Návrh na zverenie do osobnej starostlivosti

9. jan 2023

Ahojte, nemám nikoho kto by mi vedel s touto vecou poradiť tak by som bola veeelmi vďačná ak by mi tu niekto pomohol🙏🏼. Chcem podať návrh o zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti. Ibaže neviem kde by som mohla najsť nejaký vzor ako taký návrh by mal vyzerať, čo všetko potrebujem a či to riešiť sama alebo je lepšie mať advokáta a posledná vec aké sú právne poplatky resp. kolko ma bude stáť advokát. Ďakujem velmi pekne.

sonnenshein
9. jan 2023

Staci pouzit Google, na ktorom najdes mnozstvo vzorov, ktore "staci" vyplnit, napriklad tento:
http://www.rozvod-rozchod.sk/vzor-navrh-na-zver..., akebo https://banos.sk/vzory-zmluv/vzory-zmluv-a-poda...
Advokata nepotrebujes, samotny navrh aj konania vo veci maloletych deti su bezplatne.

mogaa
9. jan 2023

určite je lepšie mať advokáta....presne vie na čo sa na súde pýtať a aké veci si pred pojednávaním prichystať.....

sonnenshein
9. jan 2023

@mogaa Absolvovala som to par krat, 2x s advokatom, potom a poviem Ti, ze advokat viac poskodil ako pomohol. A to boli obaja odporuceni ako skveli.

stannkas
11. jan 2023

Na internete je veľa vzorov týkajúcich sa Návrhu na zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti. Odpočúvam však v tejto veci kontaktovať advokáta, vo veci spísania tohto návrhu, nakoľko hoci sa to na prvý pohľad možno nezdá, ide o zdĺhavý a často náročný proces, ak požadujete dieťa zveriť do osobnej starostlivosti, obzvlášť, ak sa Váš bývalý manžel/partner nechce dohodnúť a robí obštrukcie. Každý advokát si účtuje odmenu podľa seba, takže ťažko povedať koľko to bude celé stáť. Neviem odkiaľ pochádzate, no v prípade záujmu pracujem v advokátskej kancelárii v Žiline, kde sa venujeme v značnom rozsahu rodinnému právu.