Ahojte,mam otazku. Od zaciatku manzelstva byvame v dome,ktory postavili moji rodicia (hruba stavba,okna,kurenie) dom aj pozemok je napisany na moje meno s pravom dozitia mojich rodicov. Ex manzel ho "len"dorobil (stierky,podlahy,zariadenie...)
Teraz si narokuje na vyplatenie z domu,v ktorom zil takmer 20 rokov. Budem ho musiet vyplatit?
Dakujem
Nie, nie je dôvod k vyplácanie. Nie je na LV. To, co prerobil išlo zo spoločných peňazí a využíval to aj on.
@sasa1310 to vážne ma po dvadsiatich rokoch odísť s hoľou ritou? Investoval tam čas, peniaze,pracoval a nemal by mať nič? To kde sme už dospeli. Autorka dajte si ohodnotiť nehnuteľnosť. Však minimálne výpisy z účtov (kde Vám chodili príjmy spoločne, ak mal nejaké uspory)..
mali ste nejake pozicky pocas manzelstva ?
@zdenka11081983 áno. Mali kúpiť vlastné bývanie. Toto je presne dôsledok toho, že sa niekto nasťahuje k svokrovcom.
@jana005 mne nebolo umoznene chodit do roboty..a ked som zacala musela som prestat,nakolko velmi ziarlil..polovicu domu nam zariadili svokrovci,ja co som usetrila z materkych som prerobila okna a zariadila detom detske izby...a za dalsie...odist sa rozhodol on,ja som to chcela medzi nami zachranit za kazdu cenu, no on sa uz rozhodol...
@sonulka8 zadaj otazku do skupiny na koňovi s nazvom: Pravne poradenstvo.
Tam najlepsie povedia. Alebo si aspon pozri podobne otazky a odpovede riesene v tejto skupine v minulom obdobi.
@sasa1310 neberiem jej to čo jej kúpili rodičia. Manžel má nárok na polovicu z toho co tam potom investovali spolu!
@mamina7070 nie
@zdenka11081983 na základe akých faktúr ho vyplatí? Keď žiadne neexistujú
@veronikaszabova dakujem
@zdenka11081983 okrem toho, je úplne jasne, ze keď sa k niekomu nastahuješ na 20 rokov ešte neznamená, že máš na niečo nárok. Ako keby býval v najme. Nemá nárok na nič. Každý kto býva u svokrovcov alebo v byte priateľa či manžela musí s tým rátať, ze pri prípadnom rozchode ostane s holou ritou. X-krát sa to tu riešilo
@sonulka8 pozri, neviem čo si nám nenapísala, čo sa medzi vami udialo. Len ty musíš vedieť, v akom rozpoložení sa rozchádzate. Ale ak to nebol psychopat, ktorý by ťa týraz, ubližoval ti, tak minimálne slušnosť káže sa nejako vysporiadať. Všetko ste robili svojpomocne, predpokladám, že hrubé práce on. Takže síce peniaze neinvestoval, ale za to kopu ušetril... A píšeš, že vám časť domu zariadili aj svokrovci, už len voči ním by bolo fér, aby si mu nejakú časť peňazí dala.
U nás v meste bol podobný prípad - muž dokončieval rozostavaný dom svokrovcov a staval prístavbu , všetko následne prepísali na dcéru. Po rozchode odišiel a asi po polroku niekto podpálil prístavbu (nikomu to nedokázali), od ktorej sa vznietila aj celá strecha.
Vážne si myslíš, že muž si po 20 rokoch len pokorne povzdychne a nebude sa dožadovať vyplatenia? Ak si to vzájomne kompromisne nevysporiadate, môže sa ti to časom vypomstiť.
@sonulka8 je tu tisic prispevkov o tom, ako sa zena pristahovala k muzovi do jeho byvania, a po rokoch a po rozvode zostala s holou ritou, ak nemohla dokazat fakturami, co vsetko sa na dome opravilo a nakupilo pocas manzelstva.. Je to presne vas pripad, ale naopak. Z pravneho hladiska mu nemusis vyplacat vobec nic, ale z etickeho hladiska je to na zvazenie, aj ked chlap tam roky byval bez platenia najmu ci hypoteky.
@sonulka8 jasne ze ano