Dobrý deň.
ja ani neviem ako to napísať ale potrebujem poradiť alebo možno len počuť že to čo sa deje okolo mňa je normálne 😖
zhruba pred rokom ma jeden dobrák nahlásil na socíálke:/
šlo proste o to ja som mojmu drobcovi-momentálne ma o mesiac 4 rôčky-strihala vlasy v kúpelke-šlo leto vonku teplota stúpala on sa velmi potil tak som si povedala ze mu vlásky strojčekom skrátim...on samozrejme u toho plakal nechcel sa dat sme sa kus vadili ale mna vôbec nenapadlo ze v kúpelke sa to moc ozyva...
proste asi hodinku na to mi pri dverách zaklopali dve tetušky predstavili sa źe sú zo sociálky a źe na mňa dostali anonyma he vrieskam po malom...
tak som ich pustila dnu ja v byte neporiadok lebo som popri starostlivosti o maleho aj riadila ale ja keď riadim je to brutalny chaos a bordel hadam eśte väćśi lebnbo som príliśná detailistka...okrem toho malý behal po bte holý lebo mu bolo telo vkuse sa mi vyzliekal tak keďže bolo teplo povedala som si čert to vem nech behá ako chce-po byte mame koberce a plavajúcu podlahu...
nuź takže nabehli dnuka,obvinili ma źe malého týram,bijem ,vrieskam po ňom,ja som nebola schopna slova nechapala som ani som si nevedela spomenúť na to čo sme robili pred hodinou proste stres na entú...dobre pochodili po byte spísali si papiere upozornili ma źe nemám na malého kričať že vychovávať sa dá aj inak a odišli...som verila že sa tým všetko skončilo..ale o dva týždne na to som bola s malým u doktorky a tá sa ma pýtala že čo sa stalo že jej prišiel papier zo sociálky nech napíše posudok na malého a na mňa ako matku...vysvetlila som jej opísala celú situáciu a ona malého pozná vie že aj u nej často vymýšla vzdoruje plače proste častokrat je to s ním boj -je velmi zivý hyperaktívny,momentálne máme diagnostikovanu hyperaktivitu a pruchu sústredenia...nuž doktorka mi povedala źe sa nemám báť že ona napísala že sa o malého starám nebijem ho,nezanedbávam spolupracujem proste že ona je spokojná.
nuž som sa upokojila a myslela źe všetko je ok aj keď hlas na malého sa bojím zvyšovať do teraz,ak zacne plakať alebo trucovať chytá ma panika snažím sa mu vyhoviet ako sa len dá odpúta´t jeho pozornosť proste vśetko pre to nech len neplače lebo mám hrôzu z toho.
ale k pointe...uź som na tú návštevu pomali aj zabúdala nastúpila som do roboty,malý do škôlky,kým som jedného dňa neprišla z práce a nečakal ma v schránke lístok od sociálky že u nas boli a mám ich kontaktovať...tak som zavolala-źe boli u mňa uz 3x a nikdy som neotvárala-som povedala źe pracujem,malý chodí do škôlky a že kludne nech prídu ale proste musíme sa dohodnú´t aby som mala volno-tak pani vybrala deň a sme ju s malým ćakali...prišli,popýtali sa,povedala som im všetko možne čo sme za ten rok prešli,spísali asi 2 strany a odišli...cca o 2 týźdne mi zas pani učitelka v škôlke oznamovala źe im prišiel list zo sociálky že chcú posudok na malého-povedala mi že oni sú so mnou spokojné že Ali je síce problémové živé dieta ale ja sa starám spolupracujem,behám po odborníkoch že všetko bude ok nemusím sa báť...naša doktorka sa tomu len zasmiala že keby som malého naozaj týrala za ten rok už mohol byť mŕtvy a nechapala to...ja nechápem tiež,,,,
