Ahojte, som rozvedený. S ex máme dcéru na ktorú platím výživné. Ona si našla iného a bývajú spolu. Ja mám taktiež priateľku s ktorou máme syna. Môj mesačný plat sa pohybuje okolo 550eur. Bývam so svojou partnerkou a svojím synom v jednej domácnosti. Exmanželka aj moja súčasná parnerka sú na rodičovskom príspevku. Exmanželka si podala výživné ešte aj na rozvedenú manželku, súd jej určil 20eur, ale to som zarábal o 200eur viac. Chcem sa opýtať, exmanželke končí v decembri rodičovský príspevok, keďže dcérka bude mať 16.decembra 3roky. Môžem si požiadať o zrušenie výživného na exmanželku ? Je povinná sa zamestnať ? Vyhráža sa, že pôjde na predĺženú rodičovskú dovolenku a bude robiť na čierno. Poraďte. Ďakujem
jasne, ze mozes poziadat o zrusenie vyzivneho na manzelku, aj by si mal 😉
tvoja ex sice nie je povinna sa po RD zamestnat, ale to nie je tvoj problem ani dovod, preco by si jej mal prispievat.
predovsetkym ty mas ovela nizsi prijem nez si mal, ked ti vyzivne urcili, to je dost podstatna vec.. a okrem toho tvoja ex ma partnera, s ktorym zije, takze sa predpoklada, ze na domacnost jej prispieva on, kedze ziju spolu. urcite ten navrh podaj.
teroreticky moze poberat ex manzelka vyzivne na seba do 5 rokov po rozvode .... ak pri vytycovani vyzivneho na nu este nemala partnera, a teraz ma a zije s nim v jednej domacnosti + teba sa znizil prijem mozes poziadat sud o zrusenie vyzivneho na ex .... co sa tyka konca jej RD, moze ist na predlzenu, co zrejme neovplyvnis .... to, ze sa "vyhraza", ze bude zarabat na cierno, to by si mohol ak to budes vediet dokazat ze tak robi pouzit na sude ....