v utorok som mala pojednavanie, kde boli predvolani svedkovia. dnes mi prisla zapisnica z ktorej som bola velmi prekvapena. boli tam niektore vypovede pisane opacne ako boli povedane, co samozrejme je zle pre mna. viem , ze moj ex ma pravnika,ktory ide cez podvody, ale je mozne zeby sa aj v zapisnici pomenili niektore veci?tato zapisnica ma ist ku sudnemu znalcovi,a ked ju dostane do ruk on,tak to hra proti mne. da sa dat odvolanie alebo namietky proti zapisnici?
@tajomna21
dakujem za radu 🙂
@babulka025 ale zapisnica sa musela spisovat priamo na pojednavani, na ktorom si bola, tak preco si nepodala namietku hned? ved si musela pocut, co sudca diktuje..neber to v zlom, len mi to pride divne, lebo spravidla sa opravuje zapisnica hned na pojednavani..
@babulka025 no ale aby som aj poradila🙂-mozes podat namietky, najradsej hned a pisomne..a treba ich odovodnit.
no keby som pocula ze sa diktuje nieco ine,tak sa k tomu urcite vyjadrim.
a kam sa namietky posielaju, priamo ku sudcovi?
@babulka025 podľa §40 obč.sudneho poriadku mozes podat namierku .... precitaj si znenie paragrafu §40 :
(1) O úkonoch, pri ktorých súd koná s účastníkmi alebo vykonáva dokazovanie, spisuje sa zápisnica. V zápisnici sa najmä označí prejednávaná vec, uvedú sa prítomní, opíše sa priebeh dokazovania a uvedie sa obsah prednesov a výroky rozhodnutia; ak nahrádza zápisnica podanie, musí mať aj jeho náležitosti.
(2) Zápisnicu podpisuje predseda senátu, samosudca alebo súdny úradník a zapisovateľ, ktorý zápisnicu spísal; ak predseda senátu nemôže zápisnicu podpísať, podpíše ju za neho iný člen senátu. Ak bol uzavretý zmier, podpisujú zápisnicu aj prítomní účastníci. Zápisnicu o hlasovaní podpisujú všetci členovia senátu a zapisovateľ.
(3) Predseda senátu alebo samosudca opraví v zápisnici chyby v písaní a iné zrejmé nesprávnosti. Predseda senátu alebo samosudca rozhoduje aj o návrhoch na doplnenie zápisnice a o námietkach proti jej zneniu. Každá námietka účastníka konania proti zneniu zápisnice, vedeniu konania alebo správania účastníkov konania, ktorej súd nevyhovel, musí byť v zápisnici uvedená.