a dnes repete-ja som bola v práci,maly doma doobeda s tatinom od obeda dve hodky s kamaratkou lebo škôlku máme zavretú a od septembra nastupuje do špeciálnej,a znovu sa objavili,pýtali sa na mňa že kde som prečo je malý s kým je do kedy budem v práci ako robim-a pritom pri poslednej návšteve mi tá pani povedala že nabudúce ak budú chciet prís mi zavolajú či som doma-chodím do roboty nemôźem doma vyčkávať kym si sociálka príde na námatkovú kontrolu ☹
mam nervy v háji,nechápem po tom všetkom čo videli-aj malého aj doktorka im napísala aj učitelky povedali a stale mi sem chodia ma kontrolovat ako nejaký sociálny prípad,ako niekoho kto ubližuje svojmu malému 😢
za Aliho by som aj život dala snažím sa mu dať všetko co len chce lúbim a predsa žijem v strachu a bojím sa,či je topto všetko normálne alebo sa mám bát ešte viac ☹
a to všetko len vďaka nejakému dobrákovi:/
@penthesileia No samozrejme že budú k tebe behať. Potrebujú vykazovať činnosť a radšej budú behať k tebe ako po osadách, kde by ešte došli k úrazu. No smola, máš aktívneho suseda. Ak by som mala nahlásiť každú mater čo kričí po deťoch, tak nahlásim polovicu bytovky a ešte aj zopár zo susednej. Veľa trpezlivosti prajem.
ja som z toho hotová:/ani nie tak z toho že sem chodia to mi sestra povedala ze jej svagrinu tu v BB tieź sociálka riešila ale tam sa aj potvrdilo zanedbanie deti chodili spinavé často nemali čo jesť atd-to bolo pred rokmi cca tak 10-12 rokov a źe u nej boli na dennodennom poriadku,...keď sa prestahovala ta jej svagriná ku nim do domu s dvomi malými chlapcami a sestra s manźelom sama zavolali sociálku lebo sa nestarala ešte oni mali zdrba źe jej nepomôźu a źe sa nemajú starať...čiźe tam to neriešia ale tu v BB že riešia všetko do detailov ale ja som vydesena z toho že aj vidia že malý bitý nieje-modriny po nohách nosí to sama často nechápem kde ich bere aj sme u doktorky boli lebo aj mne sa robia velmi modriny a som mala málo železa aj on mal málo keď bol bábätko tak som poprosila doktorku nech mu spraví radšej odbery ale nič proste že dieťa máva modrinky že to je normálne ale mna desí to že doktorka im dala posudok,škôlka im dala posudok,videli ho uz aj reč sa mu spúšťa ako sme nosné mandle vybrali-síce to nieje na tej úrovni ako by to malo byť ale robí mílově kroky-aź sa bojím že s ním prídem do špeciálnej a nás stade pošlú preč ˇze mu nič nieje.
proste každý mi povie všetko je v poriadku nebojte sa a predsa sem chodia...ja neviem ci to je kôli tomu prvému dojmu že som bola taká vystrašená ale ja proste neviem reagovať v takých situáciach...rozklepem sa a koniec zabudnem aj ako sa volám ☹ .ale na tej druhej kontrole bolo vsetko ok aj som sa snazila mat poriadene ako sa dalo-maly sice veselo rozhadzoval ja som priebezne ukladala ale proste zdali sa mi v pohode sak vracim dve A 4kove strany zapisali co som im všetko povedala o śkôlke o návsteve DICu o návŠteve psychológa logopéda atd proste všetko som im vyrapotala a oni len v poriadku babudúce ak budeme chciet prísť vám zavoláme či ste doma...aj ma napadlo pre boha ešte bude dáke nabudúce?ale som si povedala no budiž ale to som nevedela že budú ešte aj v Skôlke zistovať a nech dajú akykolvek posudok aj tak mi sem budú chodiť...
vravím na malého sa bojím aj hlas zvýšiť o capnutˇí ani nehovorím...viem že si šijem na seba bič ale ja mám z toho hrôzu ak má malý plakať...
a oni mi povedia že ale vychovávať treba...ale ako ked zvýšim hlas a naklusajú oni lebo dky dobrák ma citlive uši a myslí si že ho týram...
