S manzelom som v rozvodovom konani a napriek tomu, ze sme sa napodstatnych veciach dopredu dohodli s bliziacim terminom sa vsetko meni. Mozno by som to zvladala, ale pred tyzdnom mi zamaval pred ocami s lekarskym nalezom nejakej detskej psychiatricky Rosenbergerovej, ktora absolutne jednoznacne konstatuje, ze pre nasu dceru by bolo najlepsie, ak by po rozvode ostala s otcom. Cele to postavila na vylevoch mojho mojho manzela, ktory ma opisal ako psychopatku, alkoholicku a tyranku. Dcerku vysetrila okrajovo, mna ani len nekontaktovala. Uplne som sa poskladala, lebo netusim ako sa tomuto mozem branit? Moja dcera je zdrava a bezproblemova a jej "objektivne" vysetrenie je teraz namierene proti mne ako zbran. Ma niekto podobnu skusenost, nejaku radu alebo napad? Dakujem, J.
najdi si pravnika.... ale urcite
este som chcela, zobrat ti ju len tak nemoze ani kvoli tomuto posudku ale moze dosiahnut striedavu starostlivost! ale aj tak hned najdi pravnika a neboj sa, lebo on vyuziva tvoj stres a caka na tvoje chybne konania. jeden takyto posudok nestaci na odobratie dietata, jedine ze by mal este podchyteneho aj sudcu. preto ti pomoze len pravnik a dobry!!!
Ja som dnes taka vytocena na deti, ze by som bola celkom rada keby sme mali s manzelom striedavku.... Asi sa kvoli tomu rozvediem lebo inak ich mam na krku stale len ja. Milujem ich ale dnes uz nevladzem a a manzelik je este stale v praci 😝 Este ze uz spia.....
@jarmila12 A teraz k veci... Ja by som ti tiez odporucila poradit sa s pravnikom. A hlavne si ty sama premysli co vlastne na sude chces dosiahnut. Ak mate problem len vy dvaja medzi sebou a inak ste obaja rovnocenni ako rodicia, rovnako sa starate a zaujimate o svoje deti, mozno by striedava starostivost nebolo az take zle riesenie.
@jarmila12 ad jeden - bud nad vecou - chce ta deptat, a evidentne sa mu to dari
ad dva - pravnik - alebo ina NESTRANNA osoba - uvidi veci co ty nie, ale pravnik je najlepsi, popytaj sa v okoli.... da sa to aj bez neho, ale s nim budes kludnejsia
ad tri - bez na UPSVaR - odbor socialnej kurately - a normalne im povedz co sa deje - ze si v rozvodovom, ze manzel zobral bez tvojho vedomia dceru k psychiatricke, ktora konstatuje to a to, ze mas pocit ze ti ju chce zobrat, ze ste sa dohodli vtedy a vtedy na tom a tom ale ze s bliziacim sa terminom rozvodu to je zrazu inak... ono tieto zeny uz maju nejaku tu prax a vedia relativne presne odhadnut, kedy este manzel robi problemy pretoze mu ide o jeho ego, a nejaku pomstu a zle manzelke, a zaroven vedia kedy manzelka robi zle manzelovi tym ze mu nedava deti, napriklad..... ak ty mu stretavanie sa s malou umoznujes, ak mate nejake pravidla, ak nemienis robit obstrukcie, tak pohoda - nemas sa coho bat.....
ad styri - ak nie si alkoholicka, fetacka, psychicky narusena zenska co trvalo berie silne analgetika a psychofarmaka, a ak sa o svoju dceru staras ako to vyzaduje jej vek, tak sa nemas coho bat
ad pat - nereaguj na neho - rataj do desat, uvedom si ze on ta iba provokuje a chce ta znervoznit a to, ze sa mu to dari, mu robi dobre - tak mu tuto radost nedopraj!!!!
a ad sest - nepises kolko rokov ma tvoja mala, ale ak ma dosatocny vek tak sud bude zaujimat aj jej nazor
@domique striedava starostlivost je vzdy zle riesenie - ak rodicia maju problem komunikovat, striedavka je hlupost, a taki, co spolu komunikovat vedia, striedavku na papieri nepotrebuju, lebo sa dohodnu...
a okrem toho - dieta potrebuje mat pocit domova - a domov je len jeden, nemoze mat clovek dva domovy, ved to je potom cista schizofrenia
@kaktusik007 nemyslim si ze mat dva domovy je cista schyzofrenia.... Je to priserne zlozite a strasne individualne a zelezi to od miliona malickosti ako rodina fungovala a ake postavenie v nej mal kazdy jej clen. To potom aj mat rozvedenych rodicov, ktorych oboch rovnako milujem, je tiez cista schyzofrenia. Dieta nie je naviazane na prostredie. Dieta bude statsne tam kde bude mat milujuceho rodica.... A bohuzial, ked sa rodiacia rozvedu tak je to tazke hlavne v pripade, ked dieta miluje oboch rovnako a musi si vybrat len jedneho z nich..... Je to schyzofrenia?
