Najlepší rozvodový právnik - západné a stredné Slovensko

dana2303
20. dec 2024

Ahojte , prosím máte niekto skúsenosť resp. typ na naozaj super právnika skrz rozvod. Potrebujem aby bol "ku**a" nakoľko môj manžel je hajzel čo mi bude robiť extrémne problemy skrz dcéru (bude ju chcieť max do striedavej starostlivosti s čím absolútne nesúhlasím, dieťa nema ešte ani rok). Ďakujem veľmi pekne

deti95060810
20. dec 2024

píšem ip...

momoqui
20. dec 2024

@dana2303 proti striedavke si nerob nadeje ze ti nejaky pravnik pomoze ak otec bude chciet

dana2303
autor
20. dec 2024

@momoqui preto potrebujem naozaj poriadneho aj keby mám naň minút všetko čo mám

rejka7
20. dec 2024

@dana2303 právnika nepoznám, ale sama si môžeš naštudovať zákon o rodine, a to časť o zverení dieťaťa do starostlivosti, prvoradý je záujem dieťaťa a nie otca. Všetko čo ťa napadne v tvoj prospech si zapíš, aby si nezabudla, aj maličkosti a konzultovať môžeš aj s viacerými advokátmi, aj na súde môžeš mať viacerých, resp. sa môžeš stretnúť s vytypovanymi advokátmi a vyberieš si kto sa ti najlepšie pozdava, ak samozrejme na to máš peniaze. Aktívnym prístupom docieliš viac.

juch1133
20. dec 2024

@dana2303 na facebooku existuje skupina: Opytaj sa pravnika, nazory, skusenosti. Mozno poradia/odporucia
https://facebook.com/groups/662229077544072/

momoqui
20. dec 2024

@dana2303 preto ta upozornujem ze aj nadrahsi pravvnik a najlepsi v danej oblasti nezamedzi striedavke ak ju otec ziada
Mam vlastnu skusenost a aj skusenost inych. Dokonca kamoska, co je sama pravnicka, mala jednu z naj pravnikov a SS im nariadili tak ci tak

damian85
20. dec 2024

@dana2303 Odporúčal by som ti kúsok vychladnúť a upokojiť sa. Ani 4 právnici nezabránili striedavej starostlivosti. Jednoducho ak to je v záujme dieťaťa tak to bude. Právnik ti je dobrý len na to , aby ťa upozornil na chyby , ktoré pri takej rétorike môžeš urobiť. T.j odsťahuješ sa s dieťaťom do tramtárie ( môže prísť k prezvereniu dieťaťa ) nebudeš mu dávať dieťa do rozhodnutia súdu ( môže prísť k neodkladnému opatreniu a nie v tvoj prospech ) + možnosti ktoré máš.......Ak raz jeden rodič sa chce primerane podielať na výchove dieťaťa , každý súd na Slovensku mu to schváli......

sissy27
20. dec 2024

@dana2303 Anna Niku. Ale teda pri tak malom dietati si neviem predstavit, ze by striedavka mala byt “v najlepsom zaujme dietata”.

daisydee
20. dec 2024

@sissy27 Niku neberie novych klientov, su strasne vytazeni….( osobna skusenost).
Skusila by som Judr. Miroslav Repka.

olivia_c
20. dec 2024

@sissy27 ja som to konzultovala nedavno s nou, nemam este ani rocne dieta a povedala to, co pisu aj vyssie ludia v komentaroch..ak ma otec dietata zaujem, sud nariadi v pohode striedavku, akurat ze dieta musi byt starsie idealne cca 3 roky. Cize dovtedy sudy malokedy schvalia striedavku a je jedno aky pravnik pripad vezme.

olivia_c
20. dec 2024

@sissy27 a
@dana2303 odo mna pani Niku chcela len za zverenie dietata do starostlivosti a vyzivne 6000 € bez dph za to, ze vezme pripad a kazde pojednavanie a vyjadrenie za hodinu tusim 200 alebo 400 € bez dph. Odporucanie som dostala ale praveze od muzov, ktori riesili rozvody alebo vyzivne. Tam ide, lebo obhajuje prava otcov na dieta, ale z opacnej strany nema dosah ani ona ani iny pravnik vybojovat, aby dieta bolo len u matky....

