Môžem vymeniť zámky počas rozvodového konania?

alena68
31. okt 2020

Ahojte idem podat ziadost o rozvod, chcem sa opytat kedy je mozna vymena zamkov. Muz mi strpcuje zivot nadava mi, spravil mi take modriny ze to svet nevidel. Chcela by som vymenit zamky aby nemal vstup do bytu. Vlastnickou som vylucne ja byt sme nadobudli pred manzelstvom, hypoteku plati on ja som ako spoludlznik. Mozem vymenit zamky teraz, pocas rozvodoveho konania alebo az po rozvode?

pribinak
31. okt 2020

V prvom rade ak tá zbil chod na políciu a k doktorovi. Daj trestne a až potom rieš zámky.

https://zivot.pluska.sk/dobre-rady/pravnik-radi...

alena68
autor
31. okt 2020

@pribinak len ono to bolo uz v lete u dr som nebola mam iba fotky

deti95060810
31. okt 2020

opýtaj sa v právnickej poradni ...Tu na MK právnici poradia....Veľa síl prajem...❤

alena68
autor
31. okt 2020

@deti95060810 dakukem uz som napisala

karelova
31. okt 2020

Beriem, ze je hajzel a robis správnu vec.... Ale velmi pochybujem, ze z právneho hľadiska môžeš len tak vymeniť zamky ked on ti plati hypo.... Ked prestane platiť, utiahnes to?

panelacikova
31. okt 2020

@alena68 tiež som toho názoru, že teraz to nie je šťastné riešenie. ako je to vlastne s tým bytom? ako dlho on platil hypo? koľko peňazí stál byt a koľko doň vrazil cez hypo muž? ak je to malá suma, čím skôr rieš rozvod-súd-vyrovnanie záväzku (hypotéka) a potom už budeš mať pokoj. napíš právnikom, ako ti radia, hoci osobne si myslím, že keďže si uvedená ako jediná vlastníčka, tak zámky by si vymeniť mohla. ale vyrovnanie s mužom ťa neminie, to ti je asi jasné. poraď sa a konaj. čím skôr 🙂

alena68
autor
31. okt 2020

@panelacikova byt mame 5 rokov stal 40 tis. Prve dva roky som platila ja teraz plati on. Som si vedoma toho ze cast splatenej hypo mu musim splatiť. Byt sme kúpili po komplet rekonštrukcii cize sa kupoval iba nabytok z nasporenych penazo

panelacikova
31. okt 2020

@alena68 čo máš výhodu, je to, že ti bude postačovať vrátiť mu to, čo do toho investoval. čiže on je v obrovskej nevýhode, keďže hodnota bytu za tých 5 rokov poriadne stúpla. na tvojom mieste riešim čím skôr, aby si to mala z krku

alena68
autor
31. okt 2020

@panelacikova len mna zaujima kedy mozem vymenit zamky, ci mozem aj teraz, v case rozvodoveho konania alebo az po rozvode

panelacikova
31. okt 2020

@alena68 ja nie som právnik, ale nehnuteľnosť je oficiálne tvoja, myslím, že môžeš aj teraz. ty mu môžeš kedykoľvek zrušiť trvalý pobyt. ostane ti len záväzok voči nemu z hypotéky platenej ním... a to vyriešiš snáď...

alena68
autor
31. okt 2020

@panelacikova aha ďakujem potrebujem to vediet ale na 100%

mirka2405
31. okt 2020

@alena68 ...ak ma v byte trvaly pobyt, tak tento da da zrusit az po rozvode, dovtedy sa moze domahat vstupu do nehnutelnosti.

panelacikova
31. okt 2020

@alena68 tak napíš tým právnikom a buď trošku trpezlivá, niekedy sa dočkáš odpovede hneď, inokedy za dva-tri dni. ale predpokladám, že zareagujú...

maris5
31. okt 2020

Napis do pravnickej poradne. Aj ked je to vylucne tvoj byt, TP mu napriklad neviea zrusit lebo je to tvoj manzel.

marysa21
31. okt 2020

Ak ste na liste vlastníctva ,len vy a nie aj on tak si myslím ,že kľudne môžete vymeniť zámok problém by mohol nastať ak má u Vás ešte veci mohol by zavolať políciu ,že ste ho okradla .

dilino
31. okt 2020

Ty ako spoludlžnik spoludlžnik je ako rúčiteľ prestava platiť jeden musi druhý lebo byt banka vezme.

karelova
1. nov 2020

@marysa21 pokiaľ su manželia, NEMÔŽE vymeniť zamku.

bombulka2013
17. nov 2020

@alena68 Ak si výlučnou vlastníčkou zámok vymeniť môžeš, hypo s tým nič nemá. Ak by si bola bezpodielovou vlastníčkou aj vtedy môžeš a rovnako aj on môže. Polícia nič nemôže, máš na to právo je to tvoj majetok. A ak ste ešte manželia on rovnako ako ty môže z bytu čokoľvek vyniesť (ukradnúť) a polícia to nemôže zakázať. Ak ti ubližuje vymeň ten zámok čo najskôr.