Môže chlap riešiť právnika, keď som tehu a dieťa nie je na svete?

16. okt 2023

Ahojte som v 10tt tehotenstva s priateľom to máme momentálne medzi sebou veľmi zle...nedviham mu telefón ani mu neodpisujem a napísal mi, že keď ho budem ešte chvíľu ignorovať, tak v piatok príde za mnou s právnikom, spíšeme papiere o dohode a dovidenia nechápem čo chce riešiť keď dieťa nieje ešte na svete 🤣🙈 ďakujem za všetky odpovede

januska12323
16. okt 2023

A čo chce akože dohadovať? Výživné na tehotnú?

autor
16. okt 2023

@januska12323 asi 🤣🤣

jaskolka
16. okt 2023

Nechápem, akože čo má riešiť právnik? Ved ty ani nemusíš ho uviesť ako otca po pôrode.

melanta
16. okt 2023

Zrejme chce riešiť uznanie otcovstva a stretávanie s dieťaťom. Ak nie si ochotná sa s ním na tom dohodnúť, tak logicky čakaj, že to bude riešiť súdnou cestou. Nedvíhaním mobilu teda nič nevyriešiš, to si mala riešiť pri výbere otca pre svoje dieťa. Teraz odporúčam vypočuť si, čo chce, dohodnúť sa, po pôrode ihneď riešiť zverenie starostlivosti o dieťa a výživné.

melanta
16. okt 2023

@jaskolka uviesť ho nemusí. Ale ak odmietne ona, on to dá na súd, ona ešte zaplatí DNA testy a súdne trovy. Veď ona ani nevie čo chce. Bude matka, tak načase začať sa správať dospelo, dvihnúť mobil a zistiť, čo chce a ak bude chcieť byť súčasťou života dieťaťa, tak je lepšie dohodnúť sa ako súdiť sa. Ak sa jej nepáči, kto je otcom jej dieťaťa, tak mala lepšie vyberať.

lucka_ke
16. okt 2023

prečo s ním odmietaš komunikovať? ak je otcom dieťaťa tak skôr alebo neskôr budeš musieť

beata_k
16. okt 2023

Smiech? Prejde. Mozes sa aj zem plesknut, na to dieta ma pravo.

zooeynka
16. okt 2023

@beata_k no ale nadejny otecko to trosku priskoro riesi, nie? 🙂 Z jeho smsiek sa skor nasrate, urazene ego ozyva. Zena je v 10 tt, nikto nevie co sa este stane a buduci otec prska a zneprijemnuje zivot tehotnej,gratulujem autorke k vyberu partnera. Ale mozno sa od nej dozvieme preco ho ignoruje....

maranco
16. okt 2023

Môže chceť podať túto dohodu.

Zápisnica o určení otcovstva súhlasným vyhlásením rodičov k nenarodenému dieťaťu
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

Umožní rodičom dieťaťa určiť otcovstvo súhlasným vyhlásením rodičov k nenarodenému dieťaťu, ak je už počaté. Touto službou sa zároveň rodičia dohodnú na priezvisku dieťaťa, ak rodičia nie sú spolu zosobášení a majú rôzne priezviská, dieťa nadobúda priezvisko podľa dohody rodičov. Dohodou možno určiť iba priezvisko, ktoré v čase, keď k dohode došlo, má jeden z rodičov.

Prípadne aj výživné na teba, to ti môže platiť aj pred pôrodom a výživné na teba je po dobu 2 rokov.

tanyan
16. okt 2023

Zvedavosť by ma zožierala do piatku! 😀
Dohoda, že bude zapísaný do rodného listu a nebudeš mu brániť plniť si otcovské práva a povinnosti? Alebo dohoda, že ťa jednorazovo vyplatí a neuvedieš ho do rodného listu?
V záujme pokojného života by tá druhá možnosť asi nebola na zahodenie...
Ale určite by som dieťaťu dala priezvisko po matke. Muž by mal dať svoje priezvisko najskôr manželke a až potom deťom.

beata_k
16. okt 2023

@zooeynka Oni sa nasli obaja.

januska12323
16. okt 2023

Na tvojom mieste si tiež dohodnem právnika. Aby si nakoniec neodpísala čomu nerozumieš.

alickapusinka
16. okt 2023

TY ho pri pôrode nemusíš uviesť ako otca do RL neuvádzaj do rodného listu síce výživne mať nebudeš ale ak je to taký somár tak budeš mať pokoj žiadne nároky na dieťa mať nebude ani mu ho nebudeš dávať. Pre pár eur mať nervy celý život vykašľať sa naňho nezapísať ho do RL ako otca. To bude robiť len celý život problémy. Ešte bábätko nemáš si tehotná a už TI robí nervy a vyhráža sa Ti.

janage
16. okt 2023

@alickapusinka ako písali už, nie je to také jednoduché. On sa môže obrátiť na súd, ten nariadi dokazovanie formou DNA testu a jeho ako otca do RL potom zapíšu.

jaskolka
16. okt 2023

@melanta ok, ale momentálne ešte dieťa nie je na svete, komu chce (ak ide o to) robiť testy DNA?
Okrem toho nevieme vôbec, prečo sa rozišli, aký má dôvod, ze sa s ním odmieta stretnúť a už vôbec nič nevieme o ich vzťahu (v súvislosti s tým, ze si mala lepšie vybrať)
Ci co akože urobí právnik? Môže sa niečo v tom zmysle riešiť, ale v podstate všetko až po narodení dieťaťa.

1sally12
16. okt 2023

Len aby si sa nedosmiala.

leovamaminka
22. okt 2023

Neuved ho otca pri pôrode a máš pokoj aspoň sa nebudeš musieť ťahať po sudoch.toto len skúša bububu na teba

lienka.7
22. okt 2023

@autorka sorry, ale ako blbci sa chovate obaja 🤦‍♀️

janage
26. okt 2023

@jaskolka možno to chce riešiť teraz, aby pochopila, že tým, že ho nevedie do RL, on o svoje práva neprichádza a má možnosti to riešiť ako som písala vyššie. A poznám aj prípad kde reálne sa otec takto o svoje dieťa zabojoval a bol úspešný.
Nie je to tak ako si mnohé myslia, že neuvediem do RL a vybavená vec