Chcela, by som sa opýtať, či môžem nahrávku, použiť ako dôkaz? :myslím, tým nahrávku, bez videa....
@kvetinka_2 zalezi na tom dokaz k comu. Ak ide o zavazny trestny cin, mozu ju uznat. Napriklad, ked je to doklad o fyzickom napadnuti. Alebo nebezpecnom vyhrazani. …
@svetlonos ano, v niekotrych pripadoch moze
Áno ale len v prípade ak je to dôkaz pre trestný čin ak je to len nejaká "blbosť" napr ako sa zvykne často pri rozvodoch sa vyskytovať tak nie.
@zuzinabila
áno teoreticky ale väčšinou skôr nie ako áno. Ja by som to schválila ale nie všade to zial prejde.
Osoba ktorú si nahrávala vie o tom že bola nahrávaná ?
Ak nie, a ty to použiješ môžeš z toho mať aj ty nakoniec zle.
@kvetinka_2 napríklad vo vzťahu zamestnanec - zamestnávateľ sa dá použiť, lebo si v nerovnom vzťahu a ťaháš za kratší koniec, ak sa ti šéf vyhráža a nemáš ako inak získať dôkaz jeho konania
V tomto filme sú použité tajné nahrávky z porady u zamestnávateľa
ale sú aj účelové nahrávky, že niekoho vyprovokuješ a potom si nahráš len jeho reakciu a tváriš sa že ja nič ja muzikant
@zirafienka s čím konkrétne mate problém? Že, bojujem za svoje práva? A mám pocit, že boli porušené
@kvetinka_2
to je síce super ale ja som v tých momentoch nebrala s mobilom ale taniermi napr...
Ako som to mala nahrať? Povedať, počkaj rebeka začínam nahrávanie- ok, môžeš. Tak ?
Ja teda obdivujem tých, ktorí to dokáže technický. Jedine ze by niečo nalepili nenapadne. A nie je vždy reálne. A teda toboz obete nasilia. Zena v kúte zmätená, placuce deti a ze nahrávajú. Ale to už iná téma.
@kvetinka_2 v niektorých prípadoch iné dôkazy ani neexistujú. Ty ten dôkaz predložiť súdu môžeš ale súd potom rozhodne či to ako dôkaz moze byt použité. A aj ked ho predložiš a aj ked ho súd vylúči z dôkazov, tak si ho ten sudca vypočuje. A to niekedy uplne staci, lebo ty mas v prvom rade presvedcit toho sudcu.
@kvetinka_2 Pri rozvode nemôžeš. Normálny právnik to zmietne zo stola. Dieťa nahraté môžeš mať , ex nie. Pri civilnom súde , trestnoprávnom , je už na sudcovi.
@kvetinka_2
zial nie...