@penthesileia napíš odkaz na vchodové dvere, že dakujes, že ti susedia zisťujú návštevy.
Mne sa to fakt nezdá, sudim podľa toho, ako to prebiehalo u nás. Nemôžeš zájsť na socialku a opýtať sa, čo sa deje?
to mi inak vôbec nenapadlo tam zájsť osobne 🙂
asi aj preto lebo ako píśem ja neviem v takých situáciách reagovať dám sa odpinkať velmi lahko uplne banálnym vysvetlením..aj dneska ma naštvalo źe tu boli až keď priatel odišiel do roboty,vlastne vźdy tu boli len ked on tu nebol čo je škoda lebo on vie v takých situáciach komunikovať a nedá sa.ja som skôr taky bojazlivejši typ a bojím sa pýtať. no zaráža ma že mi vôbec žiadny odkaz nenechali ani u kamošky čo bola s malým ani v schránke ani mi nezavolali proste nic.priśli,spýtali sa.odišli,ešte sa uistili či som si číslo nezmenila-akože to som neurobila uź asi 10 rokov...
Asi by som sa snažila niečo urobiť preto, aby ku mne nechodili ako na klavír.Asi by som napísala list riaditeľovi, že dokedy ma ich pracovníčky ešte budú otravovať, alebo vyhľadala nejakého právnika... A určite by som im nevychádzala tam v ústrety ako ty. Nech čakajú pred dverami aj hodinu, a prepáčte ale musela som zostať v práci veď viete ako je to teraz s prácou.....
alebo napíš právnikom na HNonline. sk a potom tam nájdeš HNporadňa. Tam nájdeš rozne sekcie - soc. právo, nehn.,... napíš problém a právnici odpovedia. Uvidíš ako sa možeš brániť
Kokos, baby, ja normálne ziram... A potom, že deti nemajú úctu a rešpekt k rodičom a učiteľom.Človek nemôže ani hlas zvýšiť. Stačí, že nejakému susedovi nie ste sympatický. Tak dobre, dajme tomu, že dostanú podnet, sú povinní to preveriť. Ale ak je všetko OK,tak na čo chodia stále dokola??? Cigáni žijú V špine, chodia holi, rodičia chlastaju, pari sa to jedno cez druhé, do školy nechodia a to je v poriadku??? Juvenilna justícia. To je jediné, čo má napadlo. Ako fakt mi je z toho zle.
@penthesileia vezmi chlapa a chodte na UPSVAR osobne. vypytaj si svoj spis k nahliadnutiu, ak sa to da. (neviem, mozno ti povedia, ze nie ... ak ano, urob si kopiu) a chod za ich nadriadenym a informuj sa, ziadaj vysvetlenie, preco za tebou chodia tak casto, preco sa informuju,aj ked maj pozitivne referencie a posudky a co mas podla nich robit/zlepsit/dokladovat, aby si mala od nich pokoj. ak mas posudky na maleho od lekara, poradne atd (zdravotna diagnoza atd) tak si vezmi kopie so sebou a sibrinkujim predocami (resp. partner) zdoraznujte, ze maju informaciu zo skolky a od lekara, ze dieta nie je tyrane a je v poriadku a stale ta terorizuju nevysvetlenymi navstevami, navyse v case, ked si preukazatelne v praci. ak ti nedaju vysvetlenie, pohroz im mediami - ze zavolas novinarov, nech sa o tvojom pripade informuj ... a basta. resp. ak mas moznost, porad sa s nejakym pravnikom.
