Môžem sa pred rozvodom odsťahovať s dcérkou na východ k mojím rodičom?

bloomberg
10. okt 2023

Dobrý deň, ja už som úplne zúfalá, idem podať žiadosť o rozvod a chcem sa odsťahovať s dcérou na východ k mojim rodičom, čo je 300km od Levic. Rozvod sa bude konať cca o 3 mesiace. Otázka znie, či môžme sa odsťahovať bez manželovho súhlasu, on je agresívny opilec a gembler. Chcem dcérke aj školu vybaviť na východe ale tam potrebujú súhlas od manžela a to on nepodpíše.
Neviem čo mám robiť ,chcem tam ísť dočasne kým nás nerozvedu a potom sa uvidí, že ako sa dohodneme lebo teraz sa s ním nedá, je násilný a všetko musí byť tak ako chce on,ďakujem za každú radu a odpoveď 🙏

viestta
10. okt 2023

Mas pravo chranit seba a dieta pred nasilnikom. Aj tym, ze opustis spolocnu domacnost. Poziadaj hned o zverenie dietata do tvojej starostlivosti neodkladnym opatrenim, zaroven treba riesit aj vyzivne. Vsetko vybavis na okresnom sude.

bloomberg
autor
10. okt 2023

@viestta ďakujem veľmi pekne za odpoveď, budúci týždeň idem za právnickou určite sa s ňou poradím a hneď aj podám žiadosť, lenže ďalší problém je so školou, nechcú moju dcéru prijať do novej ZŠ bez súhlasu otca, takže nadarmo sa s ňou presťahujem o 300km ďalej, keď ju nechcú prijať do školy

viestta
10. okt 2023

@bloomberg ked budes mat v rukach neodkladne opatrenie tak aj skolu vybavis.

mogaa
10. okt 2023

@bloomberg ale tým že sa presťahuješ sa to bude brať do úvahy pri určovaní styku otca s dieťaťom....takže ju potom môžeš ty voziť k otcovi - o tom ale rozhodne súd...teda ak to chceš zmeniť z dôvodu aby sa dieťa nestretávalo s otcom....

bloomberg
autor
10. okt 2023

@viestta určite všetko spravím aby som jej školu mohla vybaviť, ďakujem krásne za informácie

bloomberg
autor
10. okt 2023

@anastasiagrey ďakujem za informácie, veľmi mi to pomohlo

bloomberg
autor
10. okt 2023

@mogaa ďakujem veľmi pekne za informácie, tu školu musím jej vybaviť, sťahovať sa máme kde, budúci týždeň mám termín k advokatke, všetky možností s ňou preberiem

bloomberg
autor
19. okt 2023

@viestta dnes som podpísala žiadosť o rozvod a nemôžme sa sťahovať, predbežne zverenie dieťaťa mi neprejde, moja advokatka má s tým skúsenosti, mám čakať kým ma zase udrie a volať políciu a až potom sa môžem odsťahovať a ona podá žiadosť o zverenie dieťaťa😔😥

bloomberg
autor
19. okt 2023

@anastasiagrey dnes som podpísala žiadosť o rozvod a nemôžme sa sťahovať, predbežne zverenie dieťaťa mi neprejde, moja advokatka má s tým skúsenosti, mám čakať kým ma zase udrie a volať políciu a až potom sa môžem odsťahovať a ona podá žiadosť o zverenie dieťaťa😔😥

anne_mary2
24. okt 2023

@bloomberg cakat kym ma zase udrie.. nemyslis vazne. A toto povie zena zene este.. prosim ta, najdi si ineho pravnika…..