Návrh na zverenie do osobnej starostlivosti

charlie1980
20. apr 2015

Baby, uz cely vecer sedim nad netom a nenajdem ani poriadny vzor. Vedeli by ste mi poslat nejaky...? Co musi obsahovat a ako by to malo byt obsirne, aby som tam zas nenapisala cely roman...? 🙂 Na upresnenie, syn ma 17.mes, ma Talianske a slovenske obcianstvo. Narodil sa vo Svajciarsku, kde zije a pracuje otec. Zosobaseni sme neboli, otcovstvo bolo uznane na prisl. mestskom urade pred narodenim dietata. Aky je zpravidla postup, ak by sa Otec dostavil alebo aj nedostavil na sud, prip.jeho naroky, ktore si moze uplatnit...? Ako su zohladnene navstevy otca v takomto pripade, ked mame trvale bydliska a zdrzujeme sa v dvoch statoch ? Nejake skusenosti...?

timea7
21. apr 2015

daj si do googlu -návrh na zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti, máš tam aj vzor

pribinak
21. apr 2015

Si tu na Slovensku? Ak áno, môžeš skočiť na úrad prace, odbor sociálno-právnej ochrany deti a mládeže a kurátorky ti to pomôžu napísať
Ak nie, pozri webovú stránku centrum nádej a oni tam majú presne vzory ako ma taky návrh vyzerať a co všetko ma obsahovať

charlie1980
autor
21. apr 2015

@timea7 Nenasla som nic prinosne 🙂
@pribinak Dnes poobede tam skocim, chcela som to napisat ja, ak by nahodou bola neochota. Ide skor o ten rozsah, okolnosti kvoli ktorym sme sa vratili. A ano, sme na SK, doteraz som cakala na slov.rod.list a len od vcera ma syn trvaly pobyt tu na SK.

pribinak
21. apr 2015

@charlie1980 dnes poobede tam nechod, nemusia mat úradne hodiny, zajtra v stredu je dlhy den a na tvojom mieste by som sa informovala aj v centre medzinarodnej ochrany deti a mládeže, najdes ich pod ministerstvom prace,

Dôvod preco žiadas o zverenie do svojej starostlivosti budes normálne v žiadosti uvádzať a aj to preco ste sa rozišli

kaktusik007
21. apr 2015

@charlie1980 ak ma syn 17 mesiacov, a az teraz ste prisli na slovensko a az teraz ma trvaly pobyt tu, tak toto moze byt problem.
Mas pisomny suhlas otca dietata s jeho vystahovanim sa na slovensko? Kde doteraz malo dieta svoje obvykle miesto pobytu? Nezazaluje ta otec dietata pre unos?

charlie1980
autor
21. apr 2015

@kaktusik007 Datum nerozhoduje, pretoze ten trvaly pobyt mohol mat aj od narodenia vybaveny cez konzulat. Pisomny nemam, dohodli sme sa ustne. Ak by si pozornejsie citala, dozvedela by si sa, ze vo Svajciarsku mal pobyt, kedze je tam narodeny.

kaktusik007
21. apr 2015

@charlie1980 to ze sa narodil vo svajciarsku, neznamena, ze tam mal aj miesto obvykleho pobytu a ze v tejto krajine aj byval.

bubelko
21. apr 2015

@charlie1980 to povolenie k vystahovaniu sa si zozen pisomne, aby sa ti nestalo, ze sa bude dozadovat navstev a bude tvrdit, ze si dieta odviezla bez jeho suhlasu z krajiny, kde prezilo väcsiu cast zivota. a ten neskorsi datum trvaleho v tomto rolu zohrat moze.
a ostatne - netusim...
a na tom centre medzinarodnej ochrany sa tiez informuj, ti ti podaju asi najlepsie info 😉

charlie1980
autor
21. apr 2015

@bubelko Ahoj 🙂 Sice ho pisomne nemam, no uz ked sme boli na SK, vyzvala som ho k tomu, aby si vybavil napr. rodinne pridavky cez zamestnavatela a budeme ho raz do mesiaca navstevovat, nevybavil. Opytala som sa ho, v akych periodach by mu vyhovovala "gemeinsame Sorgerecht", neodpovedal. On totiz chce prist vtedy, ked to bude vyhovovat jemu a hlavne ako sa vyjadril o dcere z manzelskeho zvazku na zaklade sudneho rozhodnutia vo Svajciarsku: on nic platit nebude a ani chodit nemusi. Vsetko v jeho neprospech. Tak ako to vyhovuje jemu a hlavne neplatit, v 13.bude chlapcom trieskat Puberta a zoberie si ho. Len nech ho teraz vychovam ja.

dancez
8. jún 2020

@charlie1980 ahoj prosím ta aj ja by som potrebovala taky vzor náhodou by si mi ho nevedela poslať na mail?