Ahojte prosim vas musim dávať deti ich otcovi keď im absolútne vôbec neplatí vyzivne? Ako sme od neho odišlo tak im nedal ani cent, mame ťahacky že súdy, exekúciu som už na neho dala, momentálne čakám na nahradne vyzivne. V rozsudku zo súdu mame určený styk tak ze je to na našej dohode. On si ich pýta raz za čas, aj to rovno niesme väčšinou doma. Napísala som mu ze keď im začne platiť, lebo len behacky mam skrz neho. A firt sa mi vyhráža že pôjde na sociálku. Riešite niekto niečo takéto? A prosím normálne odpovede a nie tipu že po hľadaj si to l, je tu na to milión tem. Ďakujem krásne
@ivulik2311 ano, si povinna mu deti dat. To, ze neplati vyzivne, nema nic spolocne s vyzivnym.
Hm, nerob si zbytočne problemy. Deti mu daj. To že neplatí výživné je chrapunske, ale ty si narobis problém
@ivulik2311 ako píšu baby, výživné je jedna vec a styk s maloletým druhá. ak sa neviete dohodnúť, respektíve ťa tie dohody obťažujú, alebo im nevieš vyhovieť, daj na súd návrh na úpravu styku. Dostane každý druhý víkend a vybavené. Bude na nom, či ho využije alebo nie. Ale nebude potom môcť chcieť iné termíny keď to tebe nebude vyhovovať A ty si budeš vedieť lepšie plánovať svoj čas.
@ukulela ten každý druhý víkend nie je istý ja som ho navrhla, ex chodil 2x do mesiaca tak som myslela, že bude pokoj a ta pica mu dala vďaka jeho intrigam 2x do týždňa a už sa par mesiacov neozval ale ja čakať musím..
@ivulik2311 áno musíš je to marenie súdneho rozhodn.Mas rozsudok?Ma si ich bravat ako tam ma uvedené.
Ja neviem ako to zvladate..ale ja v takychto pripadoch nie v tomto konkretne ale v tom basic , ze sa rozideme nikdy by som dieta chlapovi nedala.. mohol by sa aj na hlavu aj s celym statnym systemom postavit ...
@yipsylonka9742 to by si videla,co by s tebo narobili. Nedas,pride policia v sprievode otca,deti vystresovane. Ver tomu,ze kazda normalna zena radsej da ako takto traumatizovat deti.
@yipsylonka9742 zial sud a policajti by ti to velmi lahko vysvetlili...a to nehovorim o tom strese pre deti ked ich pridu vyzdvihnut policajti
@rachel36a ja by som tak zriadila toho mojho, ze by si ani nepipol...nieto este stresovat dieta..
@yipsylonka9742 to si kazda mysli...mam kamosku co presne toto riesila...nakoniec bola rada ze jej neodobrali deti
@rachel36a coze? Noo
@yipsylonka9742 tak tak.. Môj ex pred súdom došiel asi 10x za malou, cca 2x do mesiaca. Oprávnené dôjsť dostal 2x do týždňa. Na súd o mne doručil taky list, že dovi. Co veta to blud.. Ale sudkyňa zozrala všetko aj s navijakom. Sa divím, že mi malú nezobrali... Véd také veci co tam popísal a to som mala gule prečítať si len pár viet..
@yipsylonka9742 ano, je to marenie sudneho rozhodnutia...ex jej neplatil výživné, stále ju verbakne napadal , deti k nemu nechceli...dva krat boli u nej policajti že nechce dat ex deti...nakoniec ju predvolali na socialku kde jej povedali ze ak nebude respektovat rozhodnutie sudu, tak jej deti mozu byt odobrate a zverene do vychovy otcovi, ktory ma na ne take iste pravo...tahalo sa to vsetko rok...potom si nastastie on nasiel frajerku v cechach a o deti stratil zaujem..
