Potrebujem poradiť. Ideme sa rozvadzat a manžel povedal, že výživné platiť bude, ale na špeciálny účet, aby som nemohla vyberať z účtu sama, ale len s jeho súhlasom a na potreby malej. Má na to právo? Poraďte. Ďakujem
@sisaha máš skúsenosť? Povoli mu to nejaký sudca? Vyhrážal sa mi tým, že mi ide o peniaze a že ja neuvidim ani korunu, že to zariadi takto, aby som na všetko žiadala od neho súhlas.
@butterfly99 samozrejme ze mam skusenost.. Moj ex mi plati na moj ucet a na 100% ti kazda jedna rozvedena napise, ze vyzivne dostavaju do ruk (rozumej na vlastny ucet).
@butterfly99 Sisaha ma pravdu. Len Ta strasi. Debil.
@butterfly99 netreba ti skusenost. to je ako keby ti zamestnavatel povedal ze ti posle tvoj plat na od neho urceny ucet. co je blbost na n-tu. tvoj ta chce len zastrasit. ak s tym pojdes na sud tak mu povedia ci sialene huby pojedol. kludne mu povedz ze cislo uctu mu das ty take ako ty chces a ak nebude platit tak ho zahlasis a moze ist do basy.
na kohuta na smetisku sa este stale chce hrat ten tvoj ex-milovany
@butterfly99 Typicka reakcia skoleneho samca co si potrebuje dokazat nadradenost. Neboj sa. Len ta zastrasuje. ☹ Toto by mu neodsuhlasil ziadny sud. Je to na smiech.... ci skor na plac ☹ Drz sa.
@sisaha ďakujem. Dúfam, že to je tak a že sa mu to nepodarí. Ja ho nespoznávam.
@kveta
@dana_l
@nextik ďakujem baby. Trosku som kludnejsia. Pritom keby som bola nejaká pipka čo rozhadzuje peniaze na blbosti, ale práve naopak. Neviete koľko môže platiť výživné ked zarába 1200 €? Ale ešte má pôžičku z mladosti 250€ a nájom kde bývame 250€. Nie je to byt na hypotéku, len podnajom. Koľko mu môžu dať?
@butterfly99 to neviem. skus behnut do temy o vyzivnom. tam ti urcite baby poradia. drzim palce nech ti zacne cim skor platit.
@butterfly99 sud moze urcit,ze cast vyzivneho bude otec platit k rukam matky a cast na specialny ucet dietata.A s tym matka moze disponovat len so suhlasom sudu. Teda musi vzdy sud poziadat o suhlas a odvodnit svoju ziadost.
@alice107 ano, ale taketo nieco je odsuhlasene iba ak ide o sporenie pre dieta. Malokedy taketo nieco je schvalene.
@butterfly99 ty sa nepytaj kolko mu maju urcit, ale kolko na dieta realne potrebujes. Kolko ma dieta rokov? Ziadat treba vzdy nieco viac, aby si dostala aspon tolko kolko budes potrebovat. Pri jeho prijme by som pod 200 eur nesla.
@sisaha mala má 15 mesiacov
@alice107 spravne, bavime sa tu o vysokej ciastke. Na SK na rozdiel od DE sa nemozme bavit o nadmernom vyzivnom aj vzhladom na prijem otca. Takisto otec by musel preukazat, ze zena nedokaze hospodarit a peniaze mina na hluposti a nie na dieta
@butterfly99 mas narok aj na vyzivne na seba..-urcite by som to ziadala.
@sisaha bola by si prekvapena,kolko rodicov na sk ma nariadene vzhadom na vyssie platby vyzivneho toto tvorenie uspor.a tiez by si bola prekvapena, kolko rodicov podla sudu kona dost lahkovazne pri nakladani s vyzivnym pre dieta. co sa tyka de,tak jasne,ze porovnavat platy,vysky vyzivneho ale aj naklady na zivot s sk sa vobec neda. ale tu ide o vyzivne na sk,nie v de.
@sisaha ja nechapem ucel tvojho prispevku.naozaj. no,neviem co a ako maju rozvedene zeny na mk. pre mna nie su smerodsajne ziasne subjetkivne uvahy ci prispevky .ale moja profesna skusnost z rozsudkami aj na sk.autorkyn manzel sa mylil len v jednom ,ze jeho sduhas bude podstatny.nie jeho,ale sudu.ak dojde k takemu scenaru. takze toho sa nemusi byt autorka.inak by jej to nemalo vadit.preco aj? ak by aj k tomu prslo,cast vyzivneho na dolezitu vyzivu didtata by dostala.aj ostatne veci co sunesuvisla so zakadnymi potrebami didtat moze kludne nechat na rozhodnutie sudu.ci nie? 😉
@sisaha ja nechapem ucel tvojho prispevku.naozaj. no,neviem co a ako maju rozvedene zeny na mk. pre mna nie su smerodsajne ziadne subjetkivne uvahy ci prispevky .ale moja profesna skusenost z rozsudkami aj na sk. manzel autorky sa mylil len v jednom ,ze jeho suhas bude podstatny.nie jeho,ale sudu.ak dojde k takemu scenaru. takze toho sa nemusi bat autorka.inak by jej to nemalo vadit.preco aj? ak by aj k tomu prislo,cast vyzivneho na dolezitu vyzivu dietata by dostala k svojim rukam..aj ostatne veci co nesuvisaa so zakladnymi potrebami dietata moze kludne nechat na rozhodnutie sudu.ci nie? 😉
@butterfly99 Vyzivne sa plati k rukam matky. Zakon o rodine pripusta aj moznost tvorby uspor, cize napr. otec bude posielat cast vyzivneho matke a cast na vinkulovany ucet.
@butterfly99, súhlasím s dievčatami. súhlas exa na použitie výživného nie je potrebný. jediné, čo môže dosiahnuť je, že časť výživného pôjde na špeciálny účet, kde bude treba súhlas súdu na použitie peňazí. nikdy však nie súhlas exa. v prvom rade však dostanete rozhodnutie, koľko má platiť exa priamo Tebe, čiže k rukám matky.
keď sme boli na súde pre určenie výživného, tak sa nás sudkyňa pýtala, či chceme zriadiť aj tento typ účtu sporiaceho. ex vtedy veľmi rozumne povedal, že s peniazmi hospodáriť viem, takže nevidí dôvod niekde peniaze sporiť extra. syn má založenú od narodenia vkladnú knižku, ktorú mu obhospodáruje dedo a celkom slušne je tam už našetrené. 😉
presne ako baby píšu. výživné je k rukám matky.budeš to mať aj v rozsudku. na špeciálny účet môže im šetriť jedine,alebo sa dohodnete že na mimoriadne výdavky nečakané. ale mesačne určite len tebe. neboj on ti hrá na psychiku
@butterfly99 blbost. Sud ho zaviaze platit na ucet tebe. Ty predsa budes zabezpecovat potreby pre dieta. Hadam ti nebude on davat suhlas na co to pouzijes...Boze, to je dalsi kus vola.