtedy, kedy to má určené, tak to nezmenis.
Deti pochopia, neboj. Ty sa im venuj aj keď on ich má mať, či sú ti na príťaž? Nepochopila som, prečo silou mocou ich núkaš otcovi...keď raz nechce, tak čo mu odnesies pred dvere ? No ja by som kašlala na takého otca pre moje deti.

simca06022011
22. feb 2023

Ja asi rozumiem, problém bude ze máš byť na spagatiku a riešiť ktorý deň sa ozve ze deti chce. Keby žil s nimi tak čo s jeho prácou by bolo ? 🙂 podľa mňa tiež on vynakladá malú snahu a tým pádom akurát robí stres.
Pekne sa ukludnit, sadnúť a ísť na to s rozumom. Ma určené termíny, kedy deti berie. Víkendy sú super, vie byť s nimi v kuse. Bud by som mu stanovila ze ma tie víkendy a nič viac. Nech si zariadi. Popravde cez školský týždeň napr si návštevy otcov neviem predstaviť ale.teda robí sa to. Ak mimo stanovený čas, možno by to bez stresu išlo tak ze ak vie rozpis prace, dopredu, tak dopredu sa dohodnú dní a zaznacia do kalendára. Nech vedia deti aj ty. Je mi jasné že aj program si vieš spraviť iný keď nemusíš vyckavat, keď sa spoliehas na to, ze cez víkend ich ma a on zrazu nemôže.
Ja celkom obdivujem rodiny kde to.zvladaju tak ze rozlíšení rodicia behajú okolo seba hore dole, raz berie dieťa ten, poobede ten, proste ako keby žiadna zmena, iba otec býva inde... ja by som.po.rozchode nechce denne a ani tyzdenne riešiť bývalého...

simca06022011
22. feb 2023

A inak keby sa mi vyhrážal a nadaval mi, za to ze ja mam s deťmi už program a teda nebudem to na poslednú minútu meniť, lebo jemu sa vtedy zrazu dá... no neviem ci by som mala chuť sa prisposobovat jemu, keď jemu sa nedá. Ty termíny dodržiavať, on je ten co nie. Hlavne tu komunikáciu úžasnú ukladaj.

basska_b
22. feb 2023

No, len ten styk s otcom je pravo a nie povinnost. Mimo stanoveny cas mu deti nemusis dat, ale on ked si po ne nepride, to ti ani sud ci policia nepomoze