@yipsylonka9742 a na toto si ako prišla, že rozídeš sa s chlapom tak viac mu deti nedáš? Čo keby sa on rozhodol tak isto a ty by si viac svoje deti nevidela? Otec je presne taký istý plnohodnotný rodič ako matka, že si decko vynosila a porodila ešte z teba nerobí niečo viac.
A hlavne keď sa raz dieťa začne pýtať, pátrať a zistí, ako si sa zachovala, tak sa to všetko ľahko obráti proti tebe.
@sofia1 je tam ze je to na našej dohode
@sissy27 pytala som sa len na tento základ.. Ale nenapisala som ze je v sračkach po samé usi. Policajti ho riešia aj za drogy, pervitín a tráva. A ešte aj za krádež co som sa po najnovšom včera dozvedela. Nikde nerobí, neplatí úver za dom, aj ten mu zachvilu zoberú. Neplatí zdravotnú, proste všade je dlžník. A o tom ako ma všade dlžoby a na požičiavanie ani nevravim. Teraz sa dozvedám kadejake veci. Toto sú dôvody prečo ich mu nechcem dávať. Nemám na neho ani tel.kontakt.
@ivulik2311 no dávať mu ich musíš....jedine že dáš súdne zákaz styku otca s deťmi z dôvodu že je drogovo závislý...ale pokiaľ nebudeš mať zmenu súdneho rozhodnutia, ostáva v platnosti aktuálne rozhodnutie o styku otca s deťmi
@ivulik2311 na jednej strane ťa chápem. Na druhej strane sama si si vybrala otca svojho dieťaťa (ja som tiež mohla lepšie vybrať, neboj 😃 ). Súd ste mali - tam sa bolo treba ozvať a spomenúť tieto fakty a žiadať skresať styk, napríklad len v tvojej prítomnosti. Alebo požiadať o novú úpravu. Pre obe strany je záväzné a právne vymáhateľné to čo stojí v právoplatnom rozsudku. Môžeš skúsiť ísť proti tomu, to už je na tebe, či to riskneš. Je dosť možné, že ak má opletačky s políciou, tak dobrovoľne ich kontaktovať nebude, ale to nikto nevie dopredu.
A teda keď nemáš naňho tel.číslo tak ako ťa kontaktuje?
@sissy27 cez messenger.
@sissy27 je to tak nedala... o tomto sme sa uz s muzom vela rozpravali.. vie o tom, ze rozchod z jeho strany = nech si ide ale deti (mame jedno) NIKDY neuvidi...
@yipsylonka9742 lebo ty si viac ako zákon 😂 a ani ťa nezaujíma, že dieťa má nejaký vzťah s otcom a chce ho vidieť. Treba si uvedomiť aj to, že nie navždy budeš rozhodovať o tom, s kým sa dieťa stretáva.
@ivulik2311 no ale vieš ho kontaktovať 🙂
@ivulik2311 aha Tak to nie je dobre.
@ivulik2311 tak potom návrh na súd o zákaz styku z dôvodu zlého vplyvu na deti (drogy) plus s deťmi k psychológovi aby si mala správu že deti tam chodiť nechcú a prečo (otec je sfetovaný, zle sa k ním správa, boja sa ho...to už vy musíte vedieť prečo tam nechcú ísť)
@sissy27 to nema zo zakonom nic spolocne😁😄 tie zakony uzasne😄
@ivulik2311 ak ho policajti riesia pre drogy atd - daj na sud navrh na upravu styku - a navrhni navstevy/stretnutia len v tvojej pritomnosti odovodni to drogami a pod. neziadaj zakaz styku, na to su sudy citlive, dieta ma aj otca a malo by ho poznat - ale skus to okliestit. a urcite teda zrusit tu upravu dohodou, ked ti to nevyhovuje. nech ma pevne casy a hotovo. ja by som to poistila si aj pravnikom ....
Citala aspon jedna s porozumenim? Oni urceny styl nemaju... Je to na dohode ,,xtakze žiadna policia,socialka a pod nic nespravi
@sissy27 ty si jaka mudra.
Ano, musíš mu ich dať. Výživné s tym nič nema