Žienky na RD je pravda že máme nárok na bezplatné právne poradenstvo? Potrebujem spísať zmluvu že sa vzdávam nehnuteľnosti v prospech ex manžela. V banke na neho prepis neprešiel pretože má dlhy. Takúto radu som dostala od kamarátky ze možno by sa to takto dalo. Skúsili ste niektorá ?
je centrum pravnej pomoci
Presne, Centrum pravnej pomoci, za symbolicky poplatok 4,50 e (na rodicaku mozno aj bez) ti poradia, ale nie som si ista, ci s tebou aj spisu takuto zmluvu. Vzdnie sa podla mna neexistuje, skor darovacia zmluva. Ale exmanzelovi? Uf, snad nebudes raz lutovat.
Cez google si najdi najblizsie centrum pravnej pomoci a dohodni si s nimi termin. Ja som musela dokladovat prijem (ci uz podporu, materske, rodicak...). A pomahaju aj vo veciach vysporiadania majetku po rozvode.
Neviem o co presne ide, ci na danu nehnutelnost mate este hypo. No v tom pripade si velmi dobre premysli, ci sa toho chces takymto sposobom vzdat. To ze sa ty toho vzdas, neznamena, ze v pripade neplatenia budes ty z toho vonku. Ja riesim momentalne nieco podobne.
na bezplatné právne poradenstvo máš nárok pokiaľ sa to týka rodinného práva - rozvod, výživné, zverenie dieťaťa - pomôžu ti vypísať žiadosť, na koho sa prípadne obrátiť, aké potrebuješ doklady a poradenstva čo sa týka soc. dávok - čo vybaviť, aké potvrdenie doniesť, ....na úpsvar je oddelenie právnej pomoci v tomto smere. Ale skús tam zájsť a popýtaj sa, možno ťa budú vedieť nasmerovať. Pokiaľ totiž ide o tieto "záležitosti" neexistuje zákon, ktorý by prikazoval právnikovi alebo notárovi, že ti musí poskytnúť svoje služby zadarmo nakoľko si na PN, MD, RD atď.