...a s tym oznamom pre susedov je to dobry napad. "Mily susedia, dakujem tomu anaonymnemu susedoki,ktory na mna pravidelne vypisuje podania na socialku a zabezpecuje mi tak ich navstevy.resp ak mas na to gule, ozvi sa na nejakej domovej schodzi na rovinu. nemas ani tip,kto by to mohol byt?
ja tomu ale nerozumiem lebo nikdy mi nijaky sused nenaznacil nic.s kazdym sa zdravim aj riadim ked mam sluzbu nerobime tu zurky ani nijak neobtazujeme susedov-ak vynechame to ze maly ked chyti svoj rapel tak ho hadam pocut aj na 13tom-raz mi tak sestricka u nasej doktorke povedala ked maly ani za nic nechcel si dat hrdlo pozret a plakal ako najaty ze ak co len obcas takto spusti aj doma ze sa necuduje ze susedia nahlasuju socialke lebo my aj ked sme u doktorky a maju mu nieco robit to sa aj cakaren vyprace co deti hadam poutekaju co on tak prenikavo place..jediny problem co mame je so susedou nad nami lebo ma na balkone kvety a prasi z balkona casto deky ci co to a nam sa to sype na balkon na ciste pradlo raz tak do nej priatel skocil lebo tak bol na balkone fajcil mal tam mineralku ona prasila deku a mu bordel do vody napadal 😀
ale toto je jediny konflikt co viem ze tu bol dakedy so susedou inak nic no proste nechapem.
ak si si o sebe presvedcena ze si 100% zodpovedna matka, skutocne sa porad s pravnikom, neboj sa ze by boli drahi, mnohi v tychto veciach pomahaju bezplatne.....
neboj, ak niekoho potahas na sude za napr. obtazovanie, neprimerany zasah do sukromia, ohovaranie.....uz ho nikdy nenapadne ta udat, teda ak vies, kto konkretne to bol, ak nie myslim ze po sudoch mozes potahat aj priamo socialku.....porad s pravnikom.....
resp. skus najprv napisat list, ci mail priamo na riaditelstvo socialky, idealne aj s prilohami ako: potvrdenie od lekara, u notara podpisane cestne prehlasenia od rodiny, susedov, uciteliek, alebo popros napr. lekarku ci ucitelku nech riaditelstvo bombarduju mailom zaroven s tebou.
mne sa osvedcil tento postup uz viac krat, ked som vedela ze postup uradnika nie je spravny - napisat priamo na riaditelstvo mail. nastastie nie v takomto pripade 🙂 slo o banalnejsie pripady napr. na UPSVaR, al. nemenovanej zdrav. poistovne.
samozrejme len ked som vedela, ze mam 100% pravdu 🙂
.............. ked hodis uradnicke vytlaceny mail z riaditelstva, ze jej postup nebol spravny.....so slovami, vase meno som neuviedla, lebo nie som pomstychtiva.......juuuuj pocit zadostucinenia 🙂
...............ak si dobrou matkou, toto si nenechaj.............
- lutujem deticky, ktore rodicia skutocne tyraju, prave taketo pripady si nikto nevsima -
:( :( :( :(
tak ja mám tuto oproti susedu , milu miernu dušu ale syna má takého uvrieskaného že až. Stačí že mu povie že nedám ti lizatko a ten tak vreští akokeby ho korbáčom bila a tĺkla. Nie raz som u nej toho bola svedkom . ten kto zvonka by počúval by si myslel že fakt ho tlčie ako žito .
Ja som minule synovi povedala že keď ma budu štvať tak sa s ním vyveziem do Anglicka, tam mu na letisku jednu plesknem a môžem ist spokojne bez neho domov. 🙂 . Nechcel mi ani veriť.
