Návštevy otca maloletého. Mám šancu vyhrať?

lucy610
17. máj 2011

Ahojte, som slobodna mamina s dva aj polrocnym syncekom, maleho mam v osobnej starostlivosti a mam to aj sudom stanovene a zaroven sud stanovil aj vysku vyzivneho od jeho otca. Jeho otec sa odvolal a caka ma dalsi sud ohladom vyzivneho. Chcela by som vediet ake mam sance, ze to opat vyhram. A zaroven by som chcela vediet ake prava ma stara mama na maleho (jedna sa o staru mamu byvaleho priatela-otca maleho). Doteraz som jej ho davala vzdy ked sa dalo a ked to aj ona chcela. Proste som jej nikdy nebranila sa s nim stretnut. Otec maleho nikdy nejavil nejaky velky zaujem o maleho a dokonca ani vtedy ked sme boli este spolu. Teraz si ho berava 2x do mesiaca cize dokopy ho ma za mesiac len dva dni a to vzdy na pol dna) a to potvrdil aj na sude. a teraz ziada, aby si mohol maleho bravat kazdy druhy vikend, 2tyzdne v lete a kazde druhe Vianoce. Ani teraz mu nezavola a ked maleho ma jeho mama tak vzdy mu ona zavola aby si prisiel pozriet maleho, proste sameho od seba to nenapadne... Tak by som chcela vediet aj to ci mam nejaku sancu vyhrat pojednavanie ohladom navstev otca o ktore ziada. dakujem 🙂

dajna11
17. máj 2011

čo sa týka babky,nie si povinná jej dieťa dávať,nemá na to žiadne právo ani nárok ak ty s tým nesuhlasiš.ohladne výživneho myslím že ak ti to raz odklepli tak to znovu potvrdia ak nebude mať bývalý nejaké extra výhovorky prečo nemože tolko platiť. a o tých návštevách veru neviem....ako sa kto na sude vyhubuje,bolo by najlepšie tam ísť s právnikom.

lucy610
autor
17. máj 2011

dajna11 dakujem za odpoved, ja si tiez myslim ze nema narok,len som na nete nasla nieco kde sa pise, ze aj stara mama si moze podat navrh na navstevy maloleteho. ale nesuhlasim s tym, pretoze ak jeden vikend v mesiaci ho bude mat jeho otec, druhy vikend jeho jedna stara mama, treti vikend si ho moze ziadat druha stara mama a posledny vikend bude u mna. je to cele chore a nie normalne a voci malemu je to zle, pretoze maly nebude vediet kam vlastne patri :(

wolke7
18. máj 2011

@lucy610 je pravda, ze aj stary rodicia maju pravo na styk s dietatom - ale urcite nie v takom rozsahu ako otec. Takze sa nemusis obavat, ze by stara mama mala pravo na navstevy kazdy druhy vikend. V konecnom dosledku ked je vas syn u svojho otca nic nebrani tomu, aby navstivili zaroven aj jeho mamu. Na druhej strane, ak vas syn ma k svojej starej mame dobry vztah a aj ona k nemu, asi by bolo nerozumne im v nom branit alebo ho nadalej nepodporovat. Ale o to v akom rozsahu je len na tebe.
To, ako sud urci vysku vyzivneho a dlzku navstev vasho syna u otca ti s istotou tu nikto nezodpovie. Sud sa zrejme bude orientovat podla toho ako navsevy prebiehali doteraz - ale moze ich aj rozsirit...Urcite by som si v takomto pripade zobrala pravinka.

lucy610
autor
18. máj 2011

wolke7 dakujem za rady 🙂 ja v stretavani sa maleho so starymi rodicmi nebranim a ani som nikdy nebranila, mali ho vzdy ked sa dalo. lenze teraz sa budeme stahovat 100km od tadialto kde teraz byvame a teda od starych rodicov budeme tych100km. podla mojho nazoru ked si otec maleho vezme jeden vikend v mesiaci tak zaroven moze s nim ist aj k jeho starym rodicom, cize to nie je ziadne zakazovanie sa v stretavani s nimi, len ide o nie tak caste stretavanie sa s malym ako mali doteraz a to im vadi. aj s druhym ich vnucikom sa stretavaju raz do mesiaca a to im nevadi, ale to ze mojho maleho budu mavat len raz v mesiaci to im uz vadi. je to cudne a nenormalne.