Môže mi priateľ vziať dieťa?

woman44
3. jún 2013

Ahojte,mám jednu otázku. Mám priateľa,s ktorým nám to neklape a pre veľa vecí sa s ním chcem rozísť a odísť bývať do svojho rodného mesta. Avšak,vždy sa mi vyhráža,že mi malého zobere a tým ma "drží" pri sebe. Môže mi jednoducho zobrať dieťa? Veď to nieje vec. Proste sa bojím toho,že odídem a on príde za mnou a proste si ho vezme ☹ Poradťe mi prosím!!!!!

woman44
autor
3. jún 2013

prosím,poraďte mi,ak viete

irriss
3. jún 2013

@woman44 Tezko radit..
VIM, ze o dite se muze prijit i z dusledku manzelskych (partnerskych) neshod. Dite muze byt umisteno v institutu po cele obdobi "rodicovskych dohad a usmireni..dohody" jakym zpusobem se spolecne o dite postaraji..
Dite Ti muze byt odebrano i z duvodu,ktere nebudou pravdive..
Ano, budes dokazovat-vyvracet "lzi"..ale cas bude bezet rychleji nez Ty a rychleji nez porostou "boticky" Tvemu ditetti..
nejlepsi cesta= Postavit se k problemu zodpovedne (preventivne) a pripadne vyhledat kompetentni pomoc.. 😎
Najit si cas a silu na "hledani reseni" ..protoze hledat cestu "napravnou"....to uz je casto POZDE.. 😒

p.s. Partner Ti vyhrozuje,vidi, ze to funguje, muze i vydirat a zamerne hledat duvody a pripravovat si ruzne svedectvi..
TEZKY BOJ!! Zkus se toho vyvarovat tak, ze ho "predhonis"..zajdi tam, kde Ti poradi..ale musis se vsim uprimne VEN...tzv.prevence..prev.opatreni..
Hodne stesti.. 😉 🙂

ekinkala
3. jún 2013

@woman44 ahoj ty si matka a pokial niesi alkoholicka,tyranka,psichopatka ci nebodaj drogovo zavisla a on nema nejakych vplivnych znamik kde by mohol obabrat sud tvoje dieta ti nikto nemoze vziat a ak ti ho vezme tak ho udas na policii!!!alebo sa chod nezavezne poradit na policiu

irriss
3. jún 2013

@ekinkala Doba je zla a uz daaavno nefunguje takto jak popisujes.. 😉
Uz je tu nekolik pripadu, kdy matka byla "znicena nepravdivymi posudky", ktere se daji koupit ci ze znamosti ziskat..

Muzes byt uznana jako psych. labilni ...i nekym, kdo Te vubec nezna..a na zaklade popisu a svedectvi druhych.. 😎

p.s. Pak se musis branit tim, ze si najdes lekare a zacnes se nechat posuzovat Ty sama..abys vyvratila "dyagnosu druhych"

ekinkala
3. jún 2013

@irriss ak si si nevsimla to som tam napisala ze pokial nema priatel znamosti aby vedel obabrat sud a ona je schopnejsia co sa tycha financii a znamich dieta je nikto nevezme .......Ja by som sa takehoto niecoho nikdy nebala este by som ho dozadku nakopala hajzla jedneho keby sa mi s deckom vyhrazal

modrazaba
3. jún 2013

@woman44 to je ozaj to posledne - vyhrazat sa zobranim dietata, vela to hovori o charaktere priatela. na tvojom mieste by som si vybavila na sude zverenie dietata do starostlivosti a odisla. neznasam ludi co vydieraju cez dieta. vela stastia. 😎

irriss
3. jún 2013

@ekinkala
..prave, ze jsem si vsimla..proto reaguju.. 🙂
nevyvratila jsi ani z jednu moznosti..
zakladatelka se pta, zda MUZE..
odpoved mame obe dve shodnou: ANO, MUZE..a za jakych okolnosti, to uz je jedno..dulezite je pro ni ANO ,
MUSI reagovat (i preventivne) ..a nenechat se!!!,
tim, ze bys ho nakopala do..tim bys mu jen pomohla a od Tveho ditete se jednoduseji (pro urady) odtrhla.. 😉

...nekdy se vyplati toto:
"Kdyz nemuzes sezrat kost, aspon ji lizej.."

sue
3. jún 2013

Predovšetkým požiadaj o zverenie dieťaťa do tvojej výchovy, o stanovenie výšky výživného a podobne...a potom sa uvidí...