@penthesileia v dnesnej E-dobe vie vela veci vyriesit jednoduchy mail spravnej osobe. z pohodlia domova s cajom v ruke. mne sa to osvedcilo 🙂 skus.....na oficialnej stranke najdes mail. aj tel. kontakty priamo na riaditelsvo.
http://www.upsvar.sk/ustredie-psvr/generalny-ri...
mail.adresa priamo na sekretariat. mne odpovedali hned rano na druhy den.
v pravo hore pre pripad potreby mas aj bezplatnu linku na nahlasenie zanedbavania starostlivosti o deti, keby si mala chut udat nejaku susedu 🙂 ( samozrejme, tu linku myslim len ako vtip, na odlahcenie)
@penthesileia jaaj,socialka z bb?Ty kokos,to je kapitola sama o sebe. Dovolim si tvrdit,ze prave socialka dost rozbila nasu rodinu. Vdaka jej zainteresovanosti sa pokaslalo aj to malo,co sa dalo napravit. Mna dost cepovali,lebo som si dovolila chodit do prace.
Hlavne ze "iny"spoluobcania si o par poschodi chodili po soc davky. A to bolo v poriadku.
Skoda reci.
Moja dcéra je hluchá. Nerozpráva, len kričí. Neskutočne hlasno. Lekári vravia, že to preto, lebo sa nepočuje. A to teraz mám už len čakať nejakú návštevu? Pretože aj mi máme susedov, tak uvidíme ktorému prasknú nervy. A to sme ešte pred rokom cvičili vojtovku. Preventívne som vždy zatvárala okná - bývame v rod. dome.
mne to pripadá ako "príprava" na to,aby sa aj u nás brali zdravé deti normálnym rodičom 😠 myslím zo strany sociálky,ktoviae aké majú pokyny a kto stojí v pozadí ako šedá eminencia....
ako pisete, tato doba je uplne pomylena a uz aj u nas sa snazia presadit to co v zahranici, aby kazda zdrava normalna rodina sa rozpadla a deti vychovavali zvrateni nezdravi ludia, ktori ich zdegeneruju, normalne sa mi nechce verit kam speje tato spolocnost, a najhorsie na tom je, ze my obycajni ludia s tym nic nepsravime, jednoducho americke zakony a ich vymyysly a nezmysly nezmenime, ak nas nebude vela, a preto by sme mali bojovat za svoje prava, pravo matky na vychovu vlastneho dietata a pravo rodicov starat sa o svoje vlastne deti a preto netreba byt lahostajni k takymto situaciam a jednoducho vyjst do ulic ked bude treba vybicovat kompetentnych, ktori sa co len zmienia o nahradnej starostlivosti, ku ciganom sa ani neodvazia prist, byty maju zadarmo, o deti sa nestaraju a my civilizovani ludia mame kvoli nejakemu j..... susedovi problemy, lebo som mu nesympaticka, keby som vedela, ktory sused ma nahlasil, tak bez pardonu mu pojdem nalozit, aby vedel, ze toto sa nerobi ludia vedia byt velke s........,
no normalne ma cely tento system vytocil, ako mozu takto zaobchadzat s ludskymi zivotmi a uz si doma ani prdnut nebudeme moct
baby,ja teda v byte nebyvam...ale tiez trpnem,ked mame malemu umyvat vlasy,lebo je to ako keby sme ho z koze drali...strasny rev,aj ked sa to clovek snazi robit velmi rychlo-najma kvoli malemu,aby to mal rychlo za sebou
ale cakam nejako podvedome,co na druhy den susedia....uz mi raz jedna zienka povedala,ze co to s tym dietatom robime 😠 .......takze vsetkych,kt.byvaju v byte...naozaj obdivujem...lebo tam je ten strach urcite vacsi
@terezka1947 to teraz vsetci co mame male deti budeme asi zit v strachu, ja by som navrhla, aby dedkovia a babky byvali v jednej stvrti, kde budu pre nich bytovky a v dalsich zase deti s malymi detmi, skor by sa navzajom respektovali a obidve strany by boli spokojne
ja som tiez byvala v bytovke kde som mala debilov pod sebou co som len ja presla do kuchyne tak sa stazovali a druhi zase si robili mejdanny kazdu sobotu ale to nikomu nevadilo a vyriesila som to tak, ze byt sme predali a isli sme byvat do domu, kde sprostych susedov riesit nemusim, a ked je raz niekto sprosty tak nim aj ostane, myslim mojho byvaleho suseda podo mnou, pretoze teeraz sa zase stazuje stale na novu rodinku, ktora tam byva a ta mlada rodinka co tam byva sa tak tesili na nove byvanie, normalne ich lutujem, ale co uz ked mas hlupaka pod sebou nic s tym nespravis ostane taky isty aj keby nik v tom byte nad nim nebyval, ja to uz mam vyriesene, horsie na tom su novi susedia a to este nevedia, ze prasenie deky z balkona je zakazane a my sme tam nefajcili a oni hned prvy den ako sme kluce odovzdavali tak si cigaretku na balkone zapalili a odklepkavali popol susedovi do balkona, tak si to viem predstavit ako sa tam budu vadit, najhorsie, ze clovek ked ide niekde byvat, nevie co ho tam caka a susedov si nevyberame
@traffic vies,najhorsie je,ze krik maleho dietata vadi (aspon v mojom pripade) mladym rodicom....co maju deti skoro ako moj syn,no a som zvedava,co bude,ked sa narodi este male babo...
