Baby prosím vás už som sem písala ale upravila som to poraďte mi nie je to moc také prehnane? Vyškrtli by ste najake vety? Nechcem pôsobiť ako nejaká hysterka. Prípadne či by ste niečo inak preformulovali. Mozem sa k styku k deťom aj nevyjadrit že nechám na zváženie súdom? Prípadne len napísať každý parný alebo nepatrný víkend a neriešiť sviatky a prázdniny brať to tak že má nárok keď to padne na ten víkend?
Plus veľký problém už sa to tu riešilo. Ako postupovať keď máme hypotéku na dom ktorý nepatrí nám ale mojim rodičom. Obaja tam máme len trvalý pobyt. Predať nepredané bývajú tam moji rodičia aj súrodenci dokonca aj babka. My sme mali vlastné poschodie. On bude robiť problémy. Hodnota domu teraz môže byť aj 230 000 je tam veľká záhrada. Na prerábku sme brali 100 000. Splatio sa asi 10 000 doteraz možno ani to ešte nie. Koľko ku musím podľa vás vyplatiť a to musí byť jednorazovo? Myslíte že sa bude dať hypo preniesť napríklad na mojich rodičov keď ju máme na 30 rokov a oni majú už po 50tke? Respektíve na mňa ale teda že by rucili? Platiť budem ďalej sama. On stále argumentuje ako sem vrazil peniaze ako mu všetko vrátim ja som to nikdy tak nebrala napríklad nábytok do spálne a detských izieb som kupovala všetko ja zo svojej materskej rovnako aj iné veci do domu. Ale viem že on bude robiť veľmi zle pretože sa mi chce pomstiť neviem za čo asi za to že žijem. Bojím sa že to tam ponici naposledy mi vyrazil dvere do kúpeľne sú síce také labilne ale teraz už sa nedajú zamykať a on nemá problém všetko ponicit preto sa bojím ten návrh už dlhodobo podať :(
@koniarova ja zarábam cca v čistom 800 eur. Mám dve malé deti...nemám ešte aj na právnika ak ho budem vyplácať neviem koľko. Osobne si ale myslím že ani on nebude mať je na to lakomy
@koniarova ja to nakoniec zas ani nepodam keďže on nechce odísť a ja sa bojím aké peklo urobí keď to zistí vždy som ustúpila skrz deti nech sa ukľudní nech je chvíľu dobre lebo sa bojím že to tam pred nimi všetko porozbija
Ty nemáš inú možnosť,len to dať riešiť osobe, ktorá tomu rozumie. Duplom keď je v tom hypotéka a ohrozené bývanie ostatných ľudí. Spojte sa s rodičmi. Držím palce.
Zavolaj policiu ked bude rozbijať eci a podaj trestne oznamenie.
Viete čo je najhoršie že on si reálne myslí že nemá žiadnu chybu a že to zlo som ja. Ja už sa tam bojím aj dýchať čo urobím je zle keď uvarím je zle na čo potom sa vyhadzuje keď beuvarim som neschopná lenivá čo sedí len na mobile. Keď niečo zahodil do koša je zle že tam to nepatrí malo sa to triediť inde proste úplne banality si nájde alebo je prach na skrini 🙈 najhoršie že ja som z toho taká už na prášky bojím sa vždy že začne po deťoch kričať a je fakt že ja potom po nich kričím za čo si veľmi nadávam ja som proste akoby v takom strese nech aj oni čosi nespravia čo ho naštartuje že to sa nedá. On tým pádom môže argumentovať na súde tým ako vrieskal niekedy čo teda má reálnu šancu že mu aj niekto dosvedčil aj keď je fakt že väčšinou kričím skôr už potom po ňom. Toto som obmedzila a snažím sa vôbec nereagovať napriek tomu si myslím že moja psychika nie je ok. Začali mi veľmi často aj extrasystoly vkuse mám vysoký pulz ja už neviem niekedy mám chuť sa zabiť a neurobila som to len skrz deti lebo predstava že by žili s ním mi.to nedovoli
@koniarova alebo sa spoliehať na to že ani on tomu nerozumie vyplatiť mu niečo a dúfať že to nechá tak 🤔
@koniarova a ten návrh môže byť tak napísaný? Neopakuje sa mi tam stále to isté?
Hlavne zavolať policajtov, keď robí bordel.
oprav si, okrem ..... útokov, nie útokoch
Tieš aktualne prechadzam rozvodom. Držim ti palce aby si nabrala odvahu a podala ten navrh na sud. Popros silnych chlapov z rodiny nech ti pomožu ho uzemniť ked bude agresivny. Volaj policiu aj každy deň ked bude treba.
Ešte by som tam napísala niečo v zmysle, že si si uvedomila, že bez jeho prítomnosti sa cítiš lepšie, bezpečnejšie.
