Myslíte, že výživné 100 eur na tínedžerku je postačujúce?

krprtka
15. okt 2012

Dcéra aktívne športuje- plávanie, je v tom naozaj nadaná, navštevuje ZUŠ-klavír, AJ,NJ v škole. Náklady na bývanie sú cca 50€. Najväčšie náklady na ňu sú strava - cca 120€.
Pýtam sa kvôli výživnému, ktoré je t.č. 100€. Čiže jej rozpočet je odo mňa a ex spolu 200€.
Nie som v hmotnej núdzi a svojim deťom doprajem, čo potrebujú pre svoj vývoj, Ale rozpočet 200€/dieťa sa mi zdá veľmi malý, čo Vy na to? Viem, že je to rôzne, ale zaujíma ma každý názor. Ďakujem.

orchidea31
15. okt 2012

môj brat dáva na 9 ročného syna 150 eur. 😉

niquska
15. okt 2012

moj priatel dostaval od otca 300e...tak ale to sa urcuje aj podla jeho prijmu nie?u nas is to pan policajt "ocko" mohol dovolit pri tom plate a este aj to mu bolo vela 😒

simca06022011
15. okt 2012

Konicky su draha zalezitost, musite sa dohodnut iba s otcom. Podla mna je to malo, ale zalezi na vasej situacii. Moji rodicia to mali dohodnute tak ze otec daval to co mu nakazal sud + platil mi kurz Aj a este nejake veci, prispieval na oblecenie. Ja keby som si vybavovala vyzivne od priatela a byvala by som s malou sama, tak by som pod 500EUR nesla.

natal12
15. okt 2012

ja som dokoncila skolu a dokým nebudem robit na mna tatko plati 130 eu 🙂 a to mam 19 rokov ked som bola mala tak to boli este koruny nase tak posielal 3000 sk a mal posielat 6000sk ale bol lakomy tak posielal 3000sk 🙂

nikolka2
15. okt 2012

Ja mam dceru a ma skoro 6 ,,,a jej otec ma sudom stanovene platit 30 eur a aj to neplati uz 5 rokov 😀 Co k tomu povedat ja by som bola vdacna aj za tu stovku mesacne 😉 ale ked mas pocit , ze nestaci kludne podaj navrh na zvysenie ,,predsa toho dost platis urcite by to pomohlo 🙂

bea1971
15. okt 2012

11 rocna dcera a vyzivne 85 eur a podotykam,ze otec pracuje uz 12 rokov v Rakusku ☹

dasiacik
15. okt 2012

Záleží na tom koľko zarobí.A druhá vec,koľko je
ochotný dávať aj dobrovoľne.Poznám chlapa,ktorý má
súdom určené len 100eur,pretože si so šéfom vybavil,
aby to mal papierovo tak,že máličko zarobí.Ale,chlapca si bráva každý víkend a vtedy do
neho investuje,veru,dost.Strava,výlety,motokáry,...
Takže,je to veľmi individuálne.Ak chlap nemá záujem,
tak aj tých 100eur sa mu bude zdať veľa.

brutailka
15. okt 2012

ja dostavam na 16 ročnu dceru 45 eur 😖 nic moc

fashionboys
15. okt 2012

moj ex plati vyzivne na 11r syna 166e a na nic ine neprispieva pricom je konatelom 2 spolocnosti ... a suhlasim s nazorom, ze rozpocet je maly ak sa dieta rozhodne navstevovat i kurzy...ale co sa tyka otca, vyhraza sa mi, ak by som podala ziadost o zvysenie vyzivneho, ze bude ziadat striedavu vychovu, mysli tym tyzden u mna a tyzden u otca... :/

karcha
15. okt 2012

moj brat ma troj rocneho syna a dava 150 e

momobobo
15. okt 2012

ja som mala na syna priznané 1200sk. Niekedy som dostala 20 niekedy 5 korún vraj viac nemá 😒 . Našťastie to už neriešime keďže môj manžel si syna osvojil. 100eur v dnešnej dobe nieje nič moc vzhľadom na náročnosť krúžkov škôl a nehovoriac o cenách potravín no sú prípady keď dostanú 30 a sú radi. Myslím že to je vec rodiča a jeho charakteru ako sa k tomu postaví. Ak je otec zamestnaný a dcéra potrebuje skús si podať žiadosť na súd a uvidíš nič iné ti asi poradiť nemôžme 😉

mirreckall
15. okt 2012

na sesterku plati otec 40 € :(

nene99
15. okt 2012

Je to individuálne ... priateľ dáva na dieťa 200€ + oblečenie, na sviatky kupuje darčeky len on, matka povie, že to má od oboch, načo by sa ona z toho výživného, kt. podotýkam nie je ani súdom určené sa unúvala niečo kúpiť. Lieky, keď je chorá platí on, resp. aj na OČR je priateľ. Výlety - s matkou nikde nechodí,každí vík robia poriadky, u nás každý vík sme niekde, prázdniny k babke hradíme my, nakoľko je to cez celé SK, a v ten mesiac síce ju má len napr. 5dní dostane plné výživné. Sú mesiace kedy sa dostaneme aj na 400€! A matke sa stále máli.... Takže asi tak... Fakt je to o charaktere človeka ....

miskax2
15. okt 2012

podla mna je to malo tolko dostavam ja na trojrocnu daj si navrh na zvysenie 😉

timeafazekasova
15. okt 2012

Ja mám 14 ročnú dcéru a dostávam 150 e

katarinasifrova
15. okt 2012

ja mam 9 rocnu dceru a vyzivne 40 € :(

bajusha
27. okt 2012

čo píšeš tak určite dcérke nestačí 100€ čiže je to málo,ale hlavnu rolu hrá aké má jej otec zamestnanie čiže plat.

ninka2013
1. nov 2012

určite požiadaj aj dvesto, súd skresá, ale neurčí viac ako žiadaš... a kedže chodí na krúžky to je len bod plus... nedávno sa riešilo moje výživné na mna a už čoskoro budem riešiť na svoje dieťa.. kolízna opatrovníčka tiež pmôže.. teda v tom lepšom prípade... v tom horšom nepríde na pojednávanie (vtedy prisudili ubohých 66 eur) a ked sme žiadali znovu a prišla kolízna tak sme vysudili 120. nezabudni odkladať bločky na VšETKO!!!

danielagre
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
duracelko
8. jún 2013

môj ex mi platí na vysokoškoláka - 53 eur /súdom určené výživné 1600 este slov. korún/ niečo prispievajú svokrovci a dostávam nanho 80 eur.