mam pocit,ze sa uz vytratilo take uplne obycajne ludske pochopenie ☹
@terezka1947 to mas pravdu uplne ta chapem a nechapem takych ludi, ktori maju deti a nevedia pochopit rodicmi s detmi co su placlivejsie, jednoducho niektore deti su pokojnejsie a niektore zase narocnejsie na vychovu,
ber to s rezervou, a nevsimaj si ich aj ked sa ti male narodi, tak nezi v strese, ja som tak zila par rokov a veru velakrat som zbytocne kricala po detoch aj som im nakladla po zadku a to len pre sprosteho suseda, ktoremu sa stale nieco nepacilo a normalne sa mi ulavilo akoby mi balvan zo srdca spadol, ked som odtial odisla a pre mna je to vyhra, ze sme odisli, pretoze byt sme predali za vyhodnu cenu pre nas a zase nad tym tupcom byva mlada rodinka, ktora ma zatial len jedno dieta, ale budu mat dalsie, tak mu to z celeho srdca prajem, aby si to uzil ten hluk z malych deti a nech si to tam uziva az do staroby, aby vedel, ze vsetky deti dnesnse su hlucne nielen moje a nech si ten detsky dzavot uziva od maleho batolata 🙂
tebe by som poradila iba to, aby si si nevsimala hlupakov alebo ak ti nieco budu hovorit na margo tvojho dietata tak ty im povedz ze ja som minule teiz vase decko poculaa a hocico si vymysli, alebo si ich jednoducho nevsimaj, aj ked viem ze to sa neda, popripade raz razne tvoj manzel nech im nieco povie a oni sklopia usi, lebo ja som zistila, ze ked je clovek mily a priatelsky tak si k tebe viac ludia dovolia, ako ked budes konat razne a a k veci a bez usmevu v tomto pripade, niekedy clovek v tychto situaciach musi byt tvrdas, aby si ludia do neho nedovolovali
@traffic vies,co?dobre si urobila...mas klud a pokoj...
moja suseda sa vzdy iba velavyznamne usmievala...a raz mala poznamku,o kt.som ti pisala...
no a ja som odpovedala (uplne vazne a bez ironie),ze som mama v zacviku 😀 ....a ze obdivujem ju ako vsetko krasne s pokojom zvlada a ucim sa od nej 😀 😀
odvtedy mam pokoj 😀
ale clovek ma v sebe niekde vo vnutri taky zvlastny strach...alebo mozno to ani nie je strach,ale ....vzdy take...co ak raz niekto....chapes...
je velmi zvlastna doba....mam pocit,ze rodicia sa uz ani tak neboja o svoje dieta ako svojich deti...kym su malicke,co a koho bude zaujimat aku modrinu maju,atd......a ked su uz vacsie, staci nejaky hlupy pubertacky for a uz niekde nieco vysvetlujes
a neviem,kde speje doba,kedy sa rodicia zacnu bat svojich deti-takym chorym sposobom.... 😖
uz nam pomaly budu ini urcovat ako vychovavat...
