Náhradný termín stretnutia s rodičom v prípade choroby dieťaťa. Poradíte?

alickac
11. aug 2013

Mile mamicky. Prosim o odpovede len tie, ktore maju s tymto skusenosti. Nezaujimaju ma ziadne dohady, co si myslite.

Mame sudom stanovene predbezne opatrenie, kde je upraveny styk otca s dietatom 1x do tyzdna v utorok na 2 hodiny za pritomnosti mna ako matky, nez bude sudne pojednavanie.

Den pred stykom mame plavanie a dietatko malo po sebe uz 2x horucky zvracalo. Otca som kontaktovala a infomovala ho o chorobe dietatka a povedala mu, ze ho budem kontaktovat, ked bude v poriadku. Zaznam od detskeho pediatra mam.
Ziada odo mna nahradny termin.No v rozsudku nemame nic pisane o nahradnom termine.

Otec je psychicky labilny, uziva lexaurin, neurol, navstevuje psychologa, kedze sa z nasho rozchodu nevie spamatat. Do sudneho spisu od jeho advokata napisal same klamstva, ze sme sa na sume vyzivnom dohodli, co nie je pravda. Mam mnozstvo mailov, kde ho ziadam o vyssie vyzivne, ktore si dobrovolne urcil sam. Jeho advokat ide na zalezitost velmi ofenzivne.

Najblizsie mame ist na 2 tyzdne s novym priatelom na dovolenku a biologicky otec sa mi vyhraza ze nemozem ist. Je informovany, ze posledne 2 augustove budeme mimo mesta a napriek tomu mi vypisuje maily, ako s odchodom na dovolenku ist nemozem.

Dakujem za rady.

sisaha
11. aug 2013

a preco mu tie nahradne terminy dat nechces? nerozumiem. Ak mu budes branit v styku a iny termin mu nedas, sud to moze vyhodnotit tak, ze to robis ako schvalnost a stretavanie s dietatom nariadi inak. O to ti ide? Ja nepotrebujem mat na papieri nic napisane naviac, aby som vyhodnotila co je spravne.. Skus tak uvazovat aj ty.

To, ze navstivil psychologa a uziva lieky, na tom nevidim nic zle. Pochopila som, ze ty si sa rozisla s nim (mas priatela) a on to zle znasa... Vies kolko zien uziva po rozchode s chlapom antidepresiva? Su preto psychicky labilne a neschopne starat sa o dieta?
Bud ta chytrejsia a snaz sa, aby vztahy medzi dietatom a otcom boli korektne a dobre.

sante81
11. aug 2013

nechápem matky, ktoré bránia styku s dietatom otcovi. dieta za nič nemôze. keby drogoval, pil, keby dieta bil, tak pochopím, ale toto nie

anatalia77
11. aug 2013

nemusím chápať všetko...ale až ten otec stratí sily a nervy v tomto boji o dieťa,tak matka obratom rieši zas opačnú dilemu: nemá o dieťa záujem,len platí.. ☹

katchu
12. aug 2013

Nie je rozumne vytvarat prekazky v styku dieta s otcom o ktorom rozhodol sud. V konecnom dosledku by to mohlo byt povazovane za umyselne marenie vykonu uradneho rozhodnutia! Kazdy pravny zastupca - robila by som to rovnako - musi hajit zaujmy svojho klienta najlepsie ako vie...berie za to nemale peniaze. Vobec nie je dolezite aku predstavu ma o vyzivnom rodic. Sud pokial rodicia neuzatvoria dohodu o vyske vyzivneho bude skumat jednotlive moznosti rodicov a individualne naroky dietata ( napr. Vydavky na lieky a zdravotne pomocky a pod.) Dieta by malo mat rovnaky zivotny standart ako rodicia ( zakon hovori ... ) Rozchodom alebo rozvodom nie je rodic ( ktory nema dieta zverene do starostlivosti) zbaveny svojich rodicovskych prav! Viem vas pochopit. Vy ste uz niekde inde, veci mate usporiadane a chcete robit rozhodnutia sama, ale takto to nefunguje. Dieta je vase spolocne a vzdy bude. Treba jednat s chladnou hlavou a ked ide o deti hladat rozumnu dohodu a nie robit si naschvali. Lebo ked sa tento kolotoc spusti uz ide len o ego rodicov a nie zaujem dietata. Obstrukcie mozete robit vy, moze ich robit otec a mozu byt aj legalne aj sofistikovane...len ten vysledok je nanic...

lujza123
12. aug 2013

@alickac ty mu nechces dat nahradny termin, on ta nechce pustit na dovolenku. Starostlivost odietatko po rozchode byva velmi tazka, budete musiet riesit strasne vela veci a nie vsetko sa da vyriesit sudne. Urcite trva niekolko rokov kym ex partneri dokazu spolu komunikovat normalne a bez emocii. Ale je to potrebne, koli tomu dietatku. Lebo mama je len jedna a otec je len jeden.

Tvoj ex ti moze branit zobrat dietako na dovolenku do zahranicia ale co sa tyka sk tam nemoze nic. Na druhu stranu skus sa trochu vzit do jeho koze. Predstav si ze by si mohla svoje dieta vidiet len 2 hodiny za tyzden. Mozno by si sa cely tyzden tesila prave na tie dve hodinky a teraz by dieta ochorelo takze by si musela cakat dalsi tyzden. A teraz si predstav ze by to dietatko ktore ty ako matka mozes vidiet len 2 hodiny pojde na dovolenku s cudzou zenou, ktora by sa s nim mohla tesit neobmedzene cele dva tyzdne a nepotrebovala by na to povolenie od sudu. Trosku nefer nemyslis?

Clovek by najradsej urobil hrubu ciaru za ex ale dieta je puto ktore vas bude spajat dozivotne. Tak mu skus vyst trochu v ustreti, daj mu nahradny termin ked bude male zdrave a uvidis ze nebude robit problemy z tvojou dovolenkou