Môžeme na súde vyhrať dve proti jednému?

28. sep 2024

aahojte, chcela by som sa spýtať či nemate niekto skúsenosť… som 1/2 vlastník domu moja sestra tretinový a brat tiež tretinový. So sestrou by sme si dom chceli nechať alebo aby nás brat vyplatil. Lenže on celý život bol no aký bol a po rodičoch si prepísal chatu na seba a domu sa nechce vzdať. Myslite že súdom by sme vyhrali dve proti jednému keď on ma kde bývať? Vlastne na tej chate.

gejb
28. sep 2024

Určite si 1/2 vlastník? Nie nahodou tiež tretinovy?

draik
28. sep 2024

Možné je všeličo, ale tuto Vám nesedia počty.

rozculena
28. sep 2024

neexist,by si on sám na seba niečo prepísal

sevrin
28. sep 2024

Keď má brat kde bývať, teda na tej chate, to neznamená automaticky, že môže prísť o dedičstvo na ktorémá právny nárok. Aj keby malo ísť o staré handry.
Ak sa brat nebude chcieť vzdať svojho podielu v dome, obávam sa, že veľa nezmôžete. Na svoj podiel má rovnaký nárok ako ty na svoj a sestra na svoj.
Akurát sa s právnikom poradiť, ako si mohol sám na seba len tak prepísať chatu. Touto cestou by som išiel, kde je tvoj a sestrin podiel v tej chate?

draik
28. sep 2024

@sevrin
Obávate sa zbytočne.

kris_tin257
28. sep 2024

Tu chatu dostal od rodičov darovacou zmluvou alebo akým spôsobom ju prepísal na seba? Ak darovacou zmluvou dá sa to zahrnúť do dedičstva ako "kolacia", tým pádom by mal nižší nárok na dom...

chrobak7
28. sep 2024

1/2 + 1/3 + 1/3 = 7/6 = 1 a 1/6

Nejako to nesedí.

Môžete podať žalobu o vysporiadanie podielového vlastníctva, ale úspech na súde nezáleží od toho, koľko je proti koľkým. Tam súd berie do úvahy dôkazy, fakty a svedecké výpovede.

damian85
29. sep 2024

Ak do 1 litrového pohára , nalejete liter a pol vody , tak v tom prípade je možné všetko. U vás je veľa " nemožného " možným. Napríklad prepis chaty na " seba " len tak z ničoho nič , určite bez súhlasu rodičov......vlastníkovia ktorý vlastnia viac ako 100% nehnuteľnosti a taaak 😝