Má niekto skúsenosti s vyšetrovaním zo sociálky?
Vraj budú sledovať rodinu pol roka a raz mesačne chodiť nametkovo na návštevu či je všetko v poriadku.
Že budú vypitovat sa aj v práci kde pracujú rodičia,v škole škôlke kde chodia deti budú všetko skúmať.
Na čo je toto všetko dobré?
Predpokladám, že je to v záujme dieťaťa a na jeho ochranu.
Predpoklad na zanedbávanie alebo týranie
Myslím že danú rodinu niekto nahlásil napr lekár detí, učitelia detí, susedia , polícia ak riešila násilnosti u nich doma , niekto zo známych atď na podozrenie o týranie / zanedbávanie starostlivosti maloletých. Iný dôvod nevidím . nechodia len tak "zo srandy " že pozrú do počítača, spravia eniky-beniky-kliky-bé a na koho im padne prst tú rodinu budú pol roka otravovať, musia mať na to pádny dôvod . Ak je rodina slušná a nezanedbáva starostlivosť o deti tak sa nemá prečo čoho báť nie?
Inak niesi tá čo sa tu naposledy rozčulovala nad "rodinným príslušníkom" ktoreho udali za trestný čin vyhrážania sa ? Lebo akosi mi to sedí dokopy
@samimami777 mne to tiež tak pripadá že to je dotyčná ..
@samimami777 Áno niekto nahlásil,rodina je slušná rodičia pracujú,deti majú všetko nie sú zanedbané,je o nich sa postarané dobre.
Nie nie som tá.Je tu veľa diskusii a čo som si všimla prispieva sem veľa žien aj s podobnými témami.
Evidentne pri setreni pomerov bolo nieco zistene a preto bude rodina v sledovani. Ak by bolo vsetko v poriadku, nemali by dovod na to. Taka je prax. Urad je povinny presetrit kazdy podnet, a ak je to nevyhnutne vykonava opatrenia
Ak je v rodine vsetko v poriadku nemaju sa coho obavat, bude to akurat neprijemne. Ked to v poriadku nie je, aj ked sa to mozno navonok zda, budu konat v zaujme deti
Keď sa o deti starajú nemajú sa čoho báť. Alebo to nie je tak ako si ty myslíš.
Ako som povedala ak je rodina slušná a deťom nič nechýba nemajú sa čoho báť , potom je ale "zvláštne " že niekto podal podnet na sociálnej poisťovni. Väčšinou slušných rodín nikto len tak neudáva ak nemá k tomu dáky dôvod
@viestta Práveže to je to nepríjemné,a keď budú aj v práci sa vypitovat na to,sa to všetci dozvedia
Nemám čo skrývať takže áno kľudne by sa mohla prísť sociálka prísť na mňa pozrieť a aj sa spýtať v práci a rovnako by mohli kedykoľvek prísť na kontrolu.
A zrejme mal niekto podozrenie. Ak je v rodine všetko v poriadku, nie je dôvod sa bat
Radsej sa citit neprijemne, hoc je vsetko ok, akoby mali trpiet deti v zanedbanej rodine.
Nebudi obchadzat kolegov kazdeho jedneho. Ked tak zavolaju na personalne a mozno sefovi a ti by mali byt natolko diskretni, ze to nevytrubia po celej fabrike
aknje rodina v setreni neni to len tak skus sa mozno zamysliet kde je potencial na zmenu
@dididudu môže sociálka prísť kedykoľvek... u nás boli 2 krát...
raz prišla pani a po 10 min. odišla a druhý krát mi pani volala že sa zastaví o dva dni že aby som bola doma....prišla, porozprávali sme o ničom a išla preč....
nie, nie sme asociáli, len možno nás niekto udal? aj keď neviem prečo a začo.
my sme to s manželom nikdy neriešili...
@deti95060810 Aj tu boli len pár minút,napísali do papierov odpovede čo sa pýtali a odišli.
to budú chodiť viac krát neohlásene .Mojich známych tiež niekto nahlásil a zo 5 mesiacov chodili namatkovo. Kontrolovali či majú deti čo jesť či chodia pravidelne do školy, či navštevuje s nimi lekára a také veci.
@deti95060810 áno takto to kľudne môže byť že sused zavolá lebo si myslí neviem čo. Ale prídu pokecaju a odídu ale autorka píše že polroka budú chodiť namatkovo na kontrolu tak tam sa asi niečo zistilo si myslím 😊
@mb2021 Čítala som tu diskusiu o odobratí bábätka,není to moja.Ja mám skolkara a školáka.My s manželom nepijeme ani nás nebije nič.O deti je dobre postarané nič im nechýba.
Dolezite je spolupracovat s nimi a dopadne to dobre. Oni musia veci presetrit a aj keby je to iba falosne, tak tu navstevu spravia a idu po svojom
Inak zaujimave, že chodia po takýchto bežných rodinách. Každý deň sú v spravach reportáže z rómskych osad, kde by 95% rodičom mali tie deti odobrať, lebo behajú hole po odpadkoch v mizernej hygiene. Tam prečo nezasahuje stat?
@lula313 Neviem Rómov sa všetci boja.Ale normálne rodiny vyšetrujú a robia im nepríjemnosti.
Budete mať sociálne šetrenie v rodine, ako vieš ze aj v zamestnaní? Príde Sociálnopránna ochrana deti a sociálna kuratela?
@brendaa Boli u nás na návšteve a pýtali sa kde pracujeme,že budú aj tam sa informovať,aj v škôlke a v škole aj u detskej doktorke či nič nezanedbavame.Nechapem prečo do všetkeho sa rýpať.Nie nemám sa čoho báť,viem že sa staráme dobre.Detom nič nechýba,sú čisté majú čo jesť,majú každý svoju izbu, hračky veci do školy škôlky,veď to videli keď tu boli.Rodina hovorí že asi nás chcú vystvat niekto z dediny a preto toto robia len kto.Nikdy nikomu sme neublížili.
Áno to je bežný postup, apelujem na to šetrenie v zamestnaní čo si spomínala, to sa nerobí...
Kuratela urobi svoje šetrenie aj výstup... Podnet nevieš?
@dididudu no mne raz takto zazvonila pri dverach pani so socialky ked mala dcera cca 1.5r
Doma bolo vsetko v absolutnom poriadku nikdy u nas neboli hadky ani krik, dieta stastne spokojne...
Pytala som sa ze z akeho dovodu prisli vraj nahmatkova kontrola pravdu piviem vacsiu hovadinu som nepocula ale dane panie si to nechceli nechat vysvetlit... Boli u nas cca 20min spisali nejaku zapisnicu a viac som o nich nepocula...
Myslim ze ich poslala suseda ktorej dost vrtalo v hlave vela otazok na ktore som jej jednoducho nebola ochotna odpovedat... tetusky so socialky aj same pochopili ze nemaju co riesit 🤷♀️
Tak asi majú nejaké podozrenie na tú rodinu. Len tak sociálka na kontrolu nechodí 😊