Ahojte , prosím máte niekto skúsenosť resp. typ na naozaj super právnika skrz rozvod. Potrebujem aby bol "ku**a" nakoľko môj manžel je hajzel čo mi bude robiť extrémne problemy skrz dcéru (bude ju chcieť max do striedavej starostlivosti s čím absolútne nesúhlasím, dieťa nema ešte ani rok). Ďakujem veľmi pekne
@dana2303 právnika nepoznám, ale sama si môžeš naštudovať zákon o rodine, a to časť o zverení dieťaťa do starostlivosti, prvoradý je záujem dieťaťa a nie otca. Všetko čo ťa napadne v tvoj prospech si zapíš, aby si nezabudla, aj maličkosti a konzultovať môžeš aj s viacerými advokátmi, aj na súde môžeš mať viacerých, resp. sa môžeš stretnúť s vytypovanymi advokátmi a vyberieš si kto sa ti najlepšie pozdava, ak samozrejme na to máš peniaze. Aktívnym prístupom docieliš viac.
@dana2303 na facebooku existuje skupina: Opytaj sa pravnika, nazory, skusenosti. Mozno poradia/odporucia
https://facebook.com/groups/662229077544072/
@dana2303 Odporúčal by som ti kúsok vychladnúť a upokojiť sa. Ani 4 právnici nezabránili striedavej starostlivosti. Jednoducho ak to je v záujme dieťaťa tak to bude. Právnik ti je dobrý len na to , aby ťa upozornil na chyby , ktoré pri takej rétorike môžeš urobiť. T.j odsťahuješ sa s dieťaťom do tramtárie ( môže prísť k prezvereniu dieťaťa ) nebudeš mu dávať dieťa do rozhodnutia súdu ( môže prísť k neodkladnému opatreniu a nie v tvoj prospech ) + možnosti ktoré máš.......Ak raz jeden rodič sa chce primerane podielať na výchove dieťaťa , každý súd na Slovensku mu to schváli......
@sissy27 ja som to konzultovala nedavno s nou, nemam este ani rocne dieta a povedala to, co pisu aj vyssie ludia v komentaroch..ak ma otec dietata zaujem, sud nariadi v pohode striedavku, akurat ze dieta musi byt starsie idealne cca 3 roky. Cize dovtedy sudy malokedy schvalia striedavku a je jedno aky pravnik pripad vezme.
@sissy27 a
@dana2303 odo mna pani Niku chcela len za zverenie dietata do starostlivosti a vyzivne 6000 € bez dph za to, ze vezme pripad a kazde pojednavanie a vyjadrenie za hodinu tusim 200 alebo 400 € bez dph. Odporucanie som dostala ale praveze od muzov, ktori riesili rozvody alebo vyzivne. Tam ide, lebo obhajuje prava otcov na dieta, ale z opacnej strany nema dosah ani ona ani iny pravnik vybojovat, aby dieta bolo len u matky....
@nin12345 Vysvetlím ti ako sa k tomu dostane. Síce máš pravdu , že deti do 1 roka bežne do SS nedávajú , ale do rozvodu , určenia starostlivosti vznikné vákum. Dieťa nemá nik v osobnej starostlivosti , práva a povinnosti otca / matky rovnaké. Niekto povie neodkladné opatrenie , neodkladné opatrenie je od slova neodkladné. Len preto že ty chceš , ti ho neschvália. Ide mesiac za mesiacom , rozvod sa predlžuje a 2,3 ročné dieťa do SS pôjde bez problémov. Niekto príliš akčný počas tohoto obdobia stratí záujem , príde na to že na to " nemá " , že radšej pošle pár eúr , zapletie sa do toho nový priateľ , priateľka , ktorý dieťa chce , alebo nechce atď......Toto život prináša , takmer u každého......Ale ak rodič chce , dieťa chce nič tomu nezabráni.......
@momoqui
@dadis
@damian85 aha tak to som nevedela ze sa to takto strasne moze pretiahnut... aj tak sa ale v prvom rade hladi na zaujmy dietata a neviem si predstavit celkom 2,5rocne dieta trebars ktore chce byt dobrovolne 2tyzdne bez matky. Teda aspon drviva vacsina deti co v tomto veku poznam su stale na matku velmi naviazane
@nin12345 U takto malych deti, ak maju vybudovany vztah k obom rodicom, to nie je podla mna take kriticke (poznala som taku rodinu). Skor je to "nepohodlne" u teenagerov, moji sa so striedavkou nevzili. Par mesiacov to vyskusali a nechceli to. V takom pripade sud nejde proti detom, ale to mali 10 a 12 rokov (13 a 15 rokov po rozvode).
@damian85 Presne, cim skor si zvykne, tym lepsie. Takemuto malemu dietatku, ked vytvoris peknu izbicku s hrackami, svoj kutik, postielku, venujes sa mu, tak nema ako nadobudnut pocit, ze lieta, prave naopak, raz sa tesi tam a potom naspat. Praveze ti starsi, ti uz riesia, kde si zabudli pracak, kde maju tu ucebnicu, ze si zabudli telesnu, ze u mami im chyba to, u tata hento, furt same staznosti a vyhovorky.. a to my sme byvali 200m od seba- do skoly to mali do 5minut pesi z oboch bytov 🤷♀️.
@momoqui U mňa sa pýtali a to dieťa nemalo ani 3 roky . U kamaráta sa tiež pýtali ale tam maju deti 3 a 8 rokov......a na súdnoznaleckom sa pýtajú tiež , ale prirodzene že dodajú že dieťa vzhľadom na vek nie je schopné.......a bla bla bla ale rozhodnú tak ako si dieťa želá. Aspoň u mňa v okolí šla striedavka buď na dohode medzi rodičmi , alebo potom cez prianie dieťaťa hoc aj malého , tvrdým nariadením......Prirodzene 1 ročné toho veľmi nenarozpráva. Ale nie som odborníkom na detskú psychiku , ale stačí že vidím ako otec dieťa drží , ako sa s nimi hrajú napríklad v detskom centre , alebo ako kričí keď sa zjaví otec , alebo ho ani neregistruje aby som vedel či tam možnosť je , alebo nie. Predsa len nie je dieťa ako dieťa , rodič ako rodič , niektoré deti majú cit k obom , niektoré viac k jednému , niektoré druhého doslova nepoznajú....
@dadis Ano , len zase 1 ročné je to záhul a ak by to otec dal a popri tom stíhal prácu tak ma predomnou obdiv.......lebo s 2 a pol ročným pri nástupe do škôlky som sa napotil z prvých 4 mesiacov bola 3 a pol doma....
@momoqui Súd nevypočúva dieťa , ale kolízna opatrovníčka , respektíve znalec ( psychológ ). Minimálne u nás ( Po Kraj , Ke kraj ) pri znaleckom dokazovaní je vždy prítomné dieťa , pri kolíznej opatrovníčke detto a ako účastníci konania majú dosť rozhodujúce slovo v opatrovníckom spore. Zatiaľ úplne celé moje okolie , čo sa rozvádzali a bol tam problém v dohode na starostlivosti , k tomu niečo povedali aj deti , nie pred súdom ale pred psychológom , resp.sociálnou pracovníčkou. Možno iný kraj iný mrav.
píšem ip...