kattrin5
3. jún 2013

Vziat ak poziada I zverenie do svojej opatery a preukaze ze ma dostatok prosteiedkov sa postarat plus byvanie tak aj ano...ak je na tom financne lepsie ako ty tak je dost velka sanca ze by dieta dostal do opatery on...najlepsie je sa o taketo veci rozumne dohdnut...ste dvaja dospeli ludia snad dokazete komunikovat

woman44
autor
3. jún 2013

@irriss
@ekinkala
@modrazaba
@sue Ďakujem žienky,ja na iné ani nemyslím,premáha ma strach niečo urobiť kvôli malému,bez neho by som neprežila,a to on dobre vie. Bývame spolu (zatiaľ),kvôli nemu som odišla z môjho rodiska do cudzieho prostredia,200km od domova. Kým chodil k nám,tak bolo všetko ok,venoval sa nám,boli sme proste spolu,chodili von,na výlety,hral sa s mojou staršou dcérou... Ale potom mi končila materská,bola som tehotná s malým,zamestnať som sa na rizikovom tehotenstve nemohla... Prišla som bývať sem,lebo som nemala na výber z finančného hľadiska,a tiež som ho ľúbila,a verila,že spolužitie bude také,ako predtým keď sme boli spolu pár dní v mesiaci. Avšak nič také nebolo. Začal sa správať sebecky,nežili sme spolu my 3(4) ako rodina,ale ako 2 tábory: prvý ja a druhý on a jeho rodina... Nikdy nieje doma,keď nieje v robote,tak má prácu u suseda,na dvore,u brata,prípadne v krčme... Nič nemohlo byť po mojom,vždy "my to takto robíme"....proste,nebude to všetko rozpisovať,nemám na to čas. Chodím s deťmi k mojej mame,cca raz za mesiac-dva do môjho rodného mesta. Minule sme boli dohodnutí,že príde po nás v piatok,avšak mi volal,že piatok príde až večer,to by znamenalo ísť v noci autom s 2 deťmi.Rázne som mu povedala,že o 11 v noci nebudem ťahať deti,aby sme niekde havarovali,nech príde druhý deň. Len mi volal,že nech nešaškujem,že o 45minút príde a ideme.Že nemám zabudnúť,že malý je aj jeho syn,že jeho rodičia dlhšie nevydržia čakať na deti....a že ráno môžem čakať SOCIÁLKU!!!! Tak som kašľala naňho,vypla mobil.Ráno prišiel,akoby nič... Som z neho znechutená,v živote by som sa mu nevyhrážala vlastným dieťaťom,veď to nieje vec,ani zbraň...Nikdy nebudem brániť aby sa stretával s malým,niesom sviňa. On si myslí,že keď má peniaze,tak môže všetko...Áno,ja mám len materskú,z ktorej budem musieť platiť podnájom,ak sa vôbec niekedy odhodlám odísť,ale dieťa si vziať nenechám... NIesom alkoholička,drogovo závislá,ani podobná asociálka,len chcem byť so svojimi deťmi a žiť vlastný život.. Ale neviem,či môžem požiadať súd o zverenie aj tam,kde nemám trvalý pobyt? Lebo tu to určite nejdem na súd,viem kto by TU vyhral,bohužiaľ ☹

woman44
autor
3. jún 2013

@kattrin5 V tomto merítku peňazí mám prehrané na plnej čiare ☹

irriss
3. jún 2013

@woman44
..kolik mas deti??

modrazaba
3. jún 2013

@woman44 myslim ze o zverenie treba poziadat na sude tam, kde mas trvaly pobyt. cize ak si si ho nezmenila, tak v tom meste kde si byvala predtym. drzim palce 🙂

irriss
3. jún 2013

@woman44
Nestaci mit penize..zalezi kolik a na co..
Musel by mit tolik penez, aby byl schopen zabezpecit "volny cas" deti, kdyz ON je bude vydelavat..
To je pak jeste jine meritko... 😉
kdyz najdes silu, muzes byt vitezem TY..protoze si nechas urcit vyzivne a tim padem budes i TY sobestacna zajistit zdarny vyvoj ditete..
Nekdy zalezi, kdo zacne..zacni TY...nech si urcit vyzivne..uz nebudes mit "jen" materskou, ale i "volny cas" (navstevy u otce) a penizky.. 😉

kattrin5
3. jún 2013

@woman44 tak uz ti ostava sa len modlit ze by priatel neziadal I zverenie do jeho starostlivosti...kamoska takto prisla o syna...resp zije s otcom a ona si ho brava kazdy druhy vikend..ja si take nieco neviem predstavit. .skus s priatelom po dobrom..ale musi to byt chumaj ked sa ti takto vyhraza

ifkael
3. jún 2013

@woman44 vziat Ti ho nemoze...pokial niesi alkoholik a narkoman. je to len take bububu.

