Ahojte baby,chcem sa spytat.Aktualne riesim omeskane vyzivne v sume cca 700eur,mam to u exekutora ale vyzera to ze ten s tym nepohne.Moja otazka jNahradne vyzivnee -Ked poziadam na socialke o nahradne vyzivne vyplacaju celu dlznu sumu alebo len 3mesiace (niekde som tak citala ale uz neviem kde) a ak to oni nevymozu od otca budem to musiet vratit ja?Ma vobec zmysel to riesit,ked to budem muset vracat? Prosim nie dohady,tych mam milion aj ja.Realna skusenost,pripadne pracovnik co s tym robi a vie ako to naozaj je.Dakujem
@abenys824 Ahoj, samozrejme, že budeš musieť vyplatené náhradné vrátiť úradu práce. Otec syna má od roku 2011 dlh na výživnom 2000 eur, exekútor začal až tento rok zrážať z príjmu povinného (otca). Raz prišla zrážka 76 eur a celých 76 si úrad prekne vypýtal naspäť, nezaujíma ich, že otec má nemalý dlh na výživnom ešte od roku 2011. V sume 76 eur bolo bežné výživné aj časť z dlžného no úrad si to pekne zobral všetko. Vidím to tak, že exekúcia asi po čase zanikne a ja sa tak k dlžnému výživnému nikdy nedostatnem. Je to smutné no takto to chodí tu na Slovensku. Možno jedna výhoda, aj prídu 3 zrážky po sebe náhradné výživné mi úplne zastavia, zrušia, potom už nebudem žiadať o obnovenie pretože je to hrozné, keď matka, ktorá nemá z čoho žiť (ja nemám ani životné minimum len hmotnú núdzu) musí ešte aj vracať peniaze, ktoré patria dieťaťu.
@abenys824
Ahoj, ja náhradné výživné poberám už vyše roka.... náhradné výživné ak ti bude priznané dostaneš za tri mesiace predchádzajúce mesiacu, v ktorom bola podaná žiadosť o NV. to znamená, keď podáš teraz v júli, tak ti príde výživne v auguste a dostaneš ho za júl, jún, máj a apríl.
Vrátiť musíš to, čo ti vyplatí aj úrad práce aj ex. Ak za jeden mesiac dostaneš aj náhradné výživné a ukáže sa aj otec a dá ti 100€ do ruky, tak v podstate musíš ísť na úrad, a tých 100€ im dať. nemôžeš jednoducho poberať aj riadne výživné od otca aj náhradné.
omeškané výživné už nerátaj....to už neuvidíš. Aj keď, možno si ten tvoj vstúpi do svedomia... a vyplatí ti všetko, čo má.
Ten môj má takto dlh už cez 5000€