Návšteva do väzenia

bubinka1245
11. máj 2022

Ahojte chcela by som sa spýtať ak pôjdem na návštevu do väzenia so synom za priateľom bude nám stačiť papier že sme druh a družka ? Pustia ma? Či treba aj potvrdenie otcovstva. Ďakujem za odpovede

janisa31
11. máj 2022

fuuu tak to veru neviem, ale veď na návštevu môže ísť každý nie? skús si zavolať priamo do danej väznice a tam ti budú vedieť presne povedať

petamich
11. máj 2022

nie na navstevu nemoze ist kazdy, jednak sa navstevy nahlasuju vopred a pride ti domov pozyvaci list (normalne fyzicky papier) a jednak na navstevu mozu ist iba myslim manzel/ka, druh/druzka, rodicia a surodenci - takze treba povedat partnerovi, aby vas nahlasil na najblizsiu navstevu, pride ti domov listok, kde bude datum, cas a vase udaje (teba a dietata, ze na vas sa ta navsteva vztahuje)

petamich
11. máj 2022

a deti som este zabudla 🙂 pardon

nic0le
11. máj 2022

@bubinka1245 pustia. On musí napísať na pozvánku ľudí, ktorí idú za nim na návštevu, a napísať v akom sú vzťahu. My sme tak chodili úplne v pohode. Neboli sme manželia, ani nebol otcom detí.

majah212
11. máj 2022

@bubinka1245 Obvinený má právo prijať návštevu najmenej raz za kalendárny mesiac v trvaní najmenej dvoch hodín v čase určenom riaditeľom ústavu alebo ním určeným príslušníkom zboru. Obvinený, ktorý je v kolúznej väzbe, môže prijať návštevu iba po predchádzajúcom súhlase príslušného orgánu činného v trestnom konaní alebo súdu. Návšteva sa vykoná len na základe pozvania na návštevu, ktoré posiela obvinený osobám, s ktorými sa chce na návšteve stretnúť (na tejto „pozvánke“ je vyznačené miesto a termín realizácie návštevy).

Na návšteve sa môže zúčastniť najviac päť osôb vrátane detí; ak má obvinený viac ako štyri deti, toto obmedzenie neplatí pre deti obvineného. Neuplatnené právo prijať návštevu v čase určenom riaditeľom ústavu alebo ním určeným príslušníkom zboru zaniká. V odôvodnených prípadoch môže riaditeľ ústavu povoliť náhradný termín vykonania návštevy, prijatie návštevy častejšie alebo návštevu viacerých osôb.

Počas návštevy je zakázané odovzdávať alebo prijímať peňažné prostriedky, korešpondenciu alebo prijímať iné veci; to neplatí, ak ide o obmenu vlastného odevu, bielizne a obuvi. (zdroj: https://www.zvjs.sk/sk/faq )

bubinka1245
autor
23. máj 2022

@janisa31 ďakujem pekne zavolám priamo tam a budem vedieť na 100% lebo jedna strana hovorí môžem a druhá nie. 🙂

simkam2912
4. mar 2024

@petamich a pustia aj ludi,ktori nie su blizka rodina? Ked je uz vo vykone trestu nie vo vazbe?

petamich
4. mar 2024

@simkam2912 uz je to zopar rokov ale vtedy, ked my sme chodili tak nie len stari rodicia, rodicia, surodenci, manzel/ka, deti a druh/zka

mozno dnes uz je to inak, overila by som si v konkretnej vaznici

simkam2912
4. mar 2024

@petamich takto je to stale ..