Dva krat tam mas v podstate tu istu vetu o tom ako ta vykresluje, len to mi udrelo do oci...ono aj potom ďalej vseobecne sa vyhni invektivam a urazaniu. Podrobne sexualne opisy a rôzne náznaky skutocnosti, ktoré nevies dokázať sa tiež neodporúčajú dávať do návrhu. Treba si udrzat objektivitu, lebo na vsetko v navrhu sa ta neskor budu na sude pytat. Konzultacia s pravnikom ta hodina vyjde okolo 50e, ak aj ta nebude zastupovať, tak to aspon prejdi s niekym kto sa vyzná a vie ta usmernit a povedať ti čomu sa máš vyvarovať, aby si si nevedomky nepodkurila este viac.
Existuje aj bezplatná právna pomoc,len treba googliť a hľadať možnosti. Nerob to sama, keď je tam tá hypotéka a ešte na dom tvojich rodičov.
Ty môžeš právnika osloviť čisto len na úkony ako je pomôcť napísať návrh, jedno sedenie, kde si ústia dôležité veci.
Nemusí ta zastupovať, ale tento úvod by som riešila s právnikom, ktorý ťa nasmeruje, vysvetli..
Nemohla by som takto žiť, v takomto strachu, čo si zase nájde.. Aj tie deti určite tým trpia.
K čomu je to dobre?
najviac ľutujem rodičov. chruňa si si vybrala sama.
určite doporučujem právnika. ty nie si tak chytrá aby si to bez právnika vyhrala ....
mne to pripada ako zapisnica o trestnom oznameni :( nechces to riesit aj touto cestou?? policajti vas sice nerozvedu, ale to co robi, nie je v poriadku
@jomarch nie nechcem
Otazka: co je toto za tupca ak dokaze ist do uveru do jeho manzelky rodičovského domu za trvaly pobyt? 🫣 Prepáč, ako vazne? A pred ked si si ho brala a mala s nim deti bol ok? Zruste mu tevaly pobyt a porad sa s právnikom, rodicmi, toto chcete mat v dome? Ty budes schopna sama vsetko splacat?
Ja ľutujem deti. Skrz deti si ostala, skrz deti všetko a jedine im tým ubližuješ. Tie si ponesú traumy a poznačenia už do konca života!Bohužiaľ, spoj sa s rodičmi a vyhľadaj tu právnicku pomoc. Ani ty sama nemáš poňatia čo a ako a zároveň ho chceš vyplácať. Píšeš, že zarobíš len 800, preto si nezaplatíš ani právnika, ale budeš mať mesačne na takú hypo?Ty potrebuješ logického človeka, ktorý sa v tejto oblasti pohybuje, budú Ti musieť pomôcť aj rodičia. A už na to ani nemysli byť "skrz deti" s magorom, ktorý vás týra a ohrozuje. Toto keď čítam, nožík sa mi vo vrecku otvára.
Sorry za otazku odveci, ale neda mi.. ked byvate u vasich a on sa takto sprava, vasi to predsa pocuju, nie? Su s tym v pohode?
Ja som teda s muzom u nasich nikdy nebyvala, ale viem, ze keby na mna muz krici a moj otec by to pocul, tak by mu krk vykrutil. A keby im rozbijal ich dom, tak by ho hnali...
Ahoj. Prepáč, ale toto nikoho zaujímať nebude. Nejak to skrat, že ti vulgárne nadávať, nerešpektuje, city ochladli a manželstvo sa už zachrániť nedá. Toto nikto nebude celé čítať, súd to zaujímať nebude. To je tvoj názor, jeho je iný, oni nebudú riešiť nejaké vaše konkrétne problémy. Ideálne je sa na všetkom dohodnúť, aj na sviatkoch. Chces sa s ním každý rok hádať? Takto budete dodržiavať to čo máte súdom určené a máš pokoj. Ak sa s ním nedá dohodnúť pred rozvodom, možno sa dohodnete počas neho, súd sa bude snažiť aby ste si to určili samy. Tiež sme to tak mali. S hypo ti neviem poradiť.
@yosi mám ti tu pískať fotky mojich modrín a plačúce deti alebo čo chces 😁
@zuzana9393 ďakujem
@diewcatqoo už sa viackrát pochytil aj s bratom a mojím tatom tak riadne ale potom som ich blbá vždy uprosila nech to nechajú tak a nestarajú sa lebo som sa bála aj o nich...
@enmery hypo je okolo 300 mesacne
Dôvod rozvodu opis par vetami, tieto rozprávky tam až tak netreba.
A áno, na stretavani sa dohodni vopred, aby ste boli obaja spokojní.. Nie na dohode, to ti môže búchať na dvere každý druhý deň a robiť bordel.
A celé by som to ukončila práve kvôli deťom.
Zrejme ani netušíš ako veľmi trpia. Aby plakali strachom z toho co vidia doma? Toto ma byt dôvod ukončiť to. A keď rozbil dvere, kde bol tvoj otec, nevie si magora zata upratať?
Prečo si nájdeš právnika? Toto sama pri takom agresorovi nedáš.