Nárok na dieťa, ak nejde rodiča

glorinka1
16. máj 2017

Prosim Vas kto ma skusenosti ohladom navštevnych hodin ba dokonca starostlivosť o dieťa ???podotykam nejde o stranu rodiča .... Ak.mi niekto prosim vie pomôcť poradiť a blyzsie ma informovať tak Vas poprosim do sukromnej spravy.velmi pekne dakujem !

sissy27
16. máj 2017

@glorinka1 pošlem 5 srdiečok tomu, kto pochopil tvoju otázku...
návštevné hodiny kde? aká starostlivosť o cudzie dieťa?

dominika6
16. máj 2017

@glorinka1 zrejme sa pýtaš na osvojenie si cudzieho dieťaťa či už opatrovníctvom alebo adopciou do budúcna..
ak sa jedná o dieťa z domova,tak majú jasné pravidlá,ak o adopciu,tak tie tiež..

takže ti radím najprv sa vyjadruj k veci,potom pýtaj radu..

@sissy27
poprosím si ich 😀

sissy27
16. máj 2017

@dominika6 no prrr, ešte nie je potvrdené, že si uhádla 😂😂😂

ale dobre, mám ich dosť, keď potvrdí, tak pošlem ďalšie 😉

glorinka1
autor
16. máj 2017

Baby.... Ano vyjadrila som sa ako najväcsi debil ... Ale na tomto nieje nič vtipne.... Mam stres taky ,ze mam srdce v hrdle.... Takže tu vysmech nieje na mieste!..... Ide o moje vlastne dieťa.... a napisala aom sem že to mienim riešiť v sukromnych spravach nie takro verejne !!tak laskavo si vysmechy odpustite...dakujem

0silvia0
16. máj 2017

@glorinka1 nejaké dieťa je v nemocnici a ty ho chceš navštíviť a nie si rodič? 😲

Ale veď ti nikto ani nemôže napísať do súkromnej správy, keďže vôbec nie je jasné o akú radu žiadaš, skús tú otázku preformulovať polopatisticky, nemusíš písať detaily.

glorinka1
autor
16. máj 2017

Žiadam o surnu pomoc nie vysmech !

barla5
16. máj 2017

@glorinka1 ak nechces nic pisat verejne, vyhladaj pravnika co sa zaobera rodinnym pravom.
Ja tipujem ze otec dietata zdrhol (zomrel, je v base...) a jeho rodicia alebo ini pribuzni si narokuju na dieta.
Poradit viem len toho pravnika

glorinka1
autor
16. máj 2017

Je taky problem opytat sa nato v sukromnej sprave ??????ani jedno z toho !

dominika6
16. máj 2017

@sissy27
prehrala som..zas nechápem jej další príspevok..
vraciam ti ich 😀

esther03
16. máj 2017

@glorinka1 problem to nie je, ale na co si potom zakladala diskusiu? Mala si si to dat do blogu ak nechces diskutovat verejne.

mimla
16. máj 2017

Nenapíšem to do súkromnej správy, pretože ak bude neskôr niekto hľadať odpoveď na tú istú otázku, aby aspoň niečo našiel. Ak ide napríklad o styk so starými rodičmi, áno je možné vymôcť to súdne, ale stáva sa to veľmi zriedkavo, ak je to v prospech dieťaťa. A vtedy sú návštevy stanovené súdom a dieťa treba odovzdať, ako keď sú napríklad rodičia rozvedení. Návštevy prebiehajú až po právoplatnom rozsudku súdu. Dovtedy neexistuje žiadna "povinnosť" dieťa "požičiavať". Ak sa nechceš vláčiť po súdoch, skús nediátora. Neviem o žiadnom prípade, kedy by súd stanovil návštevy niekomu, kto nie je príbuzný.

sissy27
16. máj 2017

@glorinka1 nikto sa nevysmieva... ale tak nádych výdych narátaj do 10 a nejak tú otázku naformuluj aby mala hlavu pätu a pointu... nech sa ti teda niekto aj môže ozvať k veci alebo ti poradiť, kam sa obrátiť...lebo žiaľ, s týmto ani právnik ani sociálny pracovník a obávam sa, že ani nikto iný nepohne...

glorinka1
autor
16. máj 2017

@mimla ano ide o starych rodicov...Niesme s muzom rozvedeni... pisem spravu

esther03
16. máj 2017

@glorinka1 ano, mozu na sude za istych podmienok uspiet...

glorinka1
autor
16. máj 2017

@esther03 za akych podmienok ?

draik
17. máj 2017

@glorinka1
Ak sa starí rodičia doteraz stretávali s vnúčaťom, ak je už staršie, teda sú isté väzby, majú šancu na stretávanie cca raz do mesiaca.

glorinka1
autor
23. máj 2017

@draik dobry den prajem.dieťa bidr mať teraz len 2 roky.citova väzba tam nieje ziadna kedze s nimi netravi take obdobie aby za nimi plakavala alebo sa na nich dokonca pytala.ani ich nespomenie.skor sa pyta na ludi ktorych videla 2x v zivote.ja im ju nezakazujem.vidavaju ju ked je muz doma pretoze on pracuje v zahranici. Ale osobne po nikolkych zlych skusenostiach im ju v zivote neodnesiem a duplom im ju nedam samu.mam nato par dovodov....

moni244
23. máj 2017

Fiha, ty si nejaka prchka, naco zakladas diskusie, ked nevies normalne diskutovat?