Možno zmeniť zápisnicu zo súdu?

babulka025
12. sep 2013

v utorok som mala pojednavanie, kde boli predvolani svedkovia. dnes mi prisla zapisnica z ktorej som bola velmi prekvapena. boli tam niektore vypovede pisane opacne ako boli povedane, co samozrejme je zle pre mna. viem , ze moj ex ma pravnika,ktory ide cez podvody, ale je mozne zeby sa aj v zapisnici pomenili niektore veci?tato zapisnica ma ist ku sudnemu znalcovi,a ked ju dostane do ruk on,tak to hra proti mne. da sa dat odvolanie alebo namietky proti zapisnici?

tajomna21
12. sep 2013

@babulka025 podľa §40 obč.sudneho poriadku mozes podat namierku .... precitaj si znenie paragrafu §40 :
(1) O úkonoch, pri ktorých súd koná s účastníkmi alebo vykonáva dokazovanie, spisuje sa zápisnica. V zápisnici sa najmä označí prejednávaná vec, uvedú sa prítomní, opíše sa priebeh dokazovania a uvedie sa obsah prednesov a výroky rozhodnutia; ak nahrádza zápisnica podanie, musí mať aj jeho náležitosti.
(2) Zápisnicu podpisuje predseda senátu, samosudca alebo súdny úradník a zapisovateľ, ktorý zápisnicu spísal; ak predseda senátu nemôže zápisnicu podpísať, podpíše ju za neho iný člen senátu. Ak bol uzavretý zmier, podpisujú zápisnicu aj prítomní účastníci. Zápisnicu o hlasovaní podpisujú všetci členovia senátu a zapisovateľ.
(3) Predseda senátu alebo samosudca opraví v zápisnici chyby v písaní a iné zrejmé nesprávnosti. Predseda senátu alebo samosudca rozhoduje aj o návrhoch na doplnenie zápisnice a o námietkach proti jej zneniu. Každá námietka účastníka konania proti zneniu zápisnice, vedeniu konania alebo správania účastníkov konania, ktorej súd nevyhovel, musí byť v zápisnici uvedená.

babulka025
autor
12. sep 2013

@tajomna21
dakujem za radu 🙂

klincek
12. sep 2013

@babulka025 ale zapisnica sa musela spisovat priamo na pojednavani, na ktorom si bola, tak preco si nepodala namietku hned? ved si musela pocut, co sudca diktuje..neber to v zlom, len mi to pride divne, lebo spravidla sa opravuje zapisnica hned na pojednavani..

klincek
12. sep 2013

@babulka025 no ale aby som aj poradila🙂-mozes podat namietky, najradsej hned a pisomne..a treba ich odovodnit.

babulka025
autor
12. sep 2013

no keby som pocula ze sa diktuje nieco ine,tak sa k tomu urcite vyjadrim.
a kam sa namietky posielaju, priamo ku sudcovi?