Poradte prosim z rozsudkom,fungujeme tak prve prazdniny a ja nerozumiem jednej veci.
Tu je rozsudok:
Otec je opravneny stykat sa s mal. v kazdy neparny vikend v mesiaci pocnuc piatkom od 16.00 hod. do nedele 18.00 hod nepretrzite s tym,ze si otec mal prevezme a odovzda v bydlisku mal., kazdy parny kalendarny rok pocnuc 1.dnom jarnych prazdnin,tak ako budu vyhlasene v danom prislusnom parnom kalendarnom roku od 16.00 do 3 dna jarnych prazdnin do 18.00 hod nepretrzite s tym........a odovzda v bydlisku mal. Kazdy kalendarny rok v mesiaci jul pocnuc od 1.7.od 16.00 do 10.7 do 18.00 hod nepretrzite a v mesiaci august od 1.8- 7.8...nepretrzite....
Mame dilemu doma,ze ci aj cez prazdniny ten mesiac jul a agust platia tie neparne vikend,ze aj vtedy ma ist dietata k druhemu rodicovi...?
Uz som to dala doma citat raz jednemu,raz druhemu,jeden to pochopil tak,ze podla neho ma ten rodic narok na dieta v tych urcitych datumoch cez prazdniny a este plus aj neparne vikend,dalsi zasa vravi,ze dat iba na tie datumy a neparne vikendy neplatia.
Mam v tom hokej,na sude ma to nenapadlo,ze tomuto neskor nebudem rozumiet.
Uz som chcela ist s tym rozsudkom aj za nejakou pravnickou a to tiez za to,ze si to precita a mi to vysvetli jej bude treba platit.
Tak sa pytam najskor sem,ci neviete niekto poradit,kto ma tiez urcene styk s detmi s ex po rozvode,rozchode...Dakujem pekne.
@dominika1217 No ak nie je v tom rozsudku uvedene, ze pocas jarnych prazdnin a letnych prazdnin neplati prva veta, tak sa domnievam, ze aj vikendy, podla prvej vety v rozsudku.
Tie nepatrne víkendy sa myslia klasické mesiace ,všetky prázdniny ako sú vianočné,veľkonočné,jarné,letné,zimné víkendy neplatia ale treba sa držať tých dátumov co mas udane..veľa šťastia a pevné nervy lebo toto ide riadne na psychiku..drz sa 😉ja mám striedavku uz dva roky a fungujeme týždeň on a týždeň ja a každý raz to vždy riadne oplacem ...je to ťažké a smutné keď zlaticka odchádzajú ..😭
@14nunu10 dakujem pekne,asi mas pravdu,lebo cez tie prazdniny,ked bola u jedneho aj 10 dni,tak vyslo,ze bola u jedneho z nas dva vikendy po sebe,cize aj parny,aj neparny...Tiez idem bojovat znovu o striedavku,no zatial bezuspesne 😢
prázdniny sú upravené zvlášť, vtedy neplatia tie víkendy
Podla mna tie vikendy platia cely rok,aj v letnych mesiacoch a tie prazdninove tyzdne su navrch k tomu
@dominika1217 veľa šťastia ....A síl ..😎😉
určite tak ako som napísala, v práci sme to nedávno riešili, tiež jedna mamička volala a pýtala sa presne na toto
dievcata,dakujem,nechcem sa niekoho dotknut,ale radsej by som bola keby pisali take,co vazne vedia ako to je 🙂 ze maju s tym osobnu skusenost,ze si deti tiez striedaju s ex priatelom,manzelom...Asi to bude teda tak,ze tie vikendy cez tie prazdniny neplatia,dakujem
Ja trvam na svojom nazore,myslim,ze som dost fundovana to napisat,ale ako sa zariadite,je uz pravdaze vasa vec, s pozdravom
@dominika1217 ja som toto nedávno riešila s právničkou , osobitne sa posudzuju prázdninové mesiace a osobitne iné mesiace.
Teda ak sú prázdniny tak sa ide podľa režimu prázdnin ,a žiadne nepárne víkendy.
@dominika1217 Ignoruj rozsudok, súdy aj tak nič neurobia, keď si spravíš po svojom. Daj im do listu 15 a bude to ok, akože si zabudla to tam nechať. Alebo aj 10 stačí, veď sú to nenažraní pokrytci. Keby si mala problémy, odvoláš sa na moje 3 výkony=judikáty (ti pošlem čísla) a budú musieť držať hubu a krok. Báť sa ich treba iba keď ich nepomazes, inak sú v pohode.
Iba v tie dni co su cez júl agust,nie neparne víkendy..cez prázdniny je to inak ..