Dobrý deň,kto mi vie prosím poradiť ako má vyzerať návrh na podanie ekekúcie pre neplatenie výživného a kde ho mám podať.
na navrh ma exekutor svoj vlastny formular, to vybavis vsetko u neho.
Už je to elektronicky
Čítajte tu
https://www.justice.gov.sk/Stranky/navrh-na-vyk...
Po novom už len elektronicky, ale keď nemáte eID a neviete urobiť zaručenú konverziu dokumentov, tak treba aj tak navštíviť exekútora.
@didi35 páči sa.. Návrh na vykonanie exekúcie podáva oprávnený, čiže dieťa, ak je maloleté, v zastúpení matky, proti povinnému, čiže otcovi. Návrh sa podáva u ktoréhokoľvek exekútora, kde prílohou návrhu je právoplatný exekučný titul (rozsudok, ktorým príslušný súd stanovil výšku výživného) + rodný list maloletého (fotokópia). Návrh oprávneného na vykonanie exekúcie je exekútor povinný predložiť súdu do 15 dní od doručenia na exekútorský úrad. Súd následne preskúma žiadosť, či je opodstatená a do ďalších 15dní písomne poverí exekútora, aby exekúciu vykonal..
@katmi Je mi to ľúto, ale takto to fungovalo do 31.3.2017. Teraz to už tak nie je. Od 1.4.2017 je u nás elektronizácia exekučného konania... už si nemôžeš vybrať ani exekútora, ktorý bude exekúciu viest, už ho prideľuje okresny súd v BB. Asi si to treba naštudovať. Pekný den
@katmi mozem Vás poprosiť aj ja o ten návrh ? Nakoľko na tom odkaze ktorý tu je mi ukazuje cez cele napis VZOR a to je asi nepoužiteľné … ak to ešte platí aj pre tento rok rovnako 2023.
Ďakujem krásne