Potrebujem pomoc, som slobodná matka so 7 mesačnou dcérkou, s otcom dieťaťa nežijeme. Rozišli sme sa ešte počas tehotenstva v 8.mesiaci tehotenstva keď sa opil a napadol ma,volala som políciu je o tom záznam. Po narodení dcéry som mu dala vedieť o narodení, dovolila som sa mu s ňou stretávať, po pol roku konečne uznal otcovstvo, výživné mi platil bez toho aby sme to riešili súdom...teraz to je tak, že začal opäť piť, nadáva mi do kuriev, uráža moju rodinu, poslal mi peniaze na malú ktoré teraz žiada naspäť, zablokovala som ho všade. Teraz chcem podať návrh na súd o výživné, kde sa bude pravdepodobne aj riešiť stretávanie sa s dcérou. Môžem k návrhu uviesť že pri stretnutí musí byť úplne triezvy? A ešte keď je podozrenie na psychickú poruchu (schyzofrenia) nariadiť mu návštevu psychiatria?Ja sa naozaj bojím, v televízii pravidelne nejaký opitý, psychický narušený vyvraždi celú rodinu a potom aj seba. Mám ešte 2deti s predchádzajúceho manželstva, sú v striedavej starostlivosti ale stalo sa že zažili jeho opilecke scény. Je tu niekto kto by mi vedel povedať ako má vyzerať návrh? Poprípade sa poplatok napísať? Právnici berú 150€ a toľko fakt nemám.vopred ďakujem za odpovede.
@deti95060810 pozerala som už, keby som dostávala len rodičovský možno hej, ale on mi platil pravidelne 150€ mesačne, len teraz ich pýtal naspäť . A ešte majú 30dni na to, aby mi dali vedieť či mám alebo nemám nárok a kopu papierov im treba poslať. Plus ešte potom na súd a bude sa to ťahať dlho. Myslím že v Trnave sa študuje pravnictvo a tam študenti Trnavcanom zadarmo ponúkajú svoje služby v rámci praxe. Keby sa aj tu niekto našiel poprípade za nejaký príplatok.
@kiksina_21 keď si len na RD tak podmienky spĺňas, to že on dáva na dcéru 150€ sa neráta do tvojho príjmu...ja som to mala vybavené za pár dní ... Papiere bude treba aj na súd, osobné nenašla by som do toho bez právnika
Nemáte oprávnenie na preverenie, či je pod vplyvom a súd Vám takú právomoc ani nemôže zveriť. Na skúmanie zdravotného stavu, len z hľadiska vplyvu na dieťa, by museli byť splnené vážne okolností.
@misa1308 ďakujem za info. Skúsim sa obrátiť na to centrum. Dúfam že pomôžu. Lebo už nemám silu sa mu prispôsobovať. Keď je triezvy je všetko v poriadku akonáhle vypije pán sveta.
@draik to už fakt sa len musí stať niečo zlé aby sa konalo? Veď len keby si pozreli správy čo mi vypisuje je z toho zrejmé že v poriadku není.
napíšem ti ip
@deti95060810 ok
pozri centrum právnej pomoci... možno spĺňaš podmienky na bezpl. právnu pomoc
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/