manžel neprispieva na domácnosť, začal sa sám stravovať, všetky peniaze čo zarobí má na svojom účte, ja financujem domácnosť zo svojej výplaty, platí iba 100EUR splátku uveru na dom. Ako disponenta na účte ma zrušil, väčšiu časť penazí si previedol na nový účet.
Ahoj, no vidím, že sa nájdu riadne kvietky medzi muzmi. A tusis preco to urobil? Mate nejake problemy medzi sebou, aleba ma inu?? Skus poziadat o pomoc nejakeho ombudsmana, co sa venuje takymto pripadom, lebo pravnik by bol asi drahy.. Ale tu sa urcite najde mamicka, co taketo nieco uz riesila, verim, ze ti niekto poradi lepsie. Ale je to hrozne, co pises. Ake velke mas deti?
áno môžeš požiadať....................
myslim,ze sa to da,nemam skusenost a nepoznam osobne takuto mamicku ale tusim to tu uz niekto riesil...skus nakuknut do fora z minulosti.
Mozes poziadat aj o peniaze pre seba, nielen na deti. Obrat sa na pravnika.
určite sa to dá, moji rodičia tiež najprv neboli rozvedení .. a mama si to požiadala lebo tiež otec nechcel prispievať ani na jedlo ani nič ..a mal doma 4 školopovinné deti. . posielal výživné, aj ked zo začiatku nechcel ani za toho boha. a na koniec sa tak či onak rozviedli .. čo ja ako najmladšie dieťa sombola strašne rada že to peklo čo bolo doma skončilo. neboj sa a požiadaj o to ..predsa chlap má svoju povinnosť
samozrejme kamaratka tak ma vyzivne na deti uz asi 10rokov a stale spolu ziju
mozes ziadat aby prispieval presnu polovicu na chod domacnosti vyzivne na seba aj deti
toto, co tvoj manzel spravil, sa vola - ekonomicke tyranie.
a ano - da sa to riesit, treba podat navrh na sud ohladne vyzivneho na manzelku - to je vyzivne ktore je povinny manzel platit do cias rozvodu. rovnako mozes ziadat o vyzivne na deti .... a manzel je povinny platit naklady za domacnost a uvery... chod na upsvar, pomozu ti ak mate deti, ukazu ako spisat navrh, a podla toho si spises navrh na vyzivne na manzelku... a bude 🙂
na seba nie, pises, ze mas vyplatu, ale na domacnost a deti ano; riesi sa to podaním na príslusny sud- podla toho v akom okrese byvate; odkladaj, kazdy sek, kazdu potvrdenku, vsetko, aj za bezne nakupy, aby si mala ako podlozit svoje vycislenie nakladov, daj si do googlu heslo vyzivne na deti pocas trvania manzelstva, tam sa docitas viac a su na nete aj vzory podani na sud- v kazdom pripade treba, ako uz bolo predo mnou napisané, dat vsetko na vedomie na UPSVaR, aby presetrili situaciu ohladom deti......
..žiadosť o výživné podať môžeš, že ťa zrušil ako disponenta na svojom účte tak na to má právo a neznamená to, že ako jeho manželka máš právo na jeho peniaze, ktoré zarobí..Nakoniec asi ani ty si mu nedávala k dispozícii celú tvoju výplatu...Okrem toho píšeš, že platí hypotéku na byt..spoločne sa nestravuje..a síce ty financuješ domácnosť, ale nepíšeš, kto platí platby za bývanie, vodu, plyn a elektrinu...Po podaní sa priprav na to, že budeš musieť súdu doložiť všetko čo z tvojho príjmu platíš a čo si doposial platila a nakoniec sa ti môže stať, že on ti síce výživné na deti bude musieť zaplatiť, ale ak prestane splácať hypotéku, alebo je byt na neho..prídeš o strechu nad hlavou a požiada ešte aj o rozvod..Nakoniec, asi sa vo vašom spolužití niečo stalo a je to niečo veľmi vážne, že sa takto začal chovať lebo to nevyzerá tak, že by si ty doplácala na neho...
@didi44 ... on ma pravo jej zrusit disponibilitu na jeho ucte, ale on nema vlastne peniaze .... vsetky peniaze su ich SPOLOCNE!!! okrem toho, on sa mimo domu stravuje, ale prepokladam, ze manzelka mu perie, vari, zehli a pod. ...takze by mal prispievat na chod domacnosti a okrem toho aj na deti, ak nejake maju ...
@adela555 urcite si poziadaj o vyzivne na seba (ak si neni zamestnana) a na deti ak mate .... nemusite byt rozvedeni a mozte zit aj v spolocnej domacnosti, mas na to pravo
@didi44 v manzelstbe neexistuju manzelkine a manzelove peniaze...su to peniaze spolocne
ano