lienka.7
20. dec 2024

@dana2303 striedavka sa najcastejsie dava od 3 rokov až. A pokiaľ ešte kojis, tak vonkoncom nie.

joannita
20. dec 2024

@dana2303 Mgr. Zuzana Lanyiova, je to dracica. Staci pozriet recenzie na nete.

nin12345
20. dec 2024

@momoqui co to je za hlupost??? Ze ak otec chce tak pravnik nezamedzi... asi mas fakt zlu skusenost ale to sa neda takto pausalne povedat. Ved to dieta nema ani rok tam je praveze pravdepodobnost ze ju dostane do striedavej fakt miziva

momoqui
20. dec 2024

@nin12345 preco by nie? Preco by nemohol byt otec s vlastnym dietatom? Teraz ma 1 rok, kym ich rozvedu bude mat 2 roky … pravnik ti povie na zaciatok to co chces pocut ale reaoita je taka ze bez vazneho dovodu SS nemamu preco neschvalit …

dadis
21. dec 2024

@nin12345 Haha, moj rozvod trval 3,5 roka, ked otec bude chciet striedavu, tak ju realne dostane..ked nie o rok, tak o dva urcite.

damian85
21. dec 2024

@nin12345 Vysvetlím ti ako sa k tomu dostane. Síce máš pravdu , že deti do 1 roka bežne do SS nedávajú , ale do rozvodu , určenia starostlivosti vznikné vákum. Dieťa nemá nik v osobnej starostlivosti , práva a povinnosti otca / matky rovnaké. Niekto povie neodkladné opatrenie , neodkladné opatrenie je od slova neodkladné. Len preto že ty chceš , ti ho neschvália. Ide mesiac za mesiacom , rozvod sa predlžuje a 2,3 ročné dieťa do SS pôjde bez problémov. Niekto príliš akčný počas tohoto obdobia stratí záujem , príde na to že na to " nemá " , že radšej pošle pár eúr , zapletie sa do toho nový priateľ , priateľka , ktorý dieťa chce , alebo nechce atď......Toto život prináša , takmer u každého......Ale ak rodič chce , dieťa chce nič tomu nezabráni.......

nin12345
21. dec 2024

@momoqui
@dadis
@damian85 aha tak to som nevedela ze sa to takto strasne moze pretiahnut... aj tak sa ale v prvom rade hladi na zaujmy dietata a neviem si predstavit celkom 2,5rocne dieta trebars ktore chce byt dobrovolne 2tyzdne bez matky. Teda aspon drviva vacsina deti co v tomto veku poznam su stale na matku velmi naviazane

dadis
21. dec 2024

@nin12345 Nebyva zvykom takto na dlho zacat u tak malych deti..idealne sa striedat zo zaciatku po 2 az 3 dnoch..2tyzdnovy cyklus je aj pre vacsie deti dlhy.

nin12345
21. dec 2024

@dadis to je strasne a decko lieta jak kabela kazde tri dni inde...

dadis
21. dec 2024

@nin12345 U takto malych deti, ak maju vybudovany vztah k obom rodicom, to nie je podla mna take kriticke (poznala som taku rodinu). Skor je to "nepohodlne" u teenagerov, moji sa so striedavkou nevzili. Par mesiacov to vyskusali a nechceli to. V takom pripade sud nejde proti detom, ale to mali 10 a 12 rokov (13 a 15 rokov po rozvode).

damian85
21. dec 2024

@nin12345 Lietajú tak či tak , či lietajú každé 3 dni či každý týžden či len na sobotu , nedelu , deti po rozvode - lietajú.

