Nárok na bezplatné právne poradenstvo

24. aug 2020

Žienky na RD je pravda že máme nárok na bezplatné právne poradenstvo? Potrebujem spísať zmluvu že sa vzdávam nehnuteľnosti v prospech ex manžela. V banke na neho prepis neprešiel pretože má dlhy. Takúto radu som dostala od kamarátky ze možno by sa to takto dalo. Skúsili ste niektorá ?

alenah31
24. aug 2020

na bezplatné právne poradenstvo máš nárok pokiaľ sa to týka rodinného práva - rozvod, výživné, zverenie dieťaťa - pomôžu ti vypísať žiadosť, na koho sa prípadne obrátiť, aké potrebuješ doklady a poradenstva čo sa týka soc. dávok - čo vybaviť, aké potvrdenie doniesť, ....na úpsvar je oddelenie právnej pomoci v tomto smere. Ale skús tam zájsť a popýtaj sa, možno ťa budú vedieť nasmerovať. Pokiaľ totiž ide o tieto "záležitosti" neexistuje zákon, ktorý by prikazoval právnikovi alebo notárovi, že ti musí poskytnúť svoje služby zadarmo nakoľko si na PN, MD, RD atď.

nika82
24. aug 2020

je centrum pravnej pomoci

vikusjk
24. aug 2020

Presne, Centrum pravnej pomoci, za symbolicky poplatok 4,50 e (na rodicaku mozno aj bez) ti poradia, ale nie som si ista, ci s tebou aj spisu takuto zmluvu. Vzdnie sa podla mna neexistuje, skor darovacia zmluva. Ale exmanzelovi? Uf, snad nebudes raz lutovat.

huxy
25. aug 2020

Cez google si najdi najblizsie centrum pravnej pomoci a dohodni si s nimi termin. Ja som musela dokladovat prijem (ci uz podporu, materske, rodicak...). A pomahaju aj vo veciach vysporiadania majetku po rozvode.
Neviem o co presne ide, ci na danu nehnutelnost mate este hypo. No v tom pripade si velmi dobre premysli, ci sa toho chces takymto sposobom vzdat. To ze sa ty toho vzdas, neznamena, ze v pripade neplatenia budes ty z toho vonku. Ja riesim momentalne nieco podobne.