Môže si rozvedený rodič žiadať o daňový bonus keď mu dieťa nebolo zverené a nežije s ním ani v spoločnej domácnosti? Keď matka, ktorej bolo dieťa zverené je na Materskej s iným dieťaťom a daňový si neuplatňuje? Alebo musí byť splnená podmienka, že žije v jednej domácnosti?
Dieta s nim musi zit v jednej domacnosti, aby si mohol uplatnit danovy bonus.
@veronikaszabova ano musi ale kto to dokaže , však kym je na materskej nech ho má on , prachy jej da a je to
@sara07 hned sa najde nejaky prajny kolega 🙂
@veronikaszabova preto treba držat hubu a krok 😝😝 a pochybujem že by učtovnička mala potrebu klepy robit počuj on si normalne danovy bonus rieši
alebo si urobit danove priznanie sam , inde a fakt nikto nič nezisti
@sara07 mne je osobne uplne jedno, kto to ako riesi. 🙂
Ja som jej napisala, ako to je zo zakona. 🙂
Peniaze by mi určite nedal. A deti a otec majú rozdielne trvalé bydlisko-300 km. Len ma zaujímalo ako to je zo zákona. Keď ja budem teraz na materskej. Veď na margo toho, že majú siahnuť na tie príspevky na obedy...a riešiť to danovym.....3 deti školopovinné, daňový bude najblissie 3 roky nula....Takže nemá nárok, tak to chápem správne?
@lienockak ako spätne sa dá uplatniť daňový bonus?
Anonym - Ona pise, ze spatne bude musiet vratit bonus danovemu uradu, ked mu pridu na to, ze ho neopravnene poberal.
Anonym - zo zakona nema narok na DP - nezije s detmi.v domacnosti.
Ahoj, ak si na materskej a si teraz vydata, tak tvoj sucasny manzel moze poberat danovy bonus na dieta z predchadzajuceho vztahu.
@veronikaszabova on už vracal, nakoľko sme súčasne poberali obaja
@domenique nie som vydata. Deti z predch.nema osvojené nový partner. Takže toto by sa asi nedal o
Osvojene by ich nemusel mat. Staci, ze byvate spolu a ste manzelia. Nakolko ale vy zobrati nie ste, tak nemoze :(
Nie nesmie si uplatniť DB na dieťa ktoré s ním nezdieľa spoločnú v domácnosť.
@veronikaszabova ďakujem, toto som nevedela
podmienka je aby ste žili v jednej domacnosti čiže bonusi su uplatni muž ktory žije s tebou a toho druheho upozornit že už je uplatnovany
@sara07 nie su manzelia, uplatnit si nemoze
@veronikaszabova sa zoberu a je to
@melindac muz nech berie DB na obe deti
myslim, ze je to na dohode. Kamoskin muz pobera danovy bonus na syna s ktorym nezije. cize ide to urcite. Ale vravim, je to na dohode partnerov. V tomto pripade je urcite lepsie, ked si byvala manzelka neuplatnuje bonus z dovodu materskej dovolenky aby ste ho poberali vy.