dadis
21. dec 2024

@damian85 Presne, cim skor si zvykne, tym lepsie. Takemuto malemu dietatku, ked vytvoris peknu izbicku s hrackami, svoj kutik, postielku, venujes sa mu, tak nema ako nadobudnut pocit, ze lieta, prave naopak, raz sa tesi tam a potom naspat. Praveze ti starsi, ti uz riesia, kde si zabudli pracak, kde maju tu ucebnicu, ze si zabudli telesnu, ze u mami im chyba to, u tata hento, furt same staznosti a vyhovorky.. a to my sme byvali 200m od seba- do skoly to mali do 5minut pesi z oboch bytov 🤷‍♀️.

momoqui
21. dec 2024

@nin12345 nikto nepise o 2 tyzdnoch … 2,5 rocne nevie vyjadrit vlastny nazor a v zaujme dietata sa ho to nikto ani nebude pytat
Ani 9 rocneho dietata sa to nik nepyta

luccija
21. dec 2024

@nin12345 ja som mala dieťa v škôlke mala 3,5 r a bola v striedavke u otca v súkromnej škôlke u mamy v štátnej a bývali od seba 50 km.Ale mala mala ukážkový vzťah s otcom nie je pravda, že malé deti nedávajú do striedavky.
@dana2303 napíš aj anonymne sa dá na FB do tej skupiny čo ti radili

damian85
21. dec 2024

@momoqui U mňa sa pýtali a to dieťa nemalo ani 3 roky . U kamaráta sa tiež pýtali ale tam maju deti 3 a 8 rokov......a na súdnoznaleckom sa pýtajú tiež , ale prirodzene že dodajú že dieťa vzhľadom na vek nie je schopné.......a bla bla bla ale rozhodnú tak ako si dieťa želá. Aspoň u mňa v okolí šla striedavka buď na dohode medzi rodičmi , alebo potom cez prianie dieťaťa hoc aj malého , tvrdým nariadením......Prirodzene 1 ročné toho veľmi nenarozpráva. Ale nie som odborníkom na detskú psychiku , ale stačí že vidím ako otec dieťa drží , ako sa s nimi hrajú napríklad v detskom centre , alebo ako kričí keď sa zjaví otec , alebo ho ani neregistruje aby som vedel či tam možnosť je , alebo nie. Predsa len nie je dieťa ako dieťa , rodič ako rodič , niektoré deti majú cit k obom , niektoré viac k jednému , niektoré druhého doslova nepoznajú....
@dadis Ano , len zase 1 ročné je to záhul a ak by to otec dal a popri tom stíhal prácu tak ma predomnou obdiv.......lebo s 2 a pol ročným pri nástupe do škôlky som sa napotil z prvých 4 mesiacov bola 3 a pol doma....

luccija
21. dec 2024

@nin12345 strašne nestrasne, ale keď má dieťa dobrý vzťah s obidvoma rodičmi tak to je dobré.Horsie, keď aj majú zlý vzťah len s víkendovým otcom a idú tam len preto, že musia...nechcú bojovať s otcom atď...mal by som a podobne to musí byť oveľa horšie ako striedavka.

momoqui
21. dec 2024

@damian85 u mna sa deti nepytali a to sme sa rozvadzali dlho

momoqui
21. dec 2024

@damian85 to co pises mize byt pravda ale sudna prax je ina - sudkyna neriesi ci otec na dieta niekedy krici alebo ci dieta place pri otcovi - to su irelevantne dovody. Taktiez vypcouvat male dieta nedava zmysel

damian85
21. dec 2024

@momoqui Súd nevypočúva dieťa , ale kolízna opatrovníčka , respektíve znalec ( psychológ ). Minimálne u nás ( Po Kraj , Ke kraj ) pri znaleckom dokazovaní je vždy prítomné dieťa , pri kolíznej opatrovníčke detto a ako účastníci konania majú dosť rozhodujúce slovo v opatrovníckom spore. Zatiaľ úplne celé moje okolie , čo sa rozvádzali a bol tam problém v dohode na starostlivosti , k tomu niečo povedali aj deti , nie pred súdom ale pred psychológom , resp.sociálnou pracovníčkou. Možno iný kraj iný mrav.