Ahojte.
Chcem sa opýtať, či sa exekúcia môže dostať až pred súd? Resp vysvetlím. Na ex som dala pred pár mesiacmi exekúciu a samozrejme podal žiadosť na zastavenie exekúcie. Ja som sa vyjadrila, že exekúciu určite nechcem zastaviť. Tak preto sa pýtam takú (asi aj hlúpu) otázku. Môže sa stať, že to exekútor dá sudcovi a ten rozhodne o zastavení, resp pokračovaní v exekúcii?
Ďakujem za odpovede.
No veď exekúcia začína súdom. To nieje tak, že požiadaš exekútora a on začne sám konať.
Exekútor koná na základe súdneho rozhodnutia. Súd môže toto rozhodnutie aj zrušiť. Ale teda určite súd nezruší rozhodnutie ak dotyčný neplatí výživné. Je to celkom jednoduché, keď nechce riešiť exekútora, nech platí načas a bude mať pokoj.
A na ten súd musím ísť aj ja? Či tam nemusím už chodiť?
No výživné síce začal platiť, ale nikdy to nie je načas. Takže dúfam sa tá exekúcia nezastaví..
Exekučné veci sa nepojednavaju. Rozhoduje sa od stola.
@gianna ďakujem
Ten exekútor funguje ako zástupca súdu, poverený vymáhať. A-Z.
Samozrejme. Bratranec bol v base- neplatil vyzivne- nie preto, ze by nemal ale sa chcel pomstit ex. Debil. Ved co mu mozu? Praca nacierno. Tu mu dokazali tak siel sediet na 6 mesiavov. Teraz uz plati a je krotky ako baranok.
@zuzinka888 naozaj? Tak možno sa aj niečo dosiahne tou exekúciou...lebo ex si mysli, že dieťa dokáže žiť aj zo vzduchu 🤦♀️
Mozno by bolo este fajn kontaktovat ex ci sa nechce dohodnut- zaplatit. Asi by ho to vyslo aj lacnejsie ako platit aj exekutora- lebo si neuctuje nejake drobne. Zvycajne je to pekna suma.
@zuzinka888 s ním sa už dohadovať nebudem o ničom. Nevie dodržať slovo. Takže dohadovať sa určite nebudem! Má čo chcel, tak nech si platí.
Exekúcia je od začiatku na súde. Niekto predsa musel toho exekútora poveriť jej výkonom. A áno, ak podal návrh na zastavenie, tak o tom tiež bude rozhodovat súd.