Môžem dať žiadosť o výživné znovu po dvoch mesiacoch?

17. dec 2024

Dobrý deň.
Dňa 3.10 2024 sme mali rozvod .Prešli sme si dohodou
Ja som navrhla on nechcel...kolizna aj prísediaca navrhli...nech sa dohodneme kým pôjdeme...na súd.
On Ja som ustúpila/sprostá....stanovili sme
..s tým ze on bude prispievať polovicou na veľké výdavky...bud lekár/strojček...zubar...okuliare /pri synovom športe....tiež...a väčšie výdavky. Aleeeee nieje to pravda ubehli 2 mesiace ....neprispel na nič....klamal ze výplatu dostava na konci mesiaca čiže vyzivne natiahne až do posledného....jeho kolegovia povedali ze dostávajú 13 v mesiaci pravidelne stále...
Na súde tvrdil ze stále nedostávajú pravidelne vypatu ...a vždy dostanú inak...bolo mi ho ľúto reku dobre keď budeš mat pošli ale noc s toho už nieje pravda...môžem dat na súd snova ..?aj keď sme tam boli pred 2 mesiacmi?
A kolizna povedľa ze isto by mi schválili moje vyzivne a ja sprostá som myslela ze dospel...ale nie..

viestta
17. dec 2024

Samozrejme, ze mozes ked dohoda nefunguje

h2
17. dec 2024

Jasné, daj a zoder hajzlíka z kože! Neznášam chlapov, čo chcú obabrať vlastné deti! 😠

autor
17. dec 2024

@h2 ja som nechcela som sa bála ze urobia so mna zkatokopku....on tam pomaly plakal ....ze bude im dávať vždy polovicu ...
Tak na synovu výstroj teraz 320e je pre mna dosť...a nedá a nedal ani na okuliare a samozrejme na všetko mam doklad ..neklamem.
A teraz nič aj vyzivne do posledku čaka...a s výživného si strháva ešte pôžičku ktorú platí/už nie lebo je už na mna/takže ani to vyzivne neposiela aké má....

majka99999
17. dec 2024

Ved nech donesie vypis z uctu, ze kedy mu mu prisla vyplata za poslednych 6 mesiacov. Mozno ma aj appku alebo pristup na IB, moze ukazat priamo v mobile, staci vyfiltrovat trebars prijmy na ucet nad 1000 eur (neviem, aku ma vyplatu) a hned to tam pekne bude zoradene. Ty sa nenechaj okradat, vydavky su, dohodli ste sa tak nech zaplati polku, je to pre deti, nejdete na Seychely na 3 tyzdne, su to opravnene vydavky. On neda, nema chuda a tebe rastu peniaze na streche, ze?

autor
17. dec 2024

@majka99999 5tis výplatu...to viem kolega jeho ma takú istú....je to firma takže myslím ze aj firma by dolozila koľko má a kedy....len som sa chcela vyhnúť takýmto veciam....ale asi budem musieť

sissy27
17. dec 2024

Ty co si sa rozvadzala s niekym koho si videla prvykrat v zivote na tom sude alebo preco si mu zrala tie kecy??
A bala si sa, co si o tebe pomyslia, ked si dovolis pytat vyzivne 🙈 a nebala si sa, co si pomyslia, ked to vyzivne pytat nebudes??
Jasne ze pytaj a ziadne take ze polovicu nakladov, to je malo. Ty sa o deti staras osobne, musis si prisposobit pracu aj ine aktivity, takze si obmedzena co sa tyka vyberu prace, takisto ked su chore zostavas s nimi doma a prichadzas o cast prijmu. A rovno si tam zaziadaj polovicu nakladov na tu vystroj, zdovodni, ze napriek dohode neprispel a klame. Aj keby mal vyplatu posledneho v mesiaci - to nie je tvoj problem, nikde sa nepise, ze vyzivne sa plati z vyplaty v danom mesiaci. Ma hospodarit tak, aby vyzivne zaplatil vcas, ci to bude z uspor alebo si vezme uver. Koho zaujima, odkial ty vezmes peniaze aby si vsetko zaplatila vcas?? Dodavatel energii bude cakat na tvoju vyplatu??
Zena preber sa a postav sa za svoje decko, neustupuj kktovi na ukor vlastneho komfortu.

deti95060810
17. dec 2024

všetko pekne spíš a šup za dobrým právnikom... to je porušenie dohody.
sama to nedáš - zas ťa preští...

cacianka
17. dec 2024

@sissy27 bravo, doplním - ak má v rozsudku že má uhradiť výživné d určitému dátumu (napr. do 10, či 15. v ,mesiaci,) nemám €na účte 11., tak najneskôr 12. som u exekútora !
nech to gerojovi pekne zráta, aj svoje náklady a hotovo. Ked otec nevie platiť na svoje dieťa/deti, neserem sa a idem ako buldog.
On hrá teátro a autorka mu žerie, lebo chlap plačká, narieka. Prd makový, klame a odrbáva až sa práši. Je fuk kedy mu príde výplata. má zarábať a hospodáriť tak, aby tie € pre deti mal. Howgh !

kavasmliekom
17. dec 2024

Poznali ste sa pred rozvodom vôbec? Nevedela si, koľko zarábal dovtedy? Neuznávam dohody na výživnom. Také asi ani neexistuje, platí to, čo je na papieri. Ak má platiť 300e do 15 v mesiaci, má sa toho držať. Co na papieri nie je, neexistuje, resp.je to len dobrá vôľa.
Som hnusná, ale je to tak. Preto treba dat vsrtko na papier, aj mimoriadne výdavky polovicu po zdokladovani. Ešte by som pochopila, že nie vždy ma vyplatu do 15teho, tak môže meškať, ale aby si sťahoval nejaké splátky?? V žiadnom prípade, ziadaj písomne doplatiť do výšky výživného. Neoprávnene siahol na výživné! To he jeho povinnosť, nie charitatívna činnosť.
Aj keby som mala toho najlepšie ex na svete, čo myslím, že aj mam 🤣 tak by som nepristupila nás takú dohodu. Môžeme sa dohadovať aj tak, ale ak niekto s niečím nebude súhlasiť, platí to, čo je na papieri. 😉

majka99999
17. dec 2024

5tis ma vyplatu a on nema 160 eur na doplatenie za vystroj. Takze ziadaj vyzivne aj prispevok na sporenie pre deti, dokial ukoncia skolu, keby im tam len 100 eur posielal, za 5 rokov je to 6000. Ak syn potrebuje tu vystroj kazdy rok, normalne surovo by som to zaratala a setrila 30 eur mesacne priebezne na novu. Nejaky drzgros, nemusela si z rodicaku obe deti zivit nahodou? Takito radi pozaduju polku najmu / hypoteky od matky na rodicovskej... Takze ziadna zlatokopka, ziadaj opravnene naklady plus zohladni, ze nemozes byt v praci od 6.00 do 22.00, ale len primerane detom, takze menej zarobis, mensi dochodok, OCR, vecer ziadne lezanie na gauci, ale treba sa ucit s detmi, alebo skontrolovat ulohy, chodit po dr., proste tak to je, ked neda teraz, nech aspon na buducnost im dava, lebo neboj, najde sa milenka mlada a zrazu bude treba dovolenky, auta, novy byt/dom, potom uz dohody platit nebudu, len co je na papieri zo sudu. Ty nemozes ist na tyzden s kamoskami k moru, musis pokryt detom prazdniny, on si moze povedat, ze tak 1 tyzden z 9 sa obetuje, ostatne bude zarabat alebo moze sam ist, kam chce.

kristinka92
17. dec 2024

Pri 5tisicovom plate musí čakať na výplatu, aby až potom poslal nejaké biedne vyzivne??? A ty si normálna? Prečo nebojujes za deti? Ja že ma nejakú minimalku že ma problém s výživným a vyplakáva na súde. Toto je na hanbu, ale jeho!

cacianka
18. dec 2024

aj keby zarobil iba polovicu, tak vyplakávať že mu výplata ešte nenabehla do termínu splatnosti výživného ?! to sakra ako vie hospodáriť ? ved poznám chlapa, ktorý má plat v čistom okolo 900 €, všetky platby a úhrady si nastavil tak,aby mu ešte do 10. odišli, a ako prvé výživné na dieťa, naučil sa zadeliť si €tak, aby aj pred výplatou nemal vo vačku iba 5 centov...

damian85
18. dec 2024

Pre mna je nepochopiteľné ako si môžeš urobiť dieťa s niekym o kom nevieš koľko zarába. To ste to dieťa urobili na prvom rande ? Prirodzene keď sa rozvediete , už je to iné , ale je málo pravdepodobné že človek čo má minimálku - za rok , dva bude zarábať 10 000 eur. Po druhé , všetko to mal vyzistiť súd , nie ty. T.j vyživné sa neurčuje len na základe toho koľko zarába on , ale aj koľko zarábaš ty. Nemôžeš mať narátané výdavky na 1 500 eur mesačne ak zarobíš 800 v čistom......Dieťa sa má nachádzať niekde medzi , nie ako si niekoré myslia , že ich ex je pracháš a síce samé to nedotiahli nikam ale ich deti budú chodiť na maledivy ( ideálne s nimi ) , ale ani obrátene , že muž si myslí že zarobí 10 000 a na dieťa zaplatí 120 eur. Súd o výživnom sa môže konať kedykoľvek , kedy vznikne zmena pomerov. Nie je to ohraničené časom. Takže ak máš pocit , že vznikla zmena pomerov , nech. Len nie je mimoriadny výdavok ako mimoriadny výdavok , pozor na to.

autor
18. dec 2024

@damian85 ano viem s kým mam deti 15 rokov
2 roky som nevedela o jeho výplatach nič....2 roky som vsetko platila sama...deti škola....poistky ...internet mobily...náročný krúžok...občas prispel....viem ze sa ľudia menia....čakala som ze sa spamätá....ale alkohol...a zeny boli silnejšie ako ja deti ...rodina....
Ano už 2x to spravil zničil 2 rodiny
A????ja som na súde pomaly nič nežiadala len už po toľkých zlých rokoch kľud.....a sľuboval ze áno bude sa starať pomáhať....ale nie nespravil to...áno som jebla pretože....som zase raz...verila....zase raz...je už 50 ročný chlap pochopil o com je rodina....

damian85
18. dec 2024

Ale to sú Vaše vnútorné nezhody. Človek má dieťa / deti s niekym koho si vybral. Každopádne ešte som nemal partnerku o ktorej som nevedel koľko zarába . Jednoducho pre mňa nepochopiteľne. Každopádne sľuby sa sľubujú , blázni sa radujú sa hovorí. Čo nie je na papieri to ako keby ani neexistovalo. Pri rozvode čo platilo ráno , už neplatí na obed.......Takže ak máš pocit , že je Vám ako rodine ukrivdené , treba podať žiadosť na súd o zvýšenie výživného a súd predsa len bude mať viac podkladov k vyhodnoteniu oprávnenosti ako my na MK.