@domique taky je zivot... rodicia partnerstvo spolu z nejakeho dovodu nezvladli, a to dieta ma proste smolu....
raz som tu videla taky status - ci album -- a tam stary manzelia a pod tym rozhovor tychto manzelov s reporterom, kde sa ich pytali ze ako to spolu tych 60 rokov vydrzali... a ich odpoved??? no, viete... my sme sa brali a zili sme v casoch, kedy sme sa vsetko, co sa pokazilo, snazili opravit..... takze zial aj o tomto je nas dnesny konzumny svet 🙂
a ano - pri striedavke je to individualne, je tam milion malickosti -- ale ako som pisala, ti, ktori sa vedia dohodnut, striedavku na papieri nepotrebuju
@kaktusik007 Suhlasim ze najlepsia je striedavka bez papiera, cisto podla potrieb kazdeho clena "byvalej" rodinky a hlavne podla potieb deti.
Skoda ze vacsinou sa rodicia tak rozumne dohodnut nechcu alebo skor nevedia. Kedze su tam emocie .... Zdravy rozum je chudak v kute.... Ale popravde nie je vela rozvadzajucich sa rodin, kde su obaja rodicia rovnako schopní sa postarat o dieta. Takze nie je ani vela adeptov vhodnych na striedavku. Vela rozvodov je z dovodu zavislosti, ci uz alkohol alebo ine.... Tam je ten vztah k jednemu z rodicov vacsinou uz naruseny..... Podobne ked si niekto najde milenca/milenku, dieta automaticky prilne k rodicovi ktory trpi a ktory bol podvedeni. Je to zlozite....
Ja tu psychiatricku poznam zhodou okolnosti 😎
Jedna vec je posudok, ktory dala po vysetreni tvojej dcery (aj ked o samotnom priebehu vysetrenia ako pises, mas pochybnosti), druha to, ze sud nemoze posudzovat tvoj psychicky stav na zaklade papiera od niekoho, kto ta v zivote nevidel a odborne nevysetril.
V tvojej situacii by som sa jednoznacne obratila na
pravnika!
no mala niečo podobné,ale v opačnom garde a jednalo sa u nás o závažné veci.ty môžeš napadnúť na súde toto tvrdenie,že je zmanipulované,lebo ty si pri vyšetrení nebola.môžeš požiadať súd o súdnoznalecký posudok a tam určuje súd znalaca.a tam absolvujete všetci traja pohovory,každý sám,potom spolu,potom mama- dcéra,otec-dcéra, mama-otec. je tam plno testov.kde sa určí každého osbnsoť a znalec odpovedá na položene otázky súdom, tvojej advokátky,jeho advokátky.a máš šancu odvolať sa ešte aj na krajský súd.
Dobrý deň, som študentkou posledného ročníka na UPJŠ v Košiciach a chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka k diplomovej práci. Dotazník je určený pre rozvedených, je anonymný. Veľmi by mi to pomohlo. Ďakujem, tu je link: https://docs.google.com/forms/d/1zBtxoq4BzrrnOu...
@jarmila12 v prvom rade žiadaj aby súd dal vypracovať riadny znalecký posudok spracovaný na základe vyšetrenia teba, tvojho manžela a dieťaťa a to riadnym znalcom zapísaným v zozname znalcov a tlmočníkov SR, nakoľko ty môžeš zas dať vypracovať inému detskému psychológovi posudok, kde môže vyjsť že dieťa je citovo naviazané na matku a v takom prípade aj tak dochádza k patovému stavu, kedy je potrebné pribrať riadne zapísaného znalca. Tiež si myslím, že sa tejto situácie by som neváhala a obrátila sa na právnika, ktorým by som sa nechala zastupovať k konaní pred súdom.
Choď sa poradiť na socialku, zozen si čím skôr právničku a daný"posudok" treba napadnúť a zdôrazniť, že bol vykonaný bez tvojho vedomia, stále ste obaja rodičmi a kým nie je dieťa jednoznačne zverenej tak bez tvojho súhlasu nemôže robiť takýto posudok vášmu dieťaťu. A teda, treba požiadať súd, aby robil vám obom psychologický znalecký posudok. Keď tak
Ahoj, aj ja radím, všetky peniaze daj do super právnika. Bez neho sa ta na súde nik nezastane.... Budes tam sama a cítiš sa strašne. Takže určite kontaktuj čím skôr nejaké právnické eso a ono už ie co ďalej.
@jarmila12 no nastastie taku skusenot nemam, ale znie to dost ,,nebezpecne,, zrejmu bude coskoro tvoj exmanzel bojovat tvrdo a nekalo
..urcite by som si nasla dobreho pravnika a sla tiez s dcerou k psychologovi na rovnake vysetrenie ako bol manzel, nech mas nejake argumenty aj ty v ruke..je to smutne, najviac bude trpiet dcerka 😒
..uvidis co ti este dievcata poradia..toto ma napadlo len narychlo