Mužove priezvisko po rozvode

brita7777
28. aug 2021

Zaujima ma len cisto nazor, o 2 mesiace nas rozvedu a ja rozmyslam, ci si nechat muzove priezvisko alebo dat si spat stare, dve priezviska mi pride uz zbytocne, ci ? Co si myslite ? Zijem v zahranici /aj ked mam v plane do roka byt spat na Slovensku/ kde moje slovenske priezvisko nevedia ani poriadne vyslovit, ako priklad 🙂
Ako ste to vy poriesili ?

pribinak
28. aug 2021

@brita7777 ak máte deti, kľudne by sim si nechala mužove priezvisko
Ak nemáte deti, tak by sim sa vrátila k dievčenskému priezvisku
Bolo by mi cudne nosiť meno ex manžela

brita7777
autor
28. aug 2021

@pribinak mame deti

ciusinka
28. aug 2021

@brita7777 Ja som si nechala exmanzelove priezvisko kvôli nášmu synovi,nechcem mať iné priezvisko ako on..Keby sme dieťa nemali,vrátim sa k pôvodnému priezvisku..Ak by som sa znovu vydala,budem používať 2 priezviská,chcem mať vždy spoločné priezvisko so synom..Takže podľa mňa si kľudne nechaj súčasné priezvisko,ak s tým nemáš nejaký zásadný vnútorný problém 🙂

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
28. aug 2021

ja by som si zmenila za priezvisko ktoré som mala ako slob.
Aj keď deti budú mať priezvisko po mm...

matabb73
28. aug 2021

Ja som si nechala priezvisko po rozvode. Jednak som bola vydatá cez 20 rokov a už som si naň zvykla a aj kvôli deťom, aby sme mali rovnaké.

evinku
28. aug 2021

@brita7777 ja som. Si vzala po rozvode spať svoje dievčenské priezvisko.. A deti majú po ex... A nijak nám to neprekáža v ničom... Je to len na tebe ako sa rozhodneš...

puplatko
28. aug 2021

Tak keď sú deti nechala by som si mužove, keby neboli, tak svoje to proste bez debaty. Ale tak každý to má inak. Mám kamošku, ktorá bola rada, že už sa volá inak a aj keď sa rozviedli nechcela si dať svoje dievčenské lebo nebola naň pyšná.

sofia1
28. aug 2021

@brita7777 daj si svoje za slobodná aj keď máš deti....mas len 1 život a prečo nosiť cudzie priezvisko...

mina17
28. aug 2021

vezmi si to tak najdes si druhého partnera alebo možno známosť ostaneš tehotná a tvoje dieťa by malo napr priezvisko po cudzom chlapovy.... moj priateľ ma priezvisko po exmanželovi jeho matky naš syn ma priezvisko po mne

elenka74
28. aug 2021

Ja by som si nechala toto priezvisko , neviem si predstaviť volať sa už inak.