Dobrý deň,
dcéra má 2,5r., len nedávno sa mi podarilo ukončiť súdne konanie, konečne mám na papieri výšku výživného, čo mi je tak na dve veci…:( keďže jej otec doteraz nezaplatil a ani sa nechystá. Vybavujem náhradné výživné, o to nejde, keď už budem na UPSVaR, chcem žiadať, ako osamelý rodič (lepšie ak tak znie - slobodná matka ;)) o nejaké bonusy, výhody, etc… Prosím Vás o skúsenosti a rady.
Veľká vďaka 🌞🤞
@menasuobsadene nemáš žiadne - stačí ak nebývaš sama a ideš žiadať o príspevok na bývanie - už nie si považovaná za osamelú matku, treba dokladovať príjmy všetkých členov domácnosti, rovnako je to pri hmotnej núdzi, ak napr. poberáš RP - jeho suma spolu s PnD je vyššia ako suma, ktorú nesmieš presiahnuť, aby si o nejaké dávky vôbec mohla žiadať. U teba je výhodou iba to, že ti štát bude vyplácať náhradné výživné, ostatné by si mala dieťaťu zabezpečiť ty - štát nesupluje úlohu rodiča.
@dadulamamula pracujem ;)
@alenah31 myslela som si, dakujem z čas a info, pekne dni ;)
@menasuobsadene tak treba smer súdny exekútor prve
@sofia1 áno, tento týždeň sa podával návrh
@menasuobsadene myslím si ze okrem ma hradného výživného nedostanete nič ani ako slobodná matka.. Môžte ísť do roboty pracovať.