Toto je niekoho aktivita...cize niekto nema co robit a nahlasuje...alebo sa im samym daco nezda pri navstevach ale skor to orve a inak mozu byt radi ze ich vobec do bytu vpustis lebo ani nato sami o sebe pravo nemaju
ahojte.
nuž tak na nejakú dobu som sa s mojim príbehom odmlčala a myslím źe teraz ho možem konečne uzavriet...
asi týždeň po tom ako som sem dala túto tému mi zavolala pracovníčka úradu práce(bola som v práci a malý bol so starkým)že ma opat doma hladali a nenašli a źe by radi prišli na socialne zisťovanie,..,,dala som im dni kedy mám volno a nech sa páči prídite...
prišli,bolo to doobeda cca 2 týždne do zadu...pozvala som ich do bytu,(konecne bol doma aj moj priatel teda ocino maleho)usadila do obyvacky a nastalo trapne ticho lebo som nevedela ze co mam povedat...tak sa spytali ze co mame nove ci sme navstivili vsetkych lekarov ktorych sme navstiviut chceli-detskeho neurologa,detskeho psychologa a oeraciu fimozy.-doniesla som im papiere od lekarov ze sme vsetko absolvovali,ze maly od septembra prestupuje do specialnej skolky lebo je hyperaktivny s poruchou sustredenia a kym som bola papiere zobrat priatel sa ich spytal ze aky maju problem ze ku nam chodia ako na hodiny klavira ze ak zistili nejake pochybenia ze pocuvame ake su...
a cuduj sa svete tetusky povedali ze oni su povinne preverit kazde anonymne oznamenie ze aj nas preverili chodili na navstevy kontaktovali doktorku skolku ale ze mozu s pokojnym svedomim povedat ze nic nezistili a teda mi dali podpisat papier ze sem chodili na zistovanie ale ze vsetko je v poriadku....
nasa doktorka mi povedala ze este zaciatkom toho tyzdna ako boli u nas jej prisiel zas mail z uradu prace a zas ccheli posudok ze ci malemu neublizujem a nezanedbavam ho...tak asi este cakali na tuto druhu spravu a uz mi vraj daju pokoj 🙂
kamen mi padol zo srdca,verim ze uz mozeme zit bez strachu aj ked male ohnisko strachu v mojom srdci bude stale-co ak dobry sused zas zavola na socialku ked si maly zmysli ze nejde este spat a ja budem trvat na tom ze ano...
no dakujem vam za vasu podporu reakcie a drzte palce nech nam uz dobre tetusky naozaj daju pokoj:D
@penthesileia teraz mi padla sánka.. A teda riadne.. Za prvé mi nejde do hlavy vec, že sociálka koná tak rýchlo? A to čo za postupy ďalej? Chytene za vlasy, normálne mi to nepríde, pokiaľ sa fakt staras..
Ja som mala socialku, mladší mal asi rok a pol. Prišiel chlap dva týždne po tom, ako dostali anonyma. Chlapík si dal so mnou kávu, pokecali Ssme si, teda vyspovedal má, na krpca mi zatiaľ dohliadala svokra, ale vyzliekla som ho do plienky, že ho netyram fyzicky, priznala som, že po zadku mu supnem, keď si zaslúži, že aj hlas zvysim, atď... Opísala som to, ako ho vychovavam. Potom som ho previedla po dome, teda že má postieľku, hračky (to sme prerabali, vieš si predstaviť ten binec, keď steny rozdrbane, podľaha vytrhana!) ale pán odišiel spokojný! Že nemusí byť tip top poriadok,dokonca uznal, že ak výchova je OK, a teda výchovná po zadku je na mieste... A s tým sa to skončilo! Ja byť tebou, skúsim na iný upsvar cinknut a opýtať sa, či je takýto postup v poriadku, lebo mne osobne sa to nezdá!