Muž je vo výkone trestu a chcem sa rozviesť

jaaanulllka
15. aug 2013

Dobrý deň prajem. Potrebovala by som radu, ohladom rozvodu. Môj manžel je vo výkone trestu, už rok žijem sama s dcérkou a som rozhodnutá sa rozviesť. Ostávajú mu ešte 4 roky vo vezení ale takto sa žiť nedá ☹ máte niekto s tým skúsenosti? Nájde sa tu žienka ktorá mi poradí a tiež bola v takejto situácií? Dakujem za akúkoľvek odpoveď..

anatalia77
15. aug 2013

@jaaanulllka tak v tejto situácii som nebola,tak snád sa poraď na UPSVAR,tam by mali vedieť,ako na to.Ja si myslím,že tu nebude iný postup,ako v inom prípade.takže íst na socialku,podať pani požiadavku o čo sa jedná,ona by mohla snád aj hned spísať návrh na deti,alimenty/tak tie budú minimálne-26 eur/.Ja by som normálne spísala aj návrh na rozvod.Lepšie povedané,mne to právnička spísala do jedného papiera,a za pol hodiny sme mali poriešené všetko.Manžela by mali priviesť na súd policajti,alebo justičná stráž....fakt sa obrát na socialku,ja si myslím,že oni budú vedieť ako nato.
Toto až taká klasika nebude.Akurát máš pozitívne to,že sa dostaví,anebudeš ho musieť nahánať po celom slovensku/aj také sa stáva ☹ /

jaaanulllka
autor
15. aug 2013

Dakujem ti velmi pekne... V tejto oblasti vôbec neviem behať.. Určite tam pojdem, myslela som si že len spíšem rozvodové papiere a pošlem ich na okresný súd a poprípade jemu. Každý mesiac sme za ním chodili ale už nechcem! a čo sa týka výživného od začiatku väzby mi posielal na malú peniaze, podla toho kolko zarobil. Zo začiatku to boli 3e, potom 12, 20 ale minuly mesiac mi prišlo 33e a včera mi zas prišlo iba 20e. tak uvidím. Je ohladom toho veľa komplikácii. Lebo s dcerou bývame v jeho byte, kupovali sme ho spolu, pol roka pred manželstvom ale je písaný iba na neho. Ale ja mu platím úver. ale ďakujem. nejak si snáď poradím

jaaanulllka
autor
15. aug 2013
kaktusik007
15. aug 2013

@jaaanulllka kupovany byt spolu iba na neho??
fasa....
tak to budes mat teda sakra tazke.... co sa majetku tyka....

anatalia77
15. aug 2013

@jaaanulllka neboj sa vyrieši sa to,hlavne,že máta strechu nad hlavou.Ber to pozitívne,že ťa vlastne chlap nebude dlhú dobu otravovať. 😀 No čo už,aj to sa stáva.A ten byt predebatuj s nejakým fundovaným právnikom,podľa mňa,to vyriešiš v klude,nebude ti ex dýchať na krk.Ale ja som taká optimistka,ja by som sa pre každý prípad pozichrovala,lebo tam možu byť naťahovačky za byt.Ak máš oň prísť/lebo je písaný naňho/,tak by som ho prestala splácať,a platila by som si svoj domov.Ale toto je hudba budúcnosti.Držím palce.

anatalia77
15. aug 2013

@kaktusik007 práve som jej to písala tiež..

jaaanulllka
autor
15. aug 2013

@kaktusik007
@anatalia77 baby... my sme po 5 rokoch chodenia kupili byt.. on si bral uver, ktory je na neho a aj byt je iba na neho.. a o pol roka po kupe bytu sme sa vzali... a vdaka za rady.. uvidiime.. čo dalej.. a jasnee z jednej strany je to aj vajn.. nikto ma nesere, nevytaača 🙂 a mame doma s dcerkou klud 🙂

anatalia77
15. aug 2013

@jaaanulllka som rada,že tam vidíš aj pozitívne veci..je to taký smiech cez slzy,ale čo už

jajka71
16. aug 2013

takto janulka, pekne po poriadku,
ist na urad prace socialnych veci a rodiny je dobre, poradia ti ako to bolo v inych podobnych pripadoch a na kuratele si dohodnes kuratorku, ktora bude svedcit na sude o vasom pripade, kedy moze prist na setrenie v domacnosti (bude hovorit o tom, do akej miery sa vies postarat o dieta, ake ma podmienky na zivot a komu odporuca zverit dieta do starostlivosti, ci odporuca rozvod a aky odporuca styk otca s maloletym dietatom)
-vyhodu mas v tom, ze otca svojho dietata nemusis nahanat a na sud ho doprevadi justicna straz, cize tam pride co je viac ako iste, to ako bude vypovedat sa da predpokladat (resp. veis predpokladat ak ho poznas), ak ho poznas vies, ci si vie zabezpecit alebo jeho rodina pravnika..
chces sa rozvies, predpokladala si ze napises papiere, a posles na sud alebo jemu,tak to nie, odporucam centrum pravnej pomoci alebo rovno pravnika, lebo spisat rozvodove papiere, ani tak nieje problem, ako doriesit otazku toho, voci comu vsetkemu budes musiet dat namietku:
-sud sa ta spyta, preco sa chces rozviest, ked uplynul zrejme relativne kratky cas od uzavretia manzelstva a jeho pravny zastupca moze namietat, ze pri prvom vaznom probleme odbiehas...
-musis dokazat, ze si participovala na kupe bytu, ze platis hypoteku za svojho manzela, kedze je skutkovy stav taky aky je
-otazka vyzivneho a jeho vymozitelnosti
-otazka styku otca s maloletym dietatom...
drzim palce!

janinah
16. aug 2013

@jaaanulllka prečo sa takto nedá žiť? nechcem sa vypytovať prečo je v base,,len mi napadlo,že ste si sľubovali byť spolu v dobrom aj v zlom....aj môj príbuzný-zlatý človek bol v base a na jeho prípade viem,že toto sa môže stať ozaj hocikomu z nás 😒

jaaanulllka
autor
19. aug 2013

@janinah aaano viem, že človek sa tam može lahko dostať.. a nemusi ani za to môcť.. a nevydavala som sa preto, aby som sa po tak kratkej dobe rozviedla.. ale na začiatku to bolo uuuplne ineee.. no ked sme sa vzali, nastali nie velmi dobré časy. muž ma podvadzal, automaty.. a drogy.. za ktoré je vo vezení. ☹

vlastusss
2. jún 2021

@jaaanulllka dobrý večer, uplynulo už pár rokov od vašej otázky len ja by som chcela vedieť ako ste to doriesili ak ešte navštevujete túto stránku.som v podobnej situácii a neviem ako na to.