Môžu mi znížiť výživné?

27. aug 2024

Ahojte, ex platí na ročnu dcéru 210€ výživné, jemu sa to zdá ale veľa a chce podávať návrh na zníženie, chcel vidieť bločky na čo míňam peniaze, samozrejme všetko je pre neho blbosť, prečo kupujem pampersky keď sú lacnejšie plienky, prečo kupujem mäso z farmy a nie v Kauflande, samozrejme každý nový kúsok oblečenia je zbytočný lebo veď má atď.
Žiada každý mesiac dokladovanie, som toto povinná robiť? Míňam peniaze len na dcéru ale aj tak som povinná mu dávať bloky?
Je možné že mu znížia výživné? Niesom odkázaná na jeho peniaze ale od narodenia jej mimo tohto neprispel ani cent, ani nič nekúpil ani na Vianoce ani na narodeniny tak nech aspoň platí.
Stretávajú sa v mojej prítomnosti, tak je to nariadene súdom, minule ju bral na pár hodín na deň obce a ešte žiadal aby som nabalila plienky aj nejaké jedlo.
Podľa neho však ja žijem z neho peňazí a dcére neplatim nič.

earlgrey
27. aug 2024

Tak jemu povinná ukazovať bloky nie si, ale ak to dá na súd, tak tam to od teba žiadať budú.

autor
27. aug 2024

@earlgrey to viem s tým problém nemám, hovorím neminam na nič iné ale on to komentuje že zbytočne kupujem drahé značky

earlgrey
27. aug 2024

jedným uchom dnu, druhým von...ja som tiež kupovala drahé plienky, dokonca zo zahraničia, keďže na tie bola dcéra zvyknutá a z iných sa vyhadzovala a mala zapareniny, ty najlepšie vieš, čo je pre tvoje dieťa najlepšie. Nerieš jeho. Ak to dá na súd, ty si bločky odkladaj a zdokladuješ náklady.

januska12323
27. aug 2024

Načo sa mu spovedáš? Áno môže dať na súd zníženie ale ak sa nič závažné od posledného rozhodnutia nezmenilo tak mu to neschvália.

kristinka92
27. aug 2024

nechutne. to ti chlapi nevidia čo koľko stojí? no asi nie. veď len potraviny ako zdrazeli… deti robiť vedia experti, ale postarat sa už nie a ešte vykrikovať čo všetko dietatu netreba. hanba.

autor
27. aug 2024

@januska12323 nespovedam sa mu, pýtal sa načo používam peniaze

sarandon
27. aug 2024

Okrem tých hmotných vecí čo spotrebuje (plienky) sú to napr. aj náklady s bývaním (nájom, energie). Na to pánko nemyslí? Lieky,kozmetika,oblečenie,očkovania... by tí chlapi oči otvárali, čo to stojí. Nehovoriac o osobnej starostlivosti. Ach jaj.

luccija
27. aug 2024

Súd rozhodol asi pred pár mesiacmi veď ma len rok tam mal oponovať a nie teraz teba tyranizovat a spovedať.Nie si povinná mu nič dokladovať...pri všetkom mu povedz nech sa obráti na súd.Ked si ju berie má sa o ňu postarať bez tvojich plienok atď...keď ju raz bude mať sám tiež sa bude starať o stravu, hygienu...kojis?či pije UM?predbezne si rok svoju tabuľku kde budeš mať písané koľko si minula všetko vitamíny...obuv, zimný overal každu položku raz sa to to bude hodit

slavka1988
27. aug 2024

Súd mu určil takú sumu a pre niečo mu ju určil ,jemu by som nedokladovala nič a absolútne nie si povinná mu dokladovať .

autor
27. aug 2024

@luccija kojim, toto si píšem od začiatku, musela som to dávať už prvý krát na súd tak to zapisujem

tilly
27. aug 2024

Teoreticky by mu mohli znížiť výživné, ale na základe zníženia jeho životnej úrovne, nie na základe toho, aké plienky alebo mäso kupuješ. Takže neboj, iba sa vyhráža.

som_realistka
27. aug 2024

Výživné nie je len oblečenie a jedlo, ale aj určitá časť nákladov na bývanie, teplo, vodu, samozrejme kozmetika, drogéria, hračky, náučné pomôcky atď atď. Pampersky sú bežné plienky, žiaden luxus. A nie, nemusíš mu dokladovať nič, pokiaľ nechceš napr na lyzovacku pre školáka, t.j iný výdaj tam dávaš nejaký doklad. Ak to dá na súd, tak súd sa bude zaujímať na čo minas výživné, takže si radšej odkladajú všetky blocky. Mňa ked ex vytočil tak som mu povedala, že na súde predložim aj leasingovu zmluvu, lebo on ma tri autá, deti po doktoroch voziť nechcel a čakal ze sa budem presúvať s kocikom 2hod k lekárke a 2 hod naspäť.

kristinka92
27. aug 2024

@tilly Ani to nemusí prejsť. Viacerí chlapi skúšajú zatajiť svoj príjem a oficiálne mat minimalku, našťastie súdy už nie sú take hlúpe a pozerajú aj na vzdelanie a možnosti zamestnania sa- máš zarabat dostatočne svojmu vzdelaniu a keď nie, tvoj problém, svojmu dietatu však adekvátne vyzivne platit musia.

tilly
27. aug 2024

@kristinka92 hej, preto píšem, že teoreticky