Dobrý deň chcem sa informovať o stave v akom momentálne som. Mám syna 3,5 rocneho autistu a 2,5 rocneho syna zdravého . Z manzelom sa chcem rozviesť lebo si nerozumieme a už to nieje ono. Chcela by som sa spýtať ak by som od neho odišla z deťmi a našla si dobrú prácu bývanie môže si jedno z mojich deti vziať manžel k sebe ? Príklad nášho 2,5 rocneho syna ? Ak povie že to nezvladam zo starostlivosťou že nás starší syn potrebuje 100% starostlivosť a že malú si vezme k sebe aj keď on chodí do práce na 3 zmeny je možné že toho zdravého syna mi môže vziať ?
Nepredpokladám. Veď mu môže súd navrhnúť, keď nezvládaš starostlivosť o deti, nech si vezme toho autistu 🙄 (samozrejme, ako mama by som nedala) ale pointa je taká, že už by to odmietal. Takže nie, nie je možné že si bude vyberať či chce zdravé, či choré dieťa. Len také ľahké to nie je. To nie je chlieb, že si vyberieš ten najčerstvejší.
A keď zvládaš deti, strechu nad hlavou, prácu, nie si nejak šetrená na sociálke, či nepiješ, nebiješ ich, nemajú dôvod ti rozdeliť deti. Keď tak, návrhni striedavu, nech si berie každé dva týždne raz jedného raz druhého. Či to bude také podľa jeho predstáv, veď aj jedno aj druhé je jeho, nie?
Ako pochybujem, ze by toto niekto schvalil.( Ale moze). No vidim to ako muzovu zbabelost. - Chce zdrave dieta. Ale otcom je aj starsieho syna- ktoreho vychova je podstatne komplikovanejsia. On si hovorit moze co chce - sud bude zaujimat kolizna, detska psych. co povie ona. A kazdemu asi docvakme ze zdrave dieta moze potiahnut to znevyhodnene. By som mu povedala nech bere " vsetko alebo nic"
záleží od posudku, od podkladov, od toho či podplatí koho podplatit môže nemusí
ak by s týmto vyrukoval ok ale bude si musiet brat aj pas dieta, nech sa predvedie ako to on zvládne
alebo aj ked to neurobíš , nech zoženie stacionar denny nech ho plati vozi a ty budeš zvladat zdrave dieta lavo zadnou
možností je vela
alebo že si musi brat aj pas dieta že je na neho naviazane atd vyvoj okecat sa to dá a nech sa prevedie otec roka
Nemoze, museli by byt na to vazne dovody alebo by sa tak rodicia dohodli. Nakolko pre deti je aj podstatne aby mali vztah so svojimi súrodencami. Rozdelením surodencov si vztah nezachovaju. Cize ak sa aj vyhráža, tak by som sa nebála.
Ďakujem vám až sa mi uľavilo
môžeš argumentovať pri súde že deti musia byť spolu aby mal vztah, počítaš že dcéra pomôže žit, starať sa o pas dieta ked tu ani jeden rodič nebude lebo štát to nebude robit, nemá na to kapcity, miesta,zariadenia nič,
Tvoj muž je vychcamy. Jednak ta straší a zaháňa do kúta, jednak si, veľký a obetavy hrdina, chce vybrať tú jednoduchšiu možnosť. A to je typické pre chlapov, utekať od náročného dieťaťa, lebo... Koľko žien ostáva samo na náročné deti, to je až neuveriteľné. Niektorí chlapi sú neuveriteľni zbabelci.
Vo všeobecnosti platí a presadzuje sa aby súrodenci vyrastali spolu. Keď má manžel záujem plnohodnotne sa starať o deti, nech požiada o striedavu starostlivosť, ale na obe deti, nie že ja chcem zdravé a ty si nechaj to druhé, čo je v obchode, aby si vyberal?
@anig čiže deti ktoré vyrastajú u matiek / u otcoch v puberte sú zmanipulované ? Skôr mám pocit že tu niektoré matky na MK nevedia prežiť ak ich detí chcu bývať aj u otca. Ak u matky - je to v poriadku ak u otca - otec je manipulátor - podplatil sudcu - psychológa...
Autorke : budúcemu ex by som navrhla striedavku. Priamo podpísať rodičovskú dohodu na obe deti. Ak bude špekulovať prevažná vačšina sudcov už s ním narobí poriadok....takto to nefunguje že si zoberiem len to " ľahšie " a nesúhlasila by som s tým a určite nebudú súhlasiť ani na súde.
vela veci je moznych a nemoznych ale predpokladam ze nejaky psychologicky posudok sa bude robit...