Môžem podať žiadosť na zrušenie striedavej starostlivosti?

11. sep 2022

Nerozoberajte prosim prečo? Ako ? A pod. mám jednu otázku. S mužom sme svoji už cez 20 rokov. Manžel ma po dlhšej kríze podviedol a splodil syna. Chlapec ma teraz 10 rokov. Je u nás tretí rok na striedavej. Ja som so striedavou nesúhlasila. Chlapec je ovplyvňovany svojou mamou, mňa neznáša a ani k našim spoločným deťom nemá vzťah. Muž je spokojný, lebo neplatí alimenty. Môžem aj ja ako jeho manželka podať žiadosť na zrušenie striedavej? Prosim len osobná skúsenosť, alebo kompetentné odpovede.

alenah31
11. sep 2022

Nie...iba rodic alebo ina osoba, ktorej bolo dieta do SS zverene sudom. Syn tvojho manzela bol zvereny jemu - otcovi a jeho matke....navrh na zmenu upravy prav a povinnosti moze podat jeden z nich.

pribinak
11. sep 2022

Nie, nemôžeš, ty si pre to dieťa nič.

O zrušenie SS môže požiadať len otec a matka v tomto prípade.
Treba sa posadiť s muzom a povedať že takto to nemôže ďalej fungovať, povedať čo ti vadí a prekáža

Ako to bolo keď súd určoval SS, on sa nepýtal na tvoj názor? Nemali ste debatu ako to bude fungovať?

autor
12. sep 2022

@pribinak Nebola žiadna debata, len mi oznámil, že bolo by dobre keby chlapec mal kompletnú rodinu a taktiež nemusíme platiť výživné.

amiaja
12. sep 2022

Ja len ze to je sila.. chlap ta podvedie, splodi dieta a ty sa mas este o neho starat? Silna kava, drzim palce.

doriiis
12. sep 2022

Gratulujem k vyberu manzela.A ako bolo pisane.Nemozes nic

pribinak
12. sep 2022

A ty si len tak prikývla?

autor
12. sep 2022

@pribinak A čo som mala robiť? Rozviesť sa? My máme spolu deti, kt. potrebujú otca, ľúbia ho. Vybudovaný život. 20rokov sa neda len tak zahodiť. On začal s tymi rečami, keď mu vypisovala ona, že nezvláda chlapcovu výchovu.

autor
12. sep 2022

@doriiis manžel bol dobry až kým sme nemali krízu potom sa žiaľ zaplietol s tou ženou. V podstate je aj teraz dobrý manžel len momentálne je tvrdohlavý a nevidí ako chlapec postupne vbija klin medzi nás

autor
12. sep 2022

@amiaja ano, bola som zničená. Prialo som si, aby sa to nestalo. Stoji ma to veľa sil a premahania, keď sa na toho chlapca pozerám.

mk22
12. sep 2022

20r len tak zahodil tvoj dobrý manžel keď splodil dieťa.
On je teraz rodina aj on+jeho syn a ty z lásky ak chceš aby všetko bolo fajn, musíš akceptovať.. Teda nemusíš nič, ani ho mat doma, nemusíš súhlasiť s ničím.. Ale píšeš ze je dobrý manžel.. Tak pre udržanie to ostáva znášať následky jeho za hnutia nevery a vychovavat jeho syna.

gleep1
12. sep 2022

Tak toto je gól ze on si k vám prakticky nasťahuje produkt svojej nevery a ty sa máš starať a vychovávať. Kde si nechala sebaúctu? A ste si istí že je pre toho chlapca vhodne tráviť polovicu svojho detstva v rodine do ktorej nepatrí? Myslite si že on sa u vás cíti ako doma, ľúbený a prijatý? Dieťa nepotrebuje len nakŕmiť a obliect, potrebuje lásku, prijatie a DOMOV. Prepáč, ale keď tento chlapec príde do puberty budete mat peklo. Okamžite by som to stopla. Bez akéhokoľvek vyjednávania. To či to bude zvládať mala milenka premýšľať pred tým než rozsiahla nohy, ty si na svet neprišla aby si sa starala o nedbanlivosť 2 vychcanych ľudí ktorým nie je ani trochu hlúpe zneužívať dobrú ženu.

mk22
12. sep 2022

@gleep1 a chudák chlapec vbija klin medzi nich..

amiaja
12. sep 2022

Tiez si ale myslim ze chybu urobil tvoj muz a mal by chodit so stiahnutym chvostom a kajat sa a nie si klast podmienky a teba postavit pred hotovu vec ze sa budes starat o jeho dieta. Musi bez chrbtovej kosti ked chce aby si pozerala na toho chlapca. Inak ten je tiez chudatko..
Dufam ze si to svojmu chlapovi dala dobre vyzrat lebo sa mi zda ze on z toho vsetkeho vysiel najlepsie

zooeynka
12. sep 2022

...to je dan za to, ze si vtedy muza nenechala milenke...zrejme by zostal s nou keby si mu "neodpustila" a teraz vysledok jeho nevery zneprijemnuje zivot na pokracovanie. Najvacsi chuj je tvoj muz, narobil kopec nestastnych ludi okolo seba, chlapca mi je uprimne luto, tipujem ze jeho matka ma aj dalsie dieta a tohto sa potrebovala aspon ciastocne zbavit fakt chudak decko. Co spravis ak manzel so zrusenim striedavky nebude suhlasit?

autor
12. sep 2022

@amiaja Som z toho už unavená, naozaj niekedy už jednoducho nemôžem keď má prísť chlapec k nám tie dva týždne sú pre mňa ťažké. Keď sa to stalo bolo to zle chcela s sa rozviesť odsťahovať vsetko mi bolo jedno, uprosil ma. Naše deti ho ľúbia a in ľúbi ich. Aj teraz mi povie, že čo chceš aby naše deti vyrastali bez otca. Nechcem lebo oni majú dobrý vzťah, ale už som unavená byť stale ticho.

autor
12. sep 2022

@zooeynka neviem chcela by som, aby počúval aj mňa

mk22
12. sep 2022

Ale ved deti môže ľúbiť stále, nikto mu tu lásku nevezme.. Otcom ostane do konca života..
To co je aký argument 😃 ci ty chceš aby vyrastali bez otca?
On by sa rozvodom predsa nevyparil.
Vieš koľko rozvedených deti sa aj po rozvode stále ľúbia s otcom aj s mamou?
On po tebe chce aby si to proste trpela, znášala? Iba pre dobro vašich detí?
A ty si kde u neho?
Pýta sa ta vbc ako to vidíš?
No teraz je zrejmé neskoro.. Lebo to ako je to dnes, že ste vbc spoku, so všetkým si na zač súhlasila.
Ja ta obdivujem..

amiaja
12. sep 2022

Vies co, na to mal mysliet on ked pretahoval druhu ze rozbija rodinu. Normalne mam nervy, idiot. A hodi to na teba ze ci chces aby boli deti bez otca. Prepac ale je to chuj najvacsieho zrna. Podvedie, este si neda pozor splodi dieta, vsetko znici a tvari sa ze druhi za to mozu.
Je to k.kot
Mas to tazke, neviem ci pomoze rozhovor. Ved aj pre toho chlapca by bolo lepsie keby bol len u mamy. Striedava je v tomto pripade uplne absurdna

lucia147852
12. sep 2022

Tvoj muž je chuj a manipulátor. Postáv sa na odpor, on sa má kajat a nie sa tváriť ako najväčší kral.

lienka.7
12. sep 2022

Jemu ide najmä o to, ze neplati vyzivne...
Inak netrpela by som toto. Aby mi cudzie dieta, ktoré je výsledkom jeho nevery rozbíjalo, rodinu to urcite nie. Kks, mas to stále pred ocami. Prepac ale tvoj "dobry" muz je prvotriedny chudak 👎👎👎
Nech sa paci, nech sa o neho stara jeho matka a nech jej dá vyzivne. A moze si vybrať co vlastne chce. Dovi dopo.

pimpa12
12. sep 2022

Treba sa ho spýtať či myslel na svoje deti aj vtedy keď prasil milenku. Je to vychcany alibista. Ešte. Ťa bude aj citovo vydierať cez deti, chuj jeden. Keby bol ozaj taký dobrý otec svojich detí, tak by nepodviedol ich matku. Striedavku zrušiť nemôžeš ale tvrdo zakroc lebo sa vnútorne zničis. A tvoj drahy s milenkou nech sa starajú o ich syna. Lebo aj to decko vníma že je nechcené a v puberte vám to dá všetkým vyzrat.

charlinka111
12. sep 2022

Ja na tvojom mieste by som mu povedala, že si teda tiež spravím dieťa s niekým iným a nech sa stará, veď dieťa potrebuje kompletnú rodinu. Možno pochopí. Inak ja by som sa s ním hneď rozviedla a našla si niekoho solídnejšieho a neničila si nervy.

autor
12. sep 2022

@mk22 Nepýta sa nic. Keď nie je chlapec s nami je to ako za starých čias deti su v pohode sme spolu, je nám fajn. Naša najmladšia keď pride chlapec stale za mužom chodí, drží ho za ruku objíma hovori, že ho lubi. A keď to vidi chlapec tak pride k mužovi a pýta sa pred malou aj mňa ľúbiš aj mňa postiskaj. Mala vtedy stále odíde a plače. Keď idem za malou tak mám pocit, že akoby mne dávala za vinu, že sa to stalo, že oco ma ďalšie dieťa. Keď to poviem mužovi povie len, že ona si zvykne. Preto som myslela, že mozem aj dať navrh tu striedavu zrušiť. Lebo rozvádzať sa začínať odznovu. Bojím sa toho

karmen118
12. sep 2022

Tak to je sila, milosťpán rieši problémy vo vzťahu tým že sa prespí s inou, splodí dieťa a ešte ho hodia na krk tebe. Ja by som ho kopla do zadku akonáhle by som sa dozvedela, že ma podviedol, toto by som asi nedala. Možno by som mu dala ešte šancu poslednú neviem, ale ak by mi prišiel s tým, že milenkino dieťa bude u nás bývať v striedavke a postavil by ma pred hotovú vec, tak by ho asi odviezla sanitka a do nemocnice by som mu poslala rozvodové papiere. Toto by fakt normálny chlap s kúskom sebareflexie a empatie nenavrhol, bol by rád, že si ho vzala späť a dala mu ešte šancu, sekal pri tebe dobrotu a šúchal nohami. Kde máš svoju sebaúctu? A máš istotu, že s tou milenkou už nič nemá?
A to že by prišli vaše deti o otca je jeho chyba, jeho rozhodnutie, nie tvoje, keby si sa s ním rozišla.
Takto sa fungovať nedá, nechápem ako si to do teraz mohla vydržať. Daj mu ultimátum, buď ukončí striedavku, so synom nech sa vída koľko chce, alebo radšej choďte od seba, trpíš ty aj tvoje deti a tvojmu chlapovi je to očividne jedno.

mk22
12. sep 2022

Ako písali vyššie, ku ss sa môžu vyjadriť, zmeniť, zrušiť iba rodicia.
Ja by som na to nervy nemala, a musíš vidieť ze trpia okrem teba aj tvoje deti.
Aj ten chlapec, ktorý za nič nemôže.
Ako sa k nemu správaš ty? Počas 2t u vás, cíti sa dobre?
Mňa by zral hnev, neviem to popísať, veľmi by som bojovala, že prenášam hnev na dieťa, kt za nič nemôže.
Evidentne, kto tu je max spokojný je tvoj blbý muž.
Rodinka pokope a len si všetci zvyknite a bude to fajn🙄

pribinak
12. sep 2022

Nastaviť podmienky

mk22
12. sep 2022

Autorka, nepýta sa ta nič?
Tak považuje to za odsúhlasenu hotovú vec.
A očakáva ze si zvykneš ako aj tvoja dcérka.
Ty si mu prepacila neveru, aj to ze splodil dieťa, vzala naspäť chudáka.
Co už sa teraz bude zaujímať ako sa cítiš co si o tom myslíš.
Toto je na psycho a bude to len horšie.
Pre všetkých.. Teda okrem tvojho dobrého muza😒ten je spokojný ako krásne ma rodinu pohromade.
Ina, normálna žena by ho panvicou dorazila nech sa od plazí k tehotnej milenke.

gleep1
12. sep 2022

Aha takze ty vidíš že ten chlapec nie len že dáva klin medzi vás ale že tvoja dcéra to znáša zle a necháš to tak? Prečo necháš svoje deti v tomto vyrastat? Prečo si ich nechranis? A v čom je ten tvoj akože dobrý otec a manžel? Je to extrémny chudat a ty radšej než aby si sa postavila na vlastne nohy a prekonala svoj strach z neznámeho necháš vyrastat v absolútnom horore 3 nevinne deti a z toho 2 tvoje vlastne .
A ten tvoj chudak ta presviedča len kvôli tomu aby mu mal kto trenky oprat. Aby sa mal kto o toho jeho syna postarať keď tam uňho bude.
Byt tebou rozviedla by som sa, dala by som stiredavku keď sa s detmi tak extrémne ľúbia, tam nech sa pako stará o 3 deti úplne sám a ja sama by som sa počas tej doby čo si deti u otca psychicky liečila, lebo prepáč, úplne v poriadku byt nemôžeš keď toto dovolíš. Sebaucta žiadna, odvaha žiadna… necháš so sebou zametať a ešte to učíš aj svinu dcéru… čo si potom nájde rovnakého paka a nechá si robiť to iste lebo mama jej ukázala ako je to “správne”
Prosím ta naozaj, postáv sa na vlastne nohy. Z tvojich príspevkov je vidieť že sa bojis toho zaciatku. Sprav to pre svoje deti aj pre seba lebo toto nikomu nič dobre neprináša.

yvanielka
12. sep 2022

Ste spolu 20 rokov ale keď ťa podvádzal tak ste boli spolu možno tak 9 rokov nie? Od koľkých rokov je chlapec v striedavej? A požiadať o zrušenie môže len manžel alebo mama chlapca

lienka.7
12. sep 2022

@autorka a to ti jedného dňa len tak doniesol decko domov ze bude tu odteraz u nás? Alebo ako? Kde u Vas byva? Ma izbu ci ako?
Ako sorry ale vyrazila by som dvere s nimi oboma. Aby mi cudzie decko nicilo moju rodinu, moje deti aby trpeli... v žiadnom pripade. A milenka co? Ako ta byva? Tiez ma nového nabijaka a rodinu a decko jej tam prekaza?