moze ziadat o striedavu vychovu- alebo o vymedzenie uprav styku s maloletym dietatom.... ak chces odist, daj si na sud- ziadost o vymedzenie prav stretavania sa rodica s maloletym dietatom- ziadne take ze dohodou, ale vymedzit podla veku dietata- ked je malinky, tak za tvojej ucasti poobedie... ked vacsi tak kazdy druhy vikend. tomu sa nevyhnes, je to jeho otec.... brat dietatu otca nieje pekne

woman44
autor
3. jún 2013

@irriss mám 2 deti,mladší je jeho,ale staršia dcérka nie... On má peňazí dosť,ale podnikateľovi je ťažšie dokázať príjem... Ja nepotrebujem jeho peniaze,len nech platí na malého a nehce mi ho brať,iné mi k spokojnému životu netreba... Ja mám už trvalý pobyt tu,ale keď pôjdem k mame,tak skočím tam na UPSVaR sa popýtať,pevne verím a dúfam že mi pomôžu. Ďakujem za podporu,potrebovala som sa niekomu vyrozprávať a poradiť,lebo myšlienky mi chodia stále dokola na to isté...Inak,na MK chodím dlho,len som si založila nový nick kvôli tomuto,aby náhodou,sa to nedozvedel...

ifkael
3. jún 2013

co sa tyka penazi- urcit vyzivne na dieta a pripadne aj na Teba. vela sil!

woman44
autor
3. jún 2013

@ifkael Ja mu určite nechcem brať otca,sama som bez otca vyrastala,pokiaľ nieje dôvod nebudem brániť stretávať sa s malým kedykoľvek... Malý má rok,takže nieje možné aby si ho brával,lebo sa oňho nevie postarať ani 2 hodiny osamote...Prebalí,nakrmi,ale ďalej nevie čo s ním,a malý je naviazaný na mňa.Ohľadne tej striedavej,neviem si to predstaviť,také malé decko každú chvíľu ťahať hore-dole 200km...

irriss
3. jún 2013

@woman44
Presne jsem to tusila, co napises.. 😉
jak s detma (pocet i slozeni) tak s "chozenim na rande - pardon na MK".. 😉
Kazdopadne hlavu vzhuru!!

a nenechat se utrapit myslenkama a recma okoli.. ,v teto podobe: :jsem sama, mam 2 deti - kazde od jineho "otce"..Ver tomu, ze po svete "bloudi" PANIKLUCI 😀 , ktere nezajima "puvod" ditete, ale to, ze mohou byt dobrymi "otci-kamarady a partnery"...

woman44
autor
3. jún 2013

@irriss Ďakujem za povzbudivé slová,verím,že raz bude všetko znovu OK 😉 Poslala som ti aspoň srdiečko za pomoc

irriss
3. jún 2013

@woman44 🙂 dekuju, poznala jsem, ze je od TEBE 🙂 😉 poslu jedno "me"..nevraci se Ti to Tve..

woman44
autor
11. júl 2013

Ach,baby,je mi tak strašne až mám pocit že zomriem....Môj "priateľ" mi povedal,že ak od neho odídem, zoberie mi malého za každú cenu. Že ja nemám nič,že by som žila s malým v podnájme ale on má všetko,tak ho určite dostane on ☹ Radšej umrem ☹

svano
11. júl 2013

Spýtaj sa ho,čo k tomu malému vlastne cíti, ak by mu bol schopný toto urobiť. Veď by to bol preňho taký stres, ktorý by ho poznačil na celý život. A je veľmi pravdepodobné,že by mu to nikdy v živote neodpustil.

wonderwall
12. júl 2013

@woman44 je zapísaný v rodnom liste malého? Ak áno a nemáte súdom určenú starostlivosť o dieťa, má na neho rovnaký nárok ako Ty.
Choď na súd a podaj návrh na zverenie maloletého do tvojej starostlivosti a v ňom navrhni výšku výživného. Vzory nájdeš na nete. Predbežné opatrenie Ti neschvália.
Nenapísala si na, ako si na tom Ty. Máš kam ísť po odchode od otca dieťaťa?
Ak chceš, napíš IP, prešla som si tým.

wonderwall
12. júl 2013

@svano v takejto vyhrotenej situácii podobné citovo motivované otázky nepomáhajú. Muž koná v afekte a chce docieliť strach partnerky odísť od neho a nepripúšťa si, že to zvládne aj sama bez neho. Je presvedčený o svojej pravde a kým nevychladne, takéto otázky mu ani nebrnknu na svedomie.

wonderwall
12. júl 2013

@woman44
Aký je malý starý? Kojíš ? Návrh na súd môžeš podať v mieste svojho bysliska, obavam sa však, ze to bude pojednavat súd v mieste bydliska otca dieťaťa.

woman44
autor
12. júl 2013

@wonderwall Ahoj,malý má 14 mesiacov.otca má zapísaného v rodnom liste.

somavi
23. jan 2020

@woman44 ahoj , ako to nakoniec dopadlo ?

bluka2
23. jan 